Επιχείρηση εκκένωσης στην Ειδομένη

Ενίσχυση των αστυνομικών δυνάμεων παρατηρείται στην Ειδομένη, όπου οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αναμένεται επιχείρηση εκκένωσης.

Σύμφωνα με το Mega από την Αθήνα θα σταλούν στην Ειδομένη πάνω από δέκα διμοιρίες και η επιχείρηση που αναμένεται να ξεκινήσει αύριο Τρίτη θα διαρκέσει από λίγες ημέρες έως μία εβδομάδα.

Τα περίπου 8.500 άτομα που βρίσκονται στον καταυλισμό πρόκειται να μεταφερθούν σε κέντρα φιλοξενίας σε όλη τη χώρα, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει εντολή να εκκενωθεί η περιοχή, ακόμα και αν υπάρξει αντίσταση από τους πρόσφυγες.

Την επιχείρηση θα επιβλέπει από αέρος ελικόπτερο της ΕΛΑΣ ενώ είναι άγνωστο ακόμη αν θα επιτραπεί στα ΜΜΕ να την καλύψουν. Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα στην Ειδομένη βρέθηκαν ο αρμόδιος υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής καθώς και ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιος για θέματα παράτυπης μετανάστευσης κ. Τζανέτος Φιλιππάκος.  

Δειτε Επισης

Έριξαν γκαζάκια στο σπίτι βουλευτή στην Ελλάδα-Ζημιές σε τζαμαρία
Δύο ένοπλες ληστείες σε καταστήματα τυχερών παιχνιδιών στην Ελλάδα-Άρπαξαν χιλιάδες ευρώ
Διασώθηκαν 126 μετανάστες σε τρία περιστατικά νότια της Γαύδου
Ζημιές στην Ιερά Μονή Βατοπεδίου από τα 5,3 Ρίχτερ-Συνεχίζουν να φθάνουν προσκυνητές παρά τον σεισμό
Επιφυλακτικοί οι σεισμολόγοι για τα 5,3 Ρίχτερ στο Άγιο Όρος-Αυτοψία σε κτίρια, σε επιφυλακή η ΕΜΑΚ
Ανησυχία για τα 5,3 Ρίχτερ στο Άγιο Όρος-Ζημιές στη Μονή Σίμωνος Πέτρας
Σεισμός 5,3 Ρίχτερ στο Άγιο Όρος-Ταρακουνήθηκε η Βόρεια Ελλάδα
Σε εξέλιξη οι συνομιλίες για τα γλυπτά του Παρθενώνα-Τα σενάρια περί επικείμενης συμφωνίας
Μητέρα και γιος βρέθηκαν νεκροί μέσα στο σπίτι τους σε χωριό των Τρικάλων
Νέο θρίλερ με τη δολοφονία του Γιώργου Καριώτη στη Ρόδο-Συνελήφθη 41χρονος μετά από τρια χρόνια