Β. Θάνου: Σπίλωση και εκφοβισμός δικαστών

Για «μεθόδους σπίλωσης και εκφοβισμού» δικαστών που διερευνούν υποθέσεις διαπλοκής και διαφθοράς, ακόμη και ανωτάτων δικαστών, από πρόσωπα που εμπλέκονται σε αυτές τις υποθέσεις, έκανε λόγο η πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου, σε χαιρετισμό που απηύθυνε στην εκδήλωση για τα 21 χρόνια της Εθνικής Σχολής Δικαστικών Λειτουργών, η οποία έγινε στο Βασιλικό Θέατρο.

«Το τελευταίο διάστημα, κατά το οποίο οι Έλληνες δικαστές έχουν εντατικοποιήσει τις προσπάθειες τους για τη διερεύνηση και την τιμωρία της διαπλοκής και της διαφθοράς, διαπιστώνονται μέθοδοι σπίλωσης και εκφοβισμού τους, εκ μέρους ορισμένων εκ των εμπλεκομένων προσώπων, ακόμη και κατά των ανωτάτων δικαστών. Ο Πλάτων στην Πολιτεία του αναφέρει ότι η ανώτερη μορφή αλαζονείας της διαφθοράς είναι όταν ο άδικος συκοφαντεί τον δίκαιο», ανέφερε η κ. Θάνου.

Διαβεβαίωσε πάντως ότι «οι υπεύθυνοι αυτής της συκοφάντησης και εκφοβισμού δεν αγγίζουν τους ακέραιους και έντιμους δικαστές, που είναι η συντριπτική πλειοψηφία του δικαστικού σώματος και οι οποίοι εξακολουθούν με σθένος, με αντικειμενικότητα και με αμεροληψία να ασκούν τα καθήκοντα τους, όπως ακριβώς αρμόζει στους ανεξάρτητους δικαστές».
 
Πηγή:  naftemporiki.gr
 

Δειτε Επισης

«Άδειασαν στο πτώμα ακόμα μία δεσμίδα σφαίρες»-Τι αναφέρει αυτόπτης μάρτυρας του φόνου του «Θαμνάκια»
Το παρελθόν του «Θαμνάκια» στην Greek Mafia, η εμμονή με την γυμναστική και το τελευταίο Πάσχα
Τι βρήκαν στο σπίτι του δολοφονημένου Γιώργου Μοσχούρη οι Αρχές-Γιατί ερευνούν το αυτοκίνητό του
Στο Βατικανό ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τη σύζυγό του Μαρέβα για την κηδεία του πάπα Φραγκίσκου
Πέθανε ο Νίκος Παλαιοκώστας, αδελφός και συνεργός του καταζητούμενου Βασίλη Παλαιοκώστα
Είχε επισκεφτεί το Ντουμπάι λίγες ημέρες πριν δολοφονηθεί ο Μουσχούρης-Στο μικροσκόπιο οι επαφές του
«Αιφνίδια αστοχία υλικού, υπέστη εγκαύματα δεύτερου βαθμού»-Πώς πήρε φωτιά ο ασθενής στο «Αλεξάνδρα»
Απορρίφθηκε και το δεύτερο αίτημα εκταφής θύματος των Τεμπών από τον εφέτη ανακριτή
Ασθενής πήρε φωτιά στη διάρκεια χειρουργείου στο νοσοκομείο «Αλεξάνδρα»-Διατάχθηκε έρευνα
«Πέντε λεπτά πριν περνούσα από το διαγνωστικό κέντρο»-Σοκάρει μαρτυρία για την εκτέλεση στο Χαλάνδρι