Με συνοδεία μοτοσυκλετιστών στο σχολείο σήμερα ο Κωνσταντίνος

Με τη συνοδεία μοτοσυκλετιστών αλλά και ομάδας του Hope for children θα μεταβεί σήμερα στο σχολείο του ο 14χρονος Κωνσταντίνος, ο οποίος από την Τετάρτη 18 Μαίου βρισκόταν στο Γενικό νοσοκομείο Λεμεσού ​ μετά από ξυλοδαρμό από τον "νταή του σχολείου", όπως υποστηρίζει, σε μεικτό γυμνάσιο της Λεμεσού. Ο Κωνσταντίνος, ο οποίος δεν είναι η πρώτη φορά που δέχεται εκφοβισμό από συμμαθητές του στο σχολείο, μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook ζήτησε δημόσια από τον Υπουργό Παιδείας Κώστα Καδή να τον συνοδεύσει στο σχολείο καθώς, όπως ανέφερε φοβάται.  Ωστόσο, σύμφωνα με τη μητέρα του Αντωνία Τσαγγαλίδου, η οποία είχε τηλεφωνική επικοινωνία την Κυριακή με τον Υπουργό, αυτό δεν θα γίνει.
 
Μιλώντας στο Ρεπόρτερ online, η μητέρα του Κωνσταντίνου μίλησε με σκληρά λόγια για τον Υπουργό παιδείας, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι "ο υπουργός παιδείας δεν έχει παιδεία. Με το να συνοδεύσει το παιδί μου στο σχολείο μετά από αυτό που υπέστη δεν θα έλυνε τα προβλήματα του Κωνσταντίνου αλλά σίγουρα θα αναπτέρωνε το ηθικό και τη ψυχολογία του. 
"Εγώ και ο πατέρας του, συνέχισε, "δεν θα σταματήσουμε ποτέ να ενισχύουμε τη φωνή του Κωνσταντίνου και του κάθε Κωνσταντίνου και ζητούμε και τη στήριξη όλων εσάς σ'αυτή την προσπάθεια καθώς δεν αντιμετωπίζει μόνο το δικό μου παιδί bullying στο σχολείο αλλά και πολλά άλλα παιδιά τονίζοντας ότι οι καθηγητές στο συγκεκριμένο σχολείο όχι μόνο δεν νοιάστηκαν αλλά μια μεγάλη μερίδα, αδιαφορεί πλήρως, καπνίζοντας ακόμα και μπροστά στα παιδιά στην αυλή του σχολείου". 
Υπενθυμίζεται ότι το Υπουργείο παιδείας μετά το περιστατικό εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία διαβεβαίωσε ότι παρακολουθεί στενά την εξέλιξη του θέματος. 
 
Ωστόσο η μητέρα του Κωνσταντίνου, υποστηρίζει ότι ο κύριος Καδής, κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαν, την χαρακτήρισε αγνώμων που δεν εκτίμησε τις ενέργειες του γίνονται από πλευράς του Υπουργείου Παιδείας λέγοντάς της μάλιστα πως αν δεν της αρέσουν οι ενέργειες που γίνονται να πάρει το παιδί της και να φύγει από το σχολείο και να επιστρέψει στο ιδιωτικό. "Τον προκαλώ να με διαψεύσει" ανέφερε χαρακτηριστικά.
 
Η κυρία Τσαγγαλίδου, τόνισε επίσης ότι λειτουργός από το γραφείο της Επιτρόπου Προστασίας Δικαιωμάτων του Παιδιού Λήδας Κουρσουμπά, επικοινώνησε με την οικογένεια ενώ επιχειρήθηκε και επικοινωνία με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο οποίος ωστόσο απουσιάζει στην Κωνσταντινούπολη, γι'αυτό θα επιδιώξει να έχει συνάντηση μαζί του τις επόμενες μέρες. 
 
Υπουργός Παιδείας: "Εγώ δέχθηκα bullying από τη μητέρα"
Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε με τον Υπουργό Παιδείας Κώστα Καδή, ο ίδιος τόνισε ότι γίνεται αναλυτική διερεύνηση όλων των πτυχών. "Πήρα την μητέρα του παιδιού τηλέφωνο, πρώτα απ' όλα για να μάθω αν είναι καλά στην υγεία του ο Κωνσταντίνος αλλά και για να τη διαβεβαιώσω ότι θα έχει την πλήρη στήριξή μας, ωστόσο, η μητέρα ήταν επιθετική και απαιτούσε να συνοδεύσω τον γιο της στο σχολείο. Δέχθηκα και εγώ bullying από τη μητέρα", δήλωσε ο κύριος Καδής, προσθέτοντας ότι το Υπουργείο του έχει μεσολαβήσει ξανά για να μετακινηθεί από άλλο σχολείο ο Κωνσταντίνος για τον ίδιο λόγο. "Προηγείται αξιολόγηση των γεγονότων. Πήρα σήμερα την προκαταρκτική έρευνα από την ομάδα άμεσης παρέμβασης. Η εικόνα που έχουμε είναι διαφορετική από αυτή που έχει βγει προς τα έξω. Δεν ευσταθούν αυτά που υποστηρίζει η μητέρα. Με το να πάω στο σχολείο είναι σαν να παραδέχομαι ότι έτσι έχουν γίνει τα πράγματα. Αν προκύψει ανάγκη για πειθαρχικά μέτρα, θα ληφθούν διότι ως Υπουργείο Παιδείας είμαστε ιδιαίτερα ευαίσθητοι σε θέματα σχολικού εκφοβισμού", καταλήγει ο Υπουργός.
Ο κύριος Καδής τόνισε επίσης ότι θα επισκεφθεί το σχολείο χωρίς τυμπανοκρουσίες για να μιλήσει με τη διεύθυνση του σχολείου και να δει τα παιδιά, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.
 
 
 
 

Δειτε Επισης

Αυτοί είναι οι μαγικοί αριθμοί του Τζόκερ που μοιράζουν πάνω από 13,4 εκ. ευρώ
Απορρίφθηκε η προσφυγή φαρμακείων κατά Διατάγματος για ωράρια λειτουργίας
Μείωση κατέγραψε ο πληθωρισμός σε Κύπρο και υπόλοιπη Ευρώπη τον Αύγουστο
Προειδοποιήσεις για απεργιακά μέτρα από εργαζόμενους σε εργοστάσια σκυροδέματος
Δύο συμφωνίες για τις μεταμοσχεύσεις υπέγραψαν Ελλάδα και Κύπρος
Προβληματισμοί Βουλευτών για λεωφορειολωρίδα στη Νίκου και Δέσποινας Παττίχη
Ενώπιον 250 Στροβολιώτων, παρουσιάστηκε το έργο αναβάθμισης της Τσερίου
Εξετάζεται βελτίωση δρόμου αεροδρομίου – Πάφου και εναλλακτική όδευση
Εκδήλωση διαμαρτυρίας ΑΚΕΛ έξω από το Προεδρικό, μετά την παύση Οδυσσέα
Διαβεβαιώσεις Αναπληρωτή Γενικού Ελεγκτή ότι η Υπηρεσία θα συνεχίζει το έργο της