Πειθαρχική έρευνα σε βάρος της εισαγγελέως του ΑΠ για την υπόθεση Βγενόπουλου

Πειθαρχική έρευνα σε βάρος δικαστικών παραγόντων  για τους χειρισμούς τους στην υπόθεση του επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλου διέταξε ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος, με αφορμή αναφορά που έχει καταθέσει ο εισαγγελέας εφετών Γιάννης Αγγελής.

Ο εισαγγελικός λειτουργός κατά την αναφορά του επιρρίπτει ευθύνες για τους χειρισμούς στην υπόθεση Βγενόπουλου τόσο στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου όσο και στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών Ισίδωρο Ντογιάκο, αλλά και σε άλλους εισαγγελικούς λειτουργούς, όπως στην Γεωργία Τσατάνη και Νίκο Ορνεράκη.

Η έρευνα ανατέθηκε στα αρμόδια όργανα επιθεώρησης των δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Δικαιοσύνης μετά την υποβολή αναφοράς από τον εισαγγελέα Γιάννη Αγγελή που είχε στο παρελθόν χειριστεί θέματα δικαστικών συνδρομών ως ο αρμόδιος εισαγγελέας στο Τμήμα Εκδόσεων της Εισαγγελίας Εφετών για την υπόθεση Βγενόπουλου, κίνησε την κατά το νόμο προβλεπόμενη διαδικασία  ελέγχου για τις καταγγελίες του κ. Αγγελή.

Σε ανακοίνωσή του ο υπουργός Δικαιοσύνης απαντώντας σε δημοσιεύματα μερίδας του Τύπου αν έχει προχωρήσει σε πειθαρχική έρευνα τονίζει μεταξύ άλλων ότι «η πειθαρχική διαδικασία κατά δικαστικών λειτουργών είναι κατά τον Κώδικα Οργανισμού των Δικαστηρίων μυστική».

Παράλληλα η ίδια η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου από τις 25 Φεβουαρίου έχει διατάξει ποινική προκαταρκτική έρευνα, προκειμένου να ερευνηθούν τα καταγγελόμενα από τον εισαγγελέα Γιάννη Αγγελή, ότι προσπάθησαν να τον εμποδίσουν και να μην εκτελούνται τα αιτήματα δικαστικής συνδρομής προς την Κύπρο για την υπόθεση Βγενόπουλου.

Την έρευνα έχει αναλάβει ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Μανώλης Ρασιδάκης και ως σήμερα δεν έχει καταθέσει ο εισαγγελέας Γιάννης Αγγελής.

Επισημαίνεται ότι, μέχρι στιγμής δεν έχει διερευνηθεί η καταγγελία του επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλου κατά της Προέδρου του Αρείου Πάγου για παράβαση καθήκοντος και απόπειρα δωροληψίας, την οποία αρνείται η κ. Θάνου.  
 
Πηγή: naftemporiki.gr

Δειτε Επισης

Μεγάλη πυρκαγιά στο Κορωπί-Κάηκαν σπίτια, εκκενώθηκαν οικισμοί (vid&pics)
«Ζαλίστηκα, δεν κατάλαβα τι έγινε»-Τι ανέφερε η οδηγός του λεωφορείου που συγκρούστηκε με άλλο στη Βούλα
ΒΙΝΤΕΟ: Συγκρούστηκαν δύο λεωφορεία στη Βούλα-Πάνω από 30 τραυματίες, ανάμεσά τους 12 ανήλικοι
Συνελήφθη και τέταρτο πρόσωπο μετά την καταγγελία για ομαδικό βιασμό 14χρονης στον Πειραιά
Σε ύφεση η φωτιά στη Ραφήνα, καλύτερη η εικόνα στην Ιεράπετρα-Συνεχίζεται η μάχη σε διάσπαρτες εστίες
«Ο Φιντάν ανακοίνωσε ότι Τουρκία και Συρία ξεκίνησαν συνομιλίες για Συμφωνία Θαλάσσιας Δικαιοδοσίας»
Σε ύφεση η φωτιά στη Ραφήνα-Κάηκαν σπίτια, εκκενώθηκαν οικισμοί και απεγκλωβίστηκαν κάτοικοι (pics)
Συνελήφθη και τρίτο άτομο για την υπόθεση βιασμού 14χρονης στην Αττική-Αναζητείται ακόμη ένας
Μάχη με τις φλόγες στη Ραφήνα-Κάηκαν σπίτια, απεγκλωβίστηκαν πάνω από 300 κάτοικοι (vids&pics)
Νέα στοιχεία για τη δολοφονία της Κυριακής-«Της έκανε δώρο ένα smartwatch και την παρακολουθούσε με GPS»