Τσίπρας: Η Ελλάδα αντιμετωπίζει ταυτόχρονα δύο κρίσεις

«Η Ελλάδα αντιμετωπίζει δύο κρίσεις ταυτόχρονα, διαφυλάσσοντας τις αρχές του ανθρωπισμού και της αλληλεγγύης», ανέφερε σε ανάρτηση στο twitter ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από την Κωνσταντινούπολη, όπου μετέβη νωρίς το πρωί της Δευτέρας προκειμένου να συμμετάσχει στην Παγκόσμια Ανθρωπιστική Σύνοδο του ΟΗΕ.

Ο Αλέξης Τσίπρας συμμετείχε στην έναρξη των εργασιών που έγιναν με την πραγματοποίηση κλειστής συνόδου των ηγετών υπό τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Γκι μουν και στη συνέχεια στην έναρξη της συνεδρίασης της Ολομέλειας της Συνόδου στις 11.00.  «Ένα νέο όραμα για την ανθρωπιστική δράση είναι αναγκαίο» ανέφερε χαρακτηριστικά σε δεύτερη ανάρτησή του στο twitter ταυτόχρονα με την έναρξη των εργασιών.

Ο Αλέξης Τσίπρας θα συμμετάσχει, στη συνέχεια, στο ίδιο στρογγυλό τραπέζι με την Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ με θέμα: «Δεν αφήνουμε κανέναν πίσω: μια δέσμευση για την αντιμετώπιση του αναγκαστικού εκτοπισμού».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Έλληνας Πρωθυπουργός, στο περιθώριο της συγκεκριμένης συζήτησης, θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με την Γερμανίδα Καγκελάριο στην οποία θα συζητηθεί το ζήτημα της πορείας εφαρμογής της συμφωνίας Τουρκίας – ΕΕ για τον έλεγχο των προσφυγικών ροών, που σε γενικές γραμμές κυριαρχεί στις εργασίας της Συνόδου, αλλά και η πορεία ολοκλήρωσης της αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος, καθώς αύριο Τρίτη αναμένεται και το κρίσιμο Eurogroup όπου θα συνεκτιμηθεί και η ψήφιση, χθες Κυριακή, του πολυνομοσχεδίου.

Στις 17.00 ο Αλέξης Τσίπρας θα έχει συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

Και στις 18.00 έχει προγραμματιστεί συνάντηση με τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Σύμφωνα πηγές προσκείμενες στην ελληνική κυβέρνηση, κατά την συνάντηση αυτή θα συζητηθεί η πορεία εφαρμογής της συμφωνίας ΕΕ – Τουρκίας για τις προσφυγικές ροές και η ελληνο-τουρκική συνεργασία ως προς το θέμα αυτό, με τον Έλληνα Πρωθυπουργό να υπογραμμίζει ότι η συνεργασία αυτά έχει πολλαπλά οφέλη διμερώς καθώς και τον σημαντικό ρόλο της Τουρκίας στην εφαρμογή της συμφωνίας.

Ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να θέσει επί τάπητος και το ζήτημα της αύξησης των περιστατικών τουρκικών παραβιάσεων στο Αιγαίο οι οποίες συντηρούν μια τεταμένη ατμόσφαιρα. Παράλληλα θα συζητηθούν και τα βήματα που έχουν  γίνει και πρέπει να συνεχιστούν στους τομείς της ελληνο-τουρκικής συνεργασίας, όπως περιγράφονται στο πρόσφατο Ανώτατο  Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας – Τουρκίας στην Σμύρνη, τον Μάρτιο.
 

Δειτε Επισης

Οι διάλογοι σοκ του ιερέα με την σύζυγό του στην Κρήτη-«Θα είμαι ο Θεός σου, θα με προσκυνάς»
Καταστηματάρχης στην Καβάλα βιντεοσκοπούσε απόκρυφα σημεία πελάτισσάς του
Θρίλερ με αγνοούμενο συνταξιούχο από τη Κοζάνη-Πήγε εκδρομή στην Κωνσταντινούπολη και εξαφανίστηκε
Βιασμό από τον 25χρονο πατριό της κατήγγειλε 13χρονη-Χειροπέδες και στη μητέρα της ανήλικης
Αντεγκλήσεις Κασσελάκη και Πολάκη για ομοφοβία-«Εγώ δεν ανέβασα τη Δώρα στη σκηνή, όπως εσύ τον Τάιλερ»
Κατατέθηκε η πρόταση μομφής κατά Κασσελάκη με 100 υπογραφές –Θέμα ηγεσίας και από Πολάκη
Αποτροπιασμός από τα βασανιστήρια σε κτηνοτρόφο στο Ρέθυμνο-«Φώναζα και μου έκοψαν τη γλώσσα»
Διόρισαν νέο δικηγόρο οι μοναχοί για το Συνοδικό-Δεν θα ζητήσουν αναβολή, επανήλθε όμως ο Βαβούσκος
Βιοπραγούσε σε τρεις πρώην και νυν συντρόφους και στην κόρη του-Οι κραυγές του τελευταίου θυματός οδήγησαν στη σύλληψη του
Το χρονικό της φρίκης κατέγραφε η γυναίκα του Ιερέα στα Χανία-Την κοκκοποιούσε από όταν ήταν 14 ετών