Έπιασαν τόπο τα μέτρα της αστυνομίας για τις κροτίδες του Πάσχα

Με ένα μόνο ελαφρύ τραυματισμό από κροτίδα να καταγράφεται την περίοδο των εορτών του Πάσχα και μειωμένο  τον αριθμό κροτίδων που εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν, η Αστυνομία κρίνει ως ιδιαίτερα επιτυχημένη την εκστρατεία και τα προληπτικά μέτρα που εφαρμόστηκαν.
 
Σε δηλώσεις στη Λεμεσό ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Ανδρέας Αγγελίδης, ανέφερε ότι είχαν δοθεί από την αρχή έντονες και συγκεκριμένες οδηγίες απο τον Αρχηγό Αστυνομίας όσον αφορά την προσπάθεια που έπρεπε να καταβληθεί για αποτροπή των όσων  δυσάρεστων καταγράφονταν τις προηγούμενες χρονιές.
 
Ενώ πέρσι, είπε, είχαμε 9 τραυματισμούς απο κροτίδες και πέραν των 20 τις προηγούμενες χρονιές, φέτος υπήρξε μόνο ένας ελαφρύς τραυματισμός 23χρονου, στη Λεμεσό. Επίσης, ο αριθμός των κροτίδων που εντοπίστηκαν φέτος ήταν ελάχιστος σε σύγκριση με τις 190 χιλιάδες περίπου, που κατασχέθηκαν το 2015.
 
Η εκστρατεία, πρόσθεσε ο κ.Αγγελίδης, ήταν σε πολλά επίπεδα, με τη συμμετοχή πυροτεχνουργών, μελών της κοινοτικής αστυνόμευσης και άλλων μελών της Δύναμης και σε πλήρη συνεργασία με τις τοπικές αρχές και την Πυροσβεστική Υπηρεσία, σε ό,τι αφορούσε τα θέματα των λαμπρατζιών.
 
"Είχαν γίνει σε ένα μήνα 344 διαλέξεις σε σχολεία και οργανωμένα σύνολα, όσoν αφορά τους κινδύνους που υπάρχουν, με στόχο τον προβληματισμό και την ανάπτυξη κριτικής σκέψης", συμπλήρωσε. 
 
Επίσης, πρόσθεