ΗΠΑ: Οι Λατίνοι στηρίζουν Κλίντον

Η επικρατέστερη διεκδικήτρια του χρίσματος των Δημοκρατικών, Χίλαρι Κλίντον καταγράφει σημαντικό προβάδισμα στις τάξεις των εγγεγραμμένων Λατίνων ψηφοφόρων έναντι του Ντόναλντ Τραμπ, του μοναδικού πλέον διεκδικητή του χρίσματος των Ρεπουμπλικάνων για τις προεδρικές εκλογές που θα διεξαχθούν την 8η Νοεμβρίου στις ΗΠΑ, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση που μετέδωσε χθες η λατινόφωνη υπηρεσία του αμερικανικού τηλεοπτικού δίκτυο Fox News.

Σύμφωνα με τη σφυγμομέτρηση, το 62% των εγγεγραμμένων Λατίνων ψηφοφόρων υποστηρίζει την υποψηφιότητα της Κλίντον, ενώ μόλις το 23% αυτών υποστηρίζει τον Τραμπ. Παράλληλα όμως, η έρευνα κατέδειξε πως το 41% των Λατίνων ψηφοφόρων έχει αρνητική άποψη για την Κλίντον.

Η δημοσκόπηση έχει περιθώριο λάθους +/- 3,5%. Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, ο Τραμπ έχει κατηγορήσει το Μεξικό ότι στέλνει βιαστές και εμπόρους ναρκωτικών στην άλλη πλευρά των συνόρων του με τις ΗΠΑ και έχει διαμηνύσει πως θα αναγκάσει τη μεξικανική κυβέρνηση να πληρώσει για να ανεγερθεί ένας φράκτης στα σύνορα.

Στο μεταξύ, το ισχυρότερο λόμπι των υποστηρικτών της οπλοκατοχής στις ΗΠΑ, η NRA (National Rifle Association, Εθνική Ένωση Οπλοκατοχής) τάχθηκε υπέρ της υποψηφιότητας του Ντόναλντ Τραμπ για το Λευκό Οίκο, ενώ από την πλευρά του ο μεγιστάνας έκανε την υπόσχεση πως θα την αντιμετωπίσει ευνοϊκά.

Ο Τραμπ, ο μοναδικός πλέον διεκδικητής του χρίσματος των Ρεπουμπλικάνων ώστε να είναι ο υποψήφιος του κόμματος στις προεδρικές εκλογές που θα διεξαχθούν την 8η Νοεμβρίου στις ΗΠΑ, εξήρε την NRA και ταυτόχρονα εξαπέλυσε επίθεση εναντίον της Χίλαρι Κλίντον, υποστηρίζοντας πως η υποψήφια θέλει να καταργήσει τη Δεύτερη Τροπολογία του αμερικανικού Συντάγματος, η οποία κατοχυρώνει το δικαίωμα της οπλοκατοχής.

Ο δισεκατομμυριούχος αντιτίθεται στη δημιουργία ζωνών όπου θα απαγορεύεται η οπλοκατοχή και δεσμεύεται να προασπίσει το δικαίωμα των πολιτών των ΗΠΑ στην αυτοάμυνα.

"Δεν θα σας απογοητεύσω", είπε ο Τραμπ μιλώντας σε μια συγκέντρωση στο Λούιβιλ του Κεντάκι.  

Δειτε Επισης

Σε 21 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών από την πυρκαγιά σε σχολείο στην Κένυα
Συναγερμός από CIA και ΜΙ6-Η παγκόσμια τάξη πραγμάτων απειλείται όπως δεν έχουμε ξαναδεί από τον Ψυχρό Πόλεμο
Γιατί είναι σημαντικό να κοιμάστε πριν από τα μεσάνυχτα
Ζελένσκι: Έχουμε ένα ειρηνευτικό σχέδιο και θέλω να το παρουσιάσω στον Μπάιντεν
Η κραυγή απελπισίας της κόρης του Ντομινίκ Πελικό-Πώς να έχουμε φυσιολογική σεξουαλική ζωή;
Πόλεμος 12 μηνών στη Γάζα, χωρίς να φαίνεται ελπίδα για εκεχειρία
Αποκλεισμένες συνοριακές διαβάσεις ανάμεσα στη Σερβία και το Κόσοβο
Στη Γαλλία εκπαιδεύουν κοράκια για να καθαρίζουν το πάρκο
Χιλιάδες πολίτες στους δρόμους, της Γαλλίας-Διαμαρτύρονται για τον διορισμό του Μπαρνιέ στην πρωθυπουργία
Εκφράζει ανησυχίες η Ουκρανία για πιθανή μεταφορά ιρανικών βαλλιστικών πυραύλων στη Ρωσία