Το “Hope For Children” στην Σύνοδο της Κων/πολης

  Στην πρώτη Παγκόσμια Ανθρωπιστική Σύνοδο Κορυφής του ΟΗΕ που θα πραγματοποιηθεί στις 23 και 24 Μαΐου, στην Κωνσταντινούπολη, θα συμμετάσχει το κέντρο πολιτικής “Hope For Children” που εδρεύει στην Κύπρο.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της οργάνωσης «εν όψει της εκδήλωσης, ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, Ban Ki-moon υπογράμμισε τις πέντε βασικές αρμοδιότητες της Συνόδου Κορυφής, οι οποίες είναι: η πρόληψη και λήξη συγκρούσεων, προάσπιση των αρχών που διασφαλίζουν την ανθρωπότητα, η μη εγκατάλειψη κανενός, εργασία για τον τερματισμό των αναγκών, και η επένδυση στην ανθρωπότητα».

«Στις αρμοδιότητες συμπεριλαμβάνεται, η υψίστης σημασίας δέσμευση προς τα παιδιά, ιδιαίτερα υπό το φως του πρωτοφανούς επιπέδου αναγκαστικών μετακινήσεων σε όλο τον κόσμο, κάτι που βάζει σε κίνδυνο εκατοντάδες χιλιάδες παιδιά», προστίθεται.
 
Το “Hope For Children” UNCRC Policy Center, θεωρεί ζωτικής σημασίας για την προστασία της ζωής και των δικαιωμάτων των παιδιών, τη διαρκή δέσμευση για ανθρωπιστική δράση. Ο Γενικός Διευθυντής του “Hope For Children” UNCRC Policy Center, κύριος Joseph Varughese στηρίζει τις προσπάθειες της Παγκόσμιας Ανθρωπιστικής Συνόδου Κορυφής των Ηνωμένων Εθνών και ελπίζει πως η Σύνοδος θα οδηγήσει στην ανάληψη συγκεκριμένων δράσεων στην κρίση που αντιμετωπίζουν τα παιδιά σε όλο τον κόσμο.

 
 

Δειτε Επισης

Αυτοί είναι οι μαγικοί αριθμοί του Τζόκερ που μοιράζουν πάνω από 13,4 εκ. ευρώ
Απορρίφθηκε η προσφυγή φαρμακείων κατά Διατάγματος για ωράρια λειτουργίας
Μείωση κατέγραψε ο πληθωρισμός σε Κύπρο και υπόλοιπη Ευρώπη τον Αύγουστο
Προειδοποιήσεις για απεργιακά μέτρα από εργαζόμενους σε εργοστάσια σκυροδέματος
Δύο συμφωνίες για τις μεταμοσχεύσεις υπέγραψαν Ελλάδα και Κύπρος
Προβληματισμοί Βουλευτών για λεωφορειολωρίδα στη Νίκου και Δέσποινας Παττίχη
Ενώπιον 250 Στροβολιώτων, παρουσιάστηκε το έργο αναβάθμισης της Τσερίου
Εξετάζεται βελτίωση δρόμου αεροδρομίου – Πάφου και εναλλακτική όδευση
Εκδήλωση διαμαρτυρίας ΑΚΕΛ έξω από το Προεδρικό, μετά την παύση Οδυσσέα
Διαβεβαιώσεις Αναπληρωτή Γενικού Ελεγκτή ότι η Υπηρεσία θα συνεχίζει το έργο της