Τελευταία δήλωση Ομήρου ως Πρόεδρος της Βουλής

Ο απερχόμενος Πρόεδρος της Βουλής Γιαννάκης Ομήρου κάλεσε σήμερα τους πολίτες να δώσουν τον παρών τους στις εκλογές της Κυριακής και με τη ψήφο τους να καθορίσουν τη δημοκρατική πορεία της χώρας.
 
Στην τελευταία του δήλωση ως Πρόεδρος της Βουλής, ο κ. Ομήρου είπε πως με τη συμμετοχή τους οι πολίτες μπορούν να αποφασίσουν για τους εκπροσώπους τους στη νέα Βουλή και να διαμορφώσουν καθοριστικά τις πολιτικές που θα ακολουθηθούν.
 
Οπως τόνισε, η αποχή και η αποστασιοποίηση από τη συμμετοχική δημοκρατία δεν θεραπεύουν τα φαινόμενα παθογένειας της πολιτικής ζωής, αλλά αντίθετα τα επιτείνουν και τα διαιωνίζουν.
 
“Ως Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κατά τα τελευταία 5 χρόνια, που αποτελεί το κατεξοχήν όργανο της λαϊκής κυριαρχίας, καλώ τους πολίτες να δώσουν το παρών τους στην εκλογική διαδικασία της ερχόμενης Κυριακής. Να καθορίσουν με τη ψήφο τους τη δημοκρατική πορεία της χώρας, να απορρίψουν τη διαπλοκή και τη διαφθορά στο δημόσιο βίο, να επιβάλουν τη διαφάνεια και την κοινωνική λογοδοσία και να δώσουν ισχυρό μήνυμα εμμονής σε λύση του μεγάλου εθνικού μας θέματος, που θα διασφαλίζει τη συνέχεια της Κυπριακής Δημοκρατίας και τη φυσική και εθνική επιβίωση του κυπριακού ελληνισμού”, είπε.
 
Ερωτηθείς πού θα τον βρει η επόμενη ημέρα των Βουλευτικών, ο κ. Ομήρου είπε πως θα παραμείνει παρών και μάχιμος στους αγώνες του λαού και της πατρίδας.
 
 

Δειτε Επισης

«Επίθεση άνευ όπλων» χαρακτήρισε τις συλλήψεις σφετεριστών ο Τατάρ-Πάει στη Νέα Υόρκη για να παραπονεθεί
Πάνω από 100 αιτήσεις ασύλου Σύρων απορρίφθηκαν, επειδή δεν πληρούσαν τα κριτήρια
Για επικοινωνιακά τεχνάσματα κατηγορεί τον Πρόεδρο το ΑΚΕΛ Λάρνακας
«Ακλόνητη» υποστήριξη της Άγκυρας στα «δύο κράτη»-Κατηγορίες Γιλμάζ για τις διώξεις σφετεριστών
«Δεν υπάρχει αίτημα έκδοσης για τον Σενέρ Λεβέντ από την Τουρκία, ήταν κοινοποίηση», ισχυρίζεται το «υπεξ»
Κατσαδιάζει τον Πρόεδρο για τις δηλώσεις του στη Λάρνακα το Volt-«Παραγνωρίζει τον διαχωρισμό εξουσιών»
Γνωρίζουμε τα εμπόδια της πολυμερούς αλλά ο Πρόεδρος μεταβαίνει «με πίστη στις θέσεις μας και το δίκαιο του αγώνα μας»
Στις γυναίκες θύματα της εισβολής αναφέρθηκε η Α. Ατταλίδου σε συνεδρία της Κ.Σ Γαλλοφωνίας
Πήγαν στα γραφεία της Avrupa να στηρίξουν τον Σενέρ Λεβέντ οι Οικολόγοι
Βαριές πολιτικές ευθύνες έδειξε η Επιτροπή στους υπουργούς Αναστασιάδη για ΤΑΚΑΤΑ-Άδειασε και Γενικούς Διευθυντές