Παραιτήθηκε βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ λόγω πολυνομοσχεδίου

Την παραίτησή της από βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τη Δευτέρα μετά τα μεσάνυχτα, η Βασιλική Κατριβάνου λίγο μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας για το πολυνομοσχέδιο με σειρά μέτρων αύξησης της έμμεσης φορολογίας, δημιουργίας και ίδρυσης του Υπερταμείου Αποκρατικοποιήσεων και δημιουργίας Αυτόματου Μηχανισμού Δημοσιονομικής Διόρθωσης.

Η κ. Κατριβάνου κατά τη διάρκεια της διαδικασίας δεν ψήφισε τα άρθρα που αφορούν στο Υπερταμείο αλλά και στο Μηχανισμό και ψήφισε μόνο κατά τη δεύτερη ανάγνωση το νομοσχέδιο επί της αρχής.

Μετά το τέλος της ψηφοφορίας, πηγές προσκείμενες στο ΣΥΡΙΖΑ διέρρεαν ότι το κόμμα δεν προτίθεται να τη διαγράψει αλλά ότι αναμένει εντός των επομένων ωρών η Β. Κατριβάνου να αναλάβει τις ευθύνες της.

Η ίδια, η οποία είναι μέλος της ομάδας των 53 στους κόλπους του ΣΥΡΙΖΑ, εξηγεί την απόφασή της με ανάρτησή της στο προσωπικό της προφίλ στο facebook
.
«Αποφάσισα, απόψε, έπειτα από πολλή σκέψη, να παραιτηθώ από βουλευτής. Είναι μια απόφαση πολύ δύσκολη, πολιτικά και προσωπικά, αλλά και αναγκαία για μένα. Υπάρχουν φορές που όσο κι αν προσπαθείς να εξορθολογίσεις κάτι δεν μπορείς να το κάνεις. Είναι σημαντικό, πιστεύω, να ξέρουμε μέχρι πού μπορούμε να φτάσουμε, ώστε να κρατήσουμε μέσα μας την ελπίδα και την αίσθηση ότι ζούμε τη ζωή όπως της αξίζει, ακόμα και μέσα στην ήττα", αναφέρει.

Από τον Σεπτέμβρη μέχρι σήμερα, συνεχίζει, "νιώθω, κάθε μέρα, να επιβεβαιώνεται η ύπαρξη μιας συνεχούς επιτροπείας, που κάνει ασφυκτικά τα περιθώρια άσκησης πολιτικής, που ακυρώνει ουσιαστικά τη δυνατότητα να αλλάξει η ζωή μας. Εφαρμόζουμε μέτρα και πολιτικές που έρχονται σε αντίθεση με τον πυρήνα των αξιών και της πολιτικής μας ταυτόχρονα, όμως, αδυνατώ να σκεφτώ οποιαδήποτε αξιόπιστη εναλλακτική. Γι’ αυτό και παραιτούμαι. Είναι, για μένα, ένα βαθύ πολιτικό και υπαρξιακό αδιέξοδο, για το τι κάνουμε (και ξέρω ότι το ζουν βασανιστικά πολλές και πολλοί από τον κόσμο της Αριστεράς, αλλά και ευρύτερα, ανεξάρτητα από τη στάση που επιλέγει τελικά ο καθένας), και δεν θεωρώ ότι κάποιος αυτή τη στιγμή έχει τη λύση. Φυσικά, το βαθύ αυτό αδιέξοδο δεν λύνεται μιλώντας για «προδότες» και «προδοσία» αντίθετα, ένας τέτοιος λόγος όχι μόνο συσκοτίζει τα πράγματα, αλλά μας βυθίζει ακόμα πιο βαθιά στο τέλμα".

Τέλος, αναφέρει ότι "τη στιγμή ακριβώς που παραιτούμαι νιώθω ότι πρέπει, επειγόντως, να βρούμε συλλογικά τους τρόπους να κάνουμε πράξη την αλληλεγγύη, τη δικαιοσύνη και την ανθρωπιά έναν βίο αξιοβίωτο".

Τη θέση της κ. Κατριβάνου, η οποία επέλεξε να παραδώσει και την έδρα της και να μην ανεξαρτητοποιηθεί, καταλαμβάνει ο Γιώργος Κυρίτσης, εκπρόσωπος Τύπου του συντονιστικού Οργάνου για το προσφυγικό.  

Δειτε Επισης

Οι διάλογοι σοκ του ιερέα με την σύζυγό του στην Κρήτη-«Θα είμαι ο Θεός σου, θα με προσκυνάς»
Καταστηματάρχης στην Καβάλα βιντεοσκοπούσε απόκρυφα σημεία πελάτισσάς του
Θρίλερ με αγνοούμενο συνταξιούχο από τη Κοζάνη-Πήγε εκδρομή στην Κωνσταντινούπολη και εξαφανίστηκε
Βιασμό από τον 25χρονο πατριό της κατήγγειλε 13χρονη-Χειροπέδες και στη μητέρα της ανήλικης
Αντεγκλήσεις Κασσελάκη και Πολάκη για ομοφοβία-«Εγώ δεν ανέβασα τη Δώρα στη σκηνή, όπως εσύ τον Τάιλερ»
Κατατέθηκε η πρόταση μομφής κατά Κασσελάκη με 100 υπογραφές –Θέμα ηγεσίας και από Πολάκη
Αποτροπιασμός από τα βασανιστήρια σε κτηνοτρόφο στο Ρέθυμνο-«Φώναζα και μου έκοψαν τη γλώσσα»
Βιοπραγούσε σε τρεις πρώην και νυν συντρόφους και στην κόρη του-Οι κραυγές του τελευταίου θυματός οδήγησαν στη σύλληψη του
Το χρονικό της φρίκης κατέγραφε η γυναίκα του Ιερέα στα Χανία-Την κοκκοποιούσε από όταν ήταν 14 ετών
Αντιμέτωπος με δύο προτάσεις μομφής ο Κασσελάκης από Πολάκη και «87»-Σήμερα η συνεδρίαση της ΚΕ