Χωρίς αναφορές στο Κυπριακό η συνάντηση Ερντογάν - Μπαν Κι Μουν

Δεν υπάρχει καμία μνεία στο Κυπριακό στη γραπτή δήλωση του εκπροσώπου του ΓΓ του ΟΗΕ, αναφορά με το περιεχόμενο της συνάντησης του Μπαν Γκι-μουν στην Κωνσταντινούπολη, με τον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν, στο περιθώριο της Παγκόσμιας Ανθρωπιστικής Συνόδου.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο, ο ΓΓ του ΟΗΕ ευχαρίστησε την τουρκική κυβέρνηση για τη φιλοξενία της συνόδου και καλωσόρισε την υποστήριξη από την Τουρκία της «Ατζέντας για την Ανθρωπότητα».

«Ο ΓΓ κι ο πρόεδρος επίσης συζήτησαν την κατάσταση στη Συρία, συμπεριλαμβανομένων των βαθύτερων αιτιών της προσφυγικής κρίσης, την ενίσχυση των διεθνών προσπαθειών για την καταπολέμηση της απειλής που θέτει η Da`esh. Ο Γενικός Γραμματέας τόνισε την ανάγκη για βελτιωμένη πρόσβαση της ανθρωπιστικής βοήθειας, καθώς και δράσεις κατά των επίμονων παραβατών της παύσης των εχθροπραξιών, με την ελπίδα ότι ο επόμενος γύρος των συνομιλιών στη Γενεύη να μπορέσει να λάβει χώρα σύντομα και να επικεντρωθεί σε μεταβατικές ρυθμίσεις».

Τέλος, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του ΓΓ, ο Μπαν Γκι - μουν καταδίκασε τις πρόσφατες τρομοκρατικές επιθέσεις στην Τουρκία και εξέφρασε συλλυπητήρια προς την κυβέρνηση και το λαό της.

«Προέτρεψε τη δέουσα επιμέλεια σε σχέση με τους αμάχους και την τήρηση των διεθνών αρχών για τα ανθρώπινα δικαιώματα κατά τη διάρκεια των όποιων επιχειρήσεων καταπολέμησης της τρομοκρατίας», κατέληξε.

Δειτε Επισης

Σε 21 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών από την πυρκαγιά σε σχολείο στην Κένυα
Συναγερμός από CIA και ΜΙ6-Η παγκόσμια τάξη πραγμάτων απειλείται όπως δεν έχουμε ξαναδεί από τον Ψυχρό Πόλεμο
Γιατί είναι σημαντικό να κοιμάστε πριν από τα μεσάνυχτα
Ζελένσκι: Έχουμε ένα ειρηνευτικό σχέδιο και θέλω να το παρουσιάσω στον Μπάιντεν
Η κραυγή απελπισίας της κόρης του Ντομινίκ Πελικό-Πώς να έχουμε φυσιολογική σεξουαλική ζωή;
Πόλεμος 12 μηνών στη Γάζα, χωρίς να φαίνεται ελπίδα για εκεχειρία
Αποκλεισμένες συνοριακές διαβάσεις ανάμεσα στη Σερβία και το Κόσοβο
Στη Γαλλία εκπαιδεύουν κοράκια για να καθαρίζουν το πάρκο
Χιλιάδες πολίτες στους δρόμους, της Γαλλίας-Διαμαρτύρονται για τον διορισμό του Μπαρνιέ στην πρωθυπουργία
Εκφράζει ανησυχίες η Ουκρανία για πιθανή μεταφορά ιρανικών βαλλιστικών πυραύλων στη Ρωσία