Επίσημη Επίσκεψη Υπ. Δικαιοσύνης της Αυστρίας

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης της Αυστρίας, Δρ. Wolfgang Brandstetter θα επισκεφθεί την Πέμπτη 26 Μαΐου -κατά την επίσημη επίσκεψή του στην Κύπρο- το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου όπου θα δώσει διάλεξη στις 5.00μμ, στο Πολιτιστικό Κέντρο, με θέμα «Καταναγκαστικά μέτρα στην ποινική διαδικασία και παραβιάσεις θεμελιωδών δικαιωμάτων» (“Coercive Criminal Procedural Measures and Encroachments in Fundamental Rights”). Εκτός από τους φοιτητές και το ακαδημαϊκό προσωπικό η εκδήλωση είναι ανοικτή στο νομικό κόσμο της Κύπρου. Ο Υπουργός Brandstetter θα απαντήσει και σε ερωτήσεις που θα υποβληθούν από το κοινό. Ο Αυστριακός Υπουργός είναι διαπρεπής νομικός και ακαδημαϊκός με μεγάλη ερευνητική και εκπαιδευτική εμπειρία σε πανεπιστήμια της πατρίδας του.
 
Στις 27.05.2016, ο Υπουργός Δικαιοσύνης της Αυστρίας θα έχει διαδοχικές συναντήσεις με τον Γενικό Εισαγγελέα κ. Κώστα Κληρίδη, με τον πρόεδρο του Ανωτάτου Δικαστηρίου κ. Μύρωνα Νικολάτο και με τον υπουργό Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως κ. Ιωνά Νικολάου.   
 
Στην Ελλάδα, ο Αυστριακός Υπουργός Brandstetter είναι γνωστός για την συμβολή του στην εφαρμογή διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων στον τομέα της Δικαιοσύνης. Η αναδιάρθρωση των ελληνικών δικαστηρίων γίνεται με ψηφιοποίηση των διαδικασιών, όπως είναι η εισαγωγή μιας σύγχρονης βάσης δεδομένων για την ταχύτερη διεκπεραίωση των δικαστικών υποθέσεων και τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας των δικαστηρίων. Με την αυστριακή υποστήριξη επιδιώκεται η εφαρμογή ευρωπαϊκών προτύπων και η εκτέλεση των δικαστικών ποινών, με επίκεντρο κυρίως στο σύστημα αποφυλάκισης υπό όρους, και της επανένταξης στην κοινωνία.
 
 

Δειτε Επισης

Αυτοί είναι οι μαγικοί αριθμοί του Τζόκερ που μοιράζουν πάνω από 13,4 εκ. ευρώ
Απορρίφθηκε η προσφυγή φαρμακείων κατά Διατάγματος για ωράρια λειτουργίας
Μείωση κατέγραψε ο πληθωρισμός σε Κύπρο και υπόλοιπη Ευρώπη τον Αύγουστο
Προειδοποιήσεις για απεργιακά μέτρα από εργαζόμενους σε εργοστάσια σκυροδέματος
Δύο συμφωνίες για τις μεταμοσχεύσεις υπέγραψαν Ελλάδα και Κύπρος
Προβληματισμοί Βουλευτών για λεωφορειολωρίδα στη Νίκου και Δέσποινας Παττίχη
Ενώπιον 250 Στροβολιώτων, παρουσιάστηκε το έργο αναβάθμισης της Τσερίου
Εξετάζεται βελτίωση δρόμου αεροδρομίου – Πάφου και εναλλακτική όδευση
Εκδήλωση διαμαρτυρίας ΑΚΕΛ έξω από το Προεδρικό, μετά την παύση Οδυσσέα
Διαβεβαιώσεις Αναπληρωτή Γενικού Ελεγκτή ότι η Υπηρεσία θα συνεχίζει το έργο της