Επιχείρηση εκκένωσης στην Ειδομένη

Ενίσχυση των αστυνομικών δυνάμεων παρατηρείται στην Ειδομένη, όπου οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αναμένεται επιχείρηση εκκένωσης.

Σύμφωνα με το Mega από την Αθήνα θα σταλούν στην Ειδομένη πάνω από δέκα διμοιρίες και η επιχείρηση που αναμένεται να ξεκινήσει αύριο Τρίτη θα διαρκέσει από λίγες ημέρες έως μία εβδομάδα.

Τα περίπου 8.500 άτομα που βρίσκονται στον καταυλισμό πρόκειται να μεταφερθούν σε κέντρα φιλοξενίας σε όλη τη χώρα, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει εντολή να εκκενωθεί η περιοχή, ακόμα και αν υπάρξει αντίσταση από τους πρόσφυγες.

Την επιχείρηση θα επιβλέπει από αέρος ελικόπτερο της ΕΛΑΣ ενώ είναι άγνωστο ακόμη αν θα επιτραπεί στα ΜΜΕ να την καλύψουν. Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα στην Ειδομένη βρέθηκαν ο αρμόδιος υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής καθώς και ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιος για θέματα παράτυπης μετανάστευσης κ. Τζανέτος Φιλιππάκος.  

Δειτε Επισης

«Άδειασαν στο πτώμα ακόμα μία δεσμίδα σφαίρες»-Τι αναφέρει αυτόπτης μάρτυρας του φόνου του «Θαμνάκια»
Το παρελθόν του «Θαμνάκια» στην Greek Mafia, η εμμονή με την γυμναστική και το τελευταίο Πάσχα
Τι βρήκαν στο σπίτι του δολοφονημένου Γιώργου Μοσχούρη οι Αρχές-Γιατί ερευνούν το αυτοκίνητό του
Στο Βατικανό ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τη σύζυγό του Μαρέβα για την κηδεία του πάπα Φραγκίσκου
Πέθανε ο Νίκος Παλαιοκώστας, αδελφός και συνεργός του καταζητούμενου Βασίλη Παλαιοκώστα
Είχε επισκεφτεί το Ντουμπάι λίγες ημέρες πριν δολοφονηθεί ο Μουσχούρης-Στο μικροσκόπιο οι επαφές του
«Αιφνίδια αστοχία υλικού, υπέστη εγκαύματα δεύτερου βαθμού»-Πώς πήρε φωτιά ο ασθενής στο «Αλεξάνδρα»
Απορρίφθηκε και το δεύτερο αίτημα εκταφής θύματος των Τεμπών από τον εφέτη ανακριτή
Ασθενής πήρε φωτιά στη διάρκεια χειρουργείου στο νοσοκομείο «Αλεξάνδρα»-Διατάχθηκε έρευνα
«Πέντε λεπτά πριν περνούσα από το διαγνωστικό κέντρο»-Σοκάρει μαρτυρία για την εκτέλεση στο Χαλάνδρι