Θρίλερ με την εξαφάνιση του Airbus320 της Egyptair



Συγκεχυμένη παραμένει η κατάσταση σχετικά με την τύχη του αεροσκάφους των Αιγυπτιακών Αερογραμμών που εξαφανίστηκε από τα ραντάρ λίγα λεπτά μετά την έξοδό του από το FIR Αθηνών τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης και ενώ κατευθυνόταν προς το Κάιρο έχοντας απογειωθεί από το Παρίσι.  
Παρά τις περί του αντιθέτου αρχικές πληροφορίες, τελικά,  τα αντικείμενα που εντοπίστηκαν να επιπλέουν 200 - 300 μίλια νοτίως της Καρπάθου δεν ανήκουν στο μοιραίο αεροσκάφος.
Οι ελληνικές αρχές είχαν ανακαλύψει σωσίβια και αντικείμενα από πλαστικό να επιπλέουν στη Μεσόγειο, αφού εξαφανίστηκε από τα ραντάρ το αεροσκάφος των Αιγυπτιακών Αερογραμμών το οποίο εκτελούσε το δρομολόγιο Παρίσι-Κάιρο με 66 επιβάτες και προσωπικό.
"Με βάση τα στοιχεία που είχαμε μέχρι τις 9 το βράδυ τα αντικείμενα που βρέθηκαν στην θαλάσσια περιοχή δεν ταυτοποιήθηκαν ότι είναι συντρίμμια αεροσκάφους", δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Επιτροπής Διερεύνησης Ατυχημάτων και Ασφάλειας Πτήσεων Αθ. Μπίνης.
Μάλιστα, σύμφωνα με τον ίδιο, "το ένα αντικείμενο είναι ξύλινο και το άλλο δεν πρόκειται για σωσίβιο, επομένως δεν ανταποκρίνονται σε συντρίμμια αεροσκάφους".
Ο αντιπρόεδρος της EgyptAir Αχμέτ Αντέλ επιβεβαίωσε στο τηλεοπτικό κανάλι CNN ότι τα αντικείμενα που πιθανολογούνταν νωρίτερα ότι ανήκουν στο αεροσκάφος της πτήσης 804 το οποίο συνετρίβη χθες στη Μεσόγειο δεν ανήκουν σε αυτό.
Οι έρευνες συνεχίζονταν χωρίς διακοπή σε όλη τη διάρκεια της νύχτας και  θα συνεχιστούν και το πρωί με θαλάσσια και εναέρια μέσα και με συνεργασία ελληνικών και αιγυπτιακών αρχών. Από ελληνικής πλευράς κατέστη σαφές ότι οι έρευνες θα συνεχιστούν μέχρις ότου εντοπιστούν τα μαύρα κουτιά του αεροσκάφους έτσι ώστε να χυθεί φως στις συνθήκες της συντριβής.
Αργά το βράδυ της Πέμπτης,  ανώνυμες ελληνικές πηγές που επικαλούνταν το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters  υποστήριζαν ότι δεν βρέθηκαν αντικείμενα στα χρώματα της EgyptAir (μπλε και άσπρο) στην περιοχή. Τα ευρήματα, κυρίως πλαστικά αντικείμενα με σχοινιά που θα μπορούσε να είναι σωσίβια, εντοπίσθηκαν 50 μίλια νοτιοανατολικά από το σημείο που χάθηκαν τα ίχνη του αεροσκάφους (200-230 μίλια νότια της Κρήτης).


Φουντώνουν τα σενάρια για τα αίτια
Στο μεταξύ δίνουν και πέρνουν τα σενάρια για το τί οδήγησε στην εξαφάνιση του αεροσκάφους, το οποίο όπως όλα δείχνουν, πιθανό να συνετρίβη στη Μεσόγειο.
Η αμερικανική εταιρεία αναλύσεων Stratfor ανέφερε πως είναι πιθανό το αεροσκάφος να επλήγη από πύραυλο εδάφους-αέρος, εκτίμησε
"Το πλήγμα από έναν πύραυλο επιφανείας-αέρος είναι επίσης πιθανό, αν και οι εξτρεμιστές στην Αίγυπτο και σε κοντινές περιοχές δεν πιστεύεται ότι έχουν πρόσβαση σε πυραύλους ικανούς να πλήξουν ένα αεροσκάφος σε αυτό το υψόμετρο", αναφέρει η εταιρεία σε ενημερωτικό της δελτίο.
Να θυμίσουμε πως το αεροσκάφος που εκτελούσε την πτήση MS804 από το αεροδρόμιο Σαρλ ντε Γκολ του Παρισιού προς το Κάιρο της Αιγύπτου με 66 επιβαίνοντες εξαφανίστηκε από τα ραντάρ το πρωί χθες ενώ βρισκόταν δέκα μίλια εντός του εναέριου χώρου της Αιγύπτου.
Σύμφωνα με τη Stratfor, μια πιο προφανής εκδοχή για τα αίτια της συντριβής είναι η πυροδότηση ενός αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού μέσα στο αεροσκάφος, ενώ λιγότερο πιθανή κατά τις εκτιμήσεις της είναι μια μηχανική βλάβη που σημειώθηκε σε ύψος πλεύσης 37.000 ποδών. "Δεν μπορεί να αποκλειστεί μια καταστροφική βλάβη της ατράκτου" του επιβατικού αεροσκάφους, προσθέτει η Stratfor.


Δειτε Επισης

«Η αρχή του τέλους»-Η πρώτη αντίδραση Νετανιάχου για τη δολοφονία Γιαχά Σινουάρ
Πέντε Ισραηλινοί στρατιώτες σκοτώθηκαν στον Λίβανο
«Ανοίγει ένας νέος δρόμος προς τα εμπρός»-Ανακούφιση στη διεθνή κοινότητα μετά τον θάνατο του ηγέτη της Χαμάς
Έκκληση σε Νετανιάχου από τις οικογένειες των ομήρων της Χαμάς-«Φέρε πίσω τους ανθρώπους μας»
Ο Υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ επιβεβαίωσε τη δολοφονία του Σινουάρ από στρατιώτες των IDF
Κρυμμένος μαζί με τους έξι ομήρους που εκτελέστηκαν από τη Χαμάς στη Ράφα, ήταν ο Σινουάρ
Κυρώσεις της Βρετανίας σε «σκιώδη στόλο» της Ρωσίας που μεταφέρει πετρέλαιο και υγροποιημένο φυσικό αέριο
Σε κόκκινο συναγερμό για πλημμύρες έθεσαν οι αρχές έξι διαμερίσματα της Γαλλίας
Νεκρός ο Γιαχία Σινουάρ, επιβεβαιώνουν ισραηλινά ΜΜΕ-Τον σκότωσαν στρατιώτες μετά από τυχαίο έλεγχο στη Ράφα
Νετανιάχου κατά Μακρόν-Ντροπιαστική η θέση του για εμπάργκο όπλων κατά του Ισραήλ