56 εκ ευρώ στην Ελλάδα για τους πρόσφυγες

Ακόμα  56.000.000 ευρώ εκταμίευσε η Κομισιόν  για τη βελτίωση των συνθηκών για τους μετανάστες στην Ελλάδα, για την αύξηση των ικανοτήτων των ελληνικών αρχών να εγγράφουν νεοαφιχθέντες μετανάστες και να επεξεργάζονται τα αιτήματα ασύλου τους, σύμφωνα με σημερινή λογιστική καταγραφή, ανεβάζοντας το ποσό που της έχει διατεθεί από τις αρχές του έτους σε € 237.000.000, πλέον των 594.000.000 μέσω άλλων των κανονικών οδών χρηματοδότησης.

Τα 46.000.000 κατά την Κομισιόν παρέχονται μέσω του προγράμματος  Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης (AMIF) και € 10 εκατομμύρια προέρχονται από το Ταμείο Εσωτερικής Ασφάλειας (ISF).

"Η χρηματοδότηση θα δημιουργήσει καλύτερες συνθήκες για τους ευάλωτους μετανάστες και θα ενισχύσει τη διαδικασία εγγραφής και ασύλου με πρόσθετους ανθρώπινους πόρους, καλύτερες υποδομές πληροφορικής, αυξημένη διαθεσιμότητα ερμηνείας και την καλύτερη πρόσβαση στις πληροφορίες", εκτιμά η Κομισιόν.

Τα  30 από αυτά τα εκατομμύρια ανατίθεται στην Ύπατη Αρμοστεία για την υποστήριξη του Σχεδίου Αντιμετώπισης Έκτακτης Ανάγκης για την Ελλάδα και την ενίσχυση της ικανότητας της ελληνικής υπηρεσίας ασύλου και της νέας Υπηρεσίας υποδοχής και ταυτοποίησης.

Ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (ΔΟΜ), θα λάβει € 13 εκατομμύρια για την παροχή βοήθειας στους πλέον ευάλωτους μετανάστες που έχουν εγκαταλειφθεί στην Ελλάδα. Το ελληνικό Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και η ελληνική Υπηρεσία Ασύλου έχουν έλαβαν ήδη συνολικά € 13.000.000 για την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας της διαδικασίας ασύλου, την ενίσχυση  της διαδικασίας εγγραφής και την παροχή λειτουργικής υποστήριξης στην ελληνική Αστυνομία στα εξωτερικά σύνορα.

Η χρηματοδότηση αυτή θα συμβάλει στην εφαρμογή του σχεδίου αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών που αναπτύχθηκε από κοινού με την Επιτροπή, τις ελληνικές αρχές και τους ενδιαφερόμενους φορείς για την αντιμετώπιση της συνεχιζόμενης ανθρωπιστικής κατάστασης στην περιοχή και την εφαρμογή της Δήλωσης ΕΕ-Τουρκίας της 18ης Μαρτίου. 
 
 
Πηγή: ΚΥΠΕ  
 

Δειτε Επισης

Live εικόνα: Τελείται η ορκωμοσία των νέων υπουργών κα υφυπουργών της Κυβέρνησης Μητσοτάκη
Πέπλο μυστηρίου για την εξαφάνιση εκπαιδευτικού στην Ελλάδα-Η παγίδα και το κύκλωμα κρυπτονομισμάτων
H ιατροδικαστική έκθεση για τον θάνατο του μικρού Παναγιώτη στην Αμαλιάδα-Οι αντιφάσεις και τα κενά
ΒΙΝΤΕΟ: Επεισόδια στη Θεσσαλονίκη-Κουκουλοφόροι επιτέθηκαν με μολότοφ σε διμοιρία των ΜΑΤ
Τραγική κατάληξη είχαν οι έρευνες για τον 21χρονο Γιόχαν Γουίλιαμς-«Ένα τέταρτο ακόμα αν άντεχε θα είχε σωθεί»
Νέο ηχητικό ντοκουμέντο για Τέμπη-Η συνομιλία του σταθμάρχη με τον ρυθμιστή έλξης
Εξαρθρώθηκε κύκλωμα μαστροπείας που δρούσε σε Αττική και Κόρινθο-Έξι συλλήψεις
Κακοποίηση τρίχρονου Άγγελου στο Ηράκλειο-«Αν αποδειχθεί ένοχος, θα παραιτηθώ»
Ανακοινώθηκε η νέα κυβέρνηση μετά τον ανασχηματισμό στην Ελλάδα-Το νέο υπουργικό συμβούλιο
Τέσσερα μαχαίρια χρησιμοποίησε ο δράστης της γυναικοκτονίας στην Ελλάδα-Πολλαπλά τραύματα στο θύμα