Ιστορική επίσκεψη Ομπάμα στο Βιετνάμ

Την άρση του εμπάργκο πώλησης όπλων στο Βιετνάμ ανακοίνωσε ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα στην επίσημη επίσκεψή του στο Ανόι, τερματίζοντας έτσι το τελευταίο απομεινάρι του πολέμου στις σχέσεις των δύο χωρών.  Ο Αμερικανός Πρόεδρος τόνισε χαρακτηριστικά πως «αυτή η αλλαγή σημαίνει πως το Βιετνάμ θα έχει πρόσβαση στα όπλα που χρειάζεται». Επεσήμανε πως με αυτή την κίνηση απομακρύνεται ένα ακόμα «απολίθωμα» του ψυχρού πολέμου. 
 
Παράλληλα, η αεροπορική εταιρία του Βιετνάμ VietJet συμφώνησε σήμερα για την αγορά 100 επιβατικών αεροσκαφών Boeing 737 MAX 200 ύψους 11,3 δισ δολαρίων. Η παραγγελία αυτή, καθιστά την VietJet, την ταχύτερα αναπτυσσόμενη εταιρία χαμηλού κόστους που δραστηριοποιείται στην ασιατική περιοχή.  Τα αεροσκάφη αναμένεται να παραδοθούν από το 2019 έως το 2023, με την VietJet να έχει έναν στόλο με περισσότερο από 200 αεροσκάφη.   Η VietJet προχώρησε και στην υπογραφή συμφωνίας 3,04 δισ δολαρίων για την προμήθεια κινητήρων Pratt & Whitney, θυγατρική της United Technologies για τα 30 αεροσκάφη Α321, που παρήγγειλε το Νοέμβριο. 
 
 
Η επίσκεψη Ομπάμα είναι η τρίτη επίσκεψη Αμερικανού προέδρου μετά το τέλος του πολέμου του Βιετνάμ το 1975. Είχαν προηγηθεί οι επισκέψεις των Μπιλ Κλίντον και Τζορτζ Μπους.
 
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ έφθασε την Κυριακή στο Ανόι για τριήμερη επίσκεψη κατά τη διάρκεια της οποίας θα έχει συνομιλίες για την ενίσχυση κυρίως των εμπορικών και στρατηγικών δεσμών με το Βιετνάμ. 
 



 
 
 
 

Δειτε Επισης

Σε 21 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών από την πυρκαγιά σε σχολείο στην Κένυα
Συναγερμός από CIA και ΜΙ6-Η παγκόσμια τάξη πραγμάτων απειλείται όπως δεν έχουμε ξαναδεί από τον Ψυχρό Πόλεμο
Γιατί είναι σημαντικό να κοιμάστε πριν από τα μεσάνυχτα
Ζελένσκι: Έχουμε ένα ειρηνευτικό σχέδιο και θέλω να το παρουσιάσω στον Μπάιντεν
Η κραυγή απελπισίας της κόρης του Ντομινίκ Πελικό-Πώς να έχουμε φυσιολογική σεξουαλική ζωή;
Πόλεμος 12 μηνών στη Γάζα, χωρίς να φαίνεται ελπίδα για εκεχειρία
Αποκλεισμένες συνοριακές διαβάσεις ανάμεσα στη Σερβία και το Κόσοβο
Στη Γαλλία εκπαιδεύουν κοράκια για να καθαρίζουν το πάρκο
Χιλιάδες πολίτες στους δρόμους, της Γαλλίας-Διαμαρτύρονται για τον διορισμό του Μπαρνιέ στην πρωθυπουργία
Εκφράζει ανησυχίες η Ουκρανία για πιθανή μεταφορά ιρανικών βαλλιστικών πυραύλων στη Ρωσία