Τι γράφουν σήμερα οι εφημερίδες

Οι βουλευτικές εκλογές και η επιχείρηση της Αστυνομίας εναντίον Αιγύπτιου που απειλούσε να σκοτώσει το 16μηνο παιδί του, είναι τα θέματα που κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων σήμερα. Άλλα θέματα αφορούν εξελίξεις όσον αφορά την πτώση του αεροσκάφους της EgyptAir, το Κυπριακό, την επίσκεψη του Βλαντιμίρ Πούτιν στην Ελλάδα, τις προοπτικές από την αξιοποίηση των υδρογονανθράκων, την κατάσταση στα δημόσια νοσηλευτήρια, και την καταστροφή του Πενταδακτύλου.
 
Η εβδομαδιαία “Ρεπόρτερ” αναφέρεται στις σημερινές βουλευτικές εκλογές, σημειώνοντας στον επίτιτλο της ότι σήμερα ψηφίζουμε για τη νέα Βουλή και την Κύπρο. Γράφει, επίσης, ότι ο Ευρωπαίος Επίτροπος αρμόδιος για τη Μετανάστευση Δημήτρης Αβραμόπουλος, σε συνέντευξη του στην εφημερίδα, ανέφερε ότι η προσφυγική κρίση έχει φέρει ΕΕ και Τουρκία πιο κοντά, και ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν θα δεχθεί την παραμικρή υποχώρηση, ειδικά σε ό,τι αφορά τις υποχρεώσεις της Τουρκίας προς Κύπρο κατά τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις. Επίσης, γράφει ότι ο Πρόεδρος του ΚΟΤ Άγγελος Λοϊζου, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα, εκφράζει την πεποίθηση ότι το 2016 θα αποτελέσει χρονιά ρεκόρ για τον τουρισμό, με αριθμούς που θα ξεπεράσουν τα 2,9 εκατομμύρια τουρίστες.


Η “Αλήθεια”, υπό τον τίτλο “Η ώρα των πολιτών”, αναφέρεται στις βουλευτικές εκλογές και στις προσπάθειες για μείωση του ποσοστού αποχής. Γράφει, επίσης, ότι με τον 41χρονο Αιγύπτιο να χάνει τη ζωή του από πυρά της Αστυνομίας, τέθηκε τέλος το πρωί του Σαββάτου στην κατάσταση ομηρίας 16μηνου βρέφους στην Ορόκλινη. Επίσης, γράφει ότι το αεροπλάνο της EgyptAir που κατέπεσε την Πέμπτη στη Μεσόγειο, ενώ εκτελούσε το δρομολόγιο Παρίσι-Κάιρο, είχε εκπέμψει αυτόματα μηνύματα για παρουσία καπνού στην καμπίνα του αεροσκάφους στο ύψος των τουαλετών και κοντά στο πιλοτήριο, όπως επιβεβαίωσαν χθες οι ερευνητές από το Γαλλικό Γραφείο Ερευνών δυστυχημάτων, κρίνοντας ωστόσο πως είναι ακόμη πολύ νωρίς να αποτολμηθεί οποιαδήποτε ερμηνεία αυτών των στοιχείων.

Η “Σημερινή”, υπό τον τίτλο “Κοινό στοίχημα η προσέλευση στις κάλπες”, αναφέρεται στις σημερινές βουλευτικές εκλογές και σημειώνει ότι διακύβευμα για όλους και κοινό στοίχημα είναι να πείσουν τους πολίτες να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα. Γράφει, επίσης, ότι σε επιστολή που στάληκε προτού επιβεβαιωθούν με δειγματοληπτικό έλεγχο οι υποψίες του Γενικού Ελεγκτή για αχρείαστες παραπομπές ασθενών σε ιδιώτες, ο Διευθυντής της Εντατικής του Νοσοκομείου Λευκωσίας κάνει λόγο για απαράδεκτους φωναχτούς ψιθύρους, εχθρότητα και αμετροέπεια από μέρους λειτουργών της Ελεγκτικής Υπηρεσίας. Επίσης, γράφει ότι τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απασχολούν βασικά ζητήματα, πέραν του Κυπριακού, το οποίο θεωρεί λυμένο, και αναλύει τις προτεραιότητες της τουρκικής πολιτικής και το γιατί μπορούν να δοθούν Κύπρος και Αιγαίο ως αντάλλαγμα στο Κουρδικό.

