ΜΟΕ μεταξύ Ελλάδας και ΠΓΔΜ

Για την πορεία υλοποίησης των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης που εγκαινιάστηκαν το 2015 ανάμεσα στην  ΠΔΜ και στην Ελλάδα συζήτησαν ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς και ο ομόλογός του από την ΠΓΔΜ Νίκολα Πόποσκι, οι οποίοι είχαν διμερή συνάντηση στο περιθώριο των εργασιών της Υπουργικής Συνόδου του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.

Οι κ.κ. Κοτζιάς και Πόποσκι συζήτησαν εκτός από τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, που αποτέλεσαν μια πρωτοβουλία του Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών, τα αποτελέσματα του τελευταίου γύρου διαπραγματεύσεων που διεξήχθη στα Σκόπια τον περασμένο Απρίλιο, καθώς και στην επιχειρησιακή συνέχεια που πρέπει να δοθεί ενόψει του προσεχούς γύρου των Αθηνών, τον επόμενο μήνα.

Ο Νίκος Κοτζιάς εξέφρασε την ικανοποίησή του για τα πρώτα θετικά αποτελέσματα της διαδικασίας.

Ζήτησε επίσης τις απόψεις του συνομιλητή του για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις στην ΠΓΔΜ, εκφράζοντας την ελπίδα για μια γρήγορη επιστροφή στην ομαλότητα, σύμφωνα με τις ευρωπαϊκές πολιτικές αξίες και την αναγκαία επίδειξη κουλτούρας συμβιβασμού εκ μέρους όλων των πολιτικών δυνάμεων της χώρας, προς όφελος όχι μόνο της ίδιας, αλλά και της ευρύτερης περιοχής της ΝΑ Ευρώπης.  

Δειτε Επισης

Έριξαν γκαζάκια στο σπίτι βουλευτή στην Ελλάδα-Ζημιές σε τζαμαρία
Δύο ένοπλες ληστείες σε καταστήματα τυχερών παιχνιδιών στην Ελλάδα-Άρπαξαν χιλιάδες ευρώ
Διασώθηκαν 126 μετανάστες σε τρία περιστατικά νότια της Γαύδου
Ζημιές στην Ιερά Μονή Βατοπεδίου από τα 5,3 Ρίχτερ-Συνεχίζουν να φθάνουν προσκυνητές παρά τον σεισμό
Επιφυλακτικοί οι σεισμολόγοι για τα 5,3 Ρίχτερ στο Άγιο Όρος-Αυτοψία σε κτίρια, σε επιφυλακή η ΕΜΑΚ
Ανησυχία για τα 5,3 Ρίχτερ στο Άγιο Όρος-Ζημιές στη Μονή Σίμωνος Πέτρας
Σεισμός 5,3 Ρίχτερ στο Άγιο Όρος-Ταρακουνήθηκε η Βόρεια Ελλάδα
Σε εξέλιξη οι συνομιλίες για τα γλυπτά του Παρθενώνα-Τα σενάρια περί επικείμενης συμφωνίας
Μητέρα και γιος βρέθηκαν νεκροί μέσα στο σπίτι τους σε χωριό των Τρικάλων
Νέο θρίλερ με τη δολοφονία του Γιώργου Καριώτη στη Ρόδο-Συνελήφθη 41χρονος μετά από τρια χρόνια