Ο “Φιλελεύθερος”, υπό τον τίτλο “Εκλογές σε ρευστό σκηνικό”, αναφέρεται στις βουλευτικές εκλογές και σημειώνει ότι είναι δύσκολο να γίνουν προβλέψεις για το τελικό αποτέλεσμα. Γράφει, επίσης, ότι σκηνές θρίλερ εκτυλίχθηκαν από το απόγευμα της Παρασκευής μέχρι χθες το πρωί στην Ορόκλινη, με πρωταγωνιστή έναν 41χρονο Αιγύπτιο, ο οποίος, μεταξύ άλλων, απειλούσε να σκοτώσει με μαχαίρι το 16μηνο αγοράκι του, με από από καυγά με την Ουγγαρέζα σύζυγό του, και τελικά άντρες του Αντιτρομοκρατικού Ουλαμού άνοιξαν πυρ εναντίον του, σκοτώνοντας τον. Επίσης, γράφει ότι ο Επίτροπος Ενέργειας της ΕΕ αναδεικνύει, σε συνέντευξη του στην εφημερίδα, τις προδιαγραφές που διαθέτει η Κυπριακή Δημοκρατία προκειμένου να καταστεί ενεργειακός κόμβος, και εκτιμά ότι οι υδρογονάνθρακες μπορούν να αλλάξουν σε μεγάλο βαθμό τα δεδομένα της περιοχής.

Η “Χαραυγή” στο κύριο της θέμα αναφέρεται στις βουλευτικές εκλογές και καλεί όλους να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα. Γράφει, επίσης, ότι την ώρα που στα δημόσια νοσηλευτήρια επικρατεί χάος ένεκα κυρίως της υποστελέχωσης, η Κυβέρνηση βάζει ταφόπετρα και στην τελευταία ελπίδα να ξημερώσουν καλύτερες ημέρες στη δημόσια υγεία και παραπέμπει το ΓεΣΥ στις ελληνικές καλένδες, και επίσης επιχειρείται μια συγκαλυμμένη δωρεά υπηρεσιών σε μια χούφτα επιχειρηματίες. Επίσης, γράφει ότι τα στοιχεία της Ένωσης Κυπρίων Συνταξιούχων κατά την τελευταία τριετία μαρτυρούν πως το κράτος, όχι μόνο δεν βοηθά τους ανθρώπους αυτούς, αντίθετα τους στοχοποιεί, αφού το βιοτικό τους επίπεδο μειώθηκε μέχρι και 30%.

Η εβδομαδιαία “Καθημερινή της Κυριακής”, υπό τον τίτλο “Τα παθήματα και η σοβαρότητα της ψήφου”, αναφέρεται στις βουλευτικές εκλογές και σημειώνει ότι ο κυπριακός λαός έχει το λόγο σήμερα. Γράφει, επίσης, ότι σε απόσταση 290 χιλιομέτρων από την Αλεξάνδρεια εντοπίστηκαν το απόγευμα της Παρασκευής από το αιγυπτιακό πολεμικό ναυτικό τα πρώτα απτά σημάδια της αεροπορικής τραγωδίας του Airbus της EgyptAir. Επίσης, γράφει ότι το γεωπολιτικό ενδιαφέρον της Ρωσίας για την Ανατολική Μεσόγειο και τη διάθεσή της να προχωρήσει σε σημαντικές επενδύσεις στην Ελλάδα, υπογραμμίζει η προγραμματισμένη επίσκεψη του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν στην Ελλάδα, και σημειώνει ότι η Μόσχα χαρακτηρίζει την αποστολή “επίσκεψη εργασίας” και της αποδίδει ιδιαίτερα συμβολική διάσταση.

Η εβδομαδιαία “Μάχη”, υπό τον τίτλο “Ώρα κάλπης...”, αναφέρεται στις βουλευτικές εκλογές και σημειώνει ότι η άσκηση του εκλογικού δικαιώματος είναι δικαίωμα, αλλά και καθήκον. Γράφει, επίσης, ότι στο Προεδρικό Μέγαρο επικρατεί, όπως πληροφορείται η εφημερίδα, μεγάλος προβληματισμός που ακουμπά και τα επίπεδα της αγανάκτησης, αφού νοιώθουν ότι άρχισαν τα όργανα να κτυπούν πολύ νωρίς με σαφή στόχευση να θέσουν την ελληνοκυπριακή πλευρά υπό πίεση όσον αφορά το Κυπριακό. Επίσης, γράφει ότι προς ανακούφιση πέραν των 19.000 πολιτών προχωρεί από αύριο το Υπουργείο Υγείας, αφού εισάγει στο νοσοκομείο το πρόγραμμα που στοχεύει στην άμβλυνση του προβλήματος που δημιουργείται με τις λίστες αναμονής στα δημόσια νοσηλευτήρια.


Η εβδομαδιαία αγγλόγλωσση “Sunday Mail”, υπό τον τίτλο “Η Αστυνομία `δεν είχε άλλη επιλογή`”, γράφει ότι η Αστυνομία κρατούσε το στόμα της κλειστό το Σάββατο όσον αφορά την επιχείρηση στην οποία σκοτώθηκε ο 41χρονος Αιγύπτιος, ο οποίος απειλούσε να σκοτώσει το 16μηνο παιδί του, το οποίο υπέστη τραύμα μήκους 10 εκατοστών και βάθους 3 εκατοστών, από το μαχαίρι που κρατούσε ο πατέρας του. Επίσης, γράφει ότι η οροσειρά του Πενταδακτύλου βρίσκεται αντιμέτωπη με τον κίνδυνο ολοκληρωτικής καταστροφής από τις ανεξέλεγκτες ανατινάξεις σε λατομεία, και σημειώνει ότι ήδη έχουν χαθεί μεγάλοι όγκοι του βουνού. Γράφει, επίσης, ότι οι Κύπριοι οδηγούνται στις κάλπες σήμερα για εκλογή νέας Βουλής.  

Δειτε Επισης

Αυτοί είναι οι μαγικοί αριθμοί του Τζόκερ που μοιράζουν πάνω από 13,4 εκ. ευρώ
Απορρίφθηκε η προσφυγή φαρμακείων κατά Διατάγματος για ωράρια λειτουργίας
Μείωση κατέγραψε ο πληθωρισμός σε Κύπρο και υπόλοιπη Ευρώπη τον Αύγουστο
Προειδοποιήσεις για απεργιακά μέτρα από εργαζόμενους σε εργοστάσια σκυροδέματος
Δύο συμφωνίες για τις μεταμοσχεύσεις υπέγραψαν Ελλάδα και Κύπρος
Προβληματισμοί Βουλευτών για λεωφορειολωρίδα στη Νίκου και Δέσποινας Παττίχη
Ενώπιον 250 Στροβολιώτων, παρουσιάστηκε το έργο αναβάθμισης της Τσερίου
Εξετάζεται βελτίωση δρόμου αεροδρομίου – Πάφου και εναλλακτική όδευση
Εκδήλωση διαμαρτυρίας ΑΚΕΛ έξω από το Προεδρικό, μετά την παύση Οδυσσέα
Διαβεβαιώσεις Αναπληρωτή Γενικού Ελεγκτή ότι η Υπηρεσία θα συνεχίζει το έργο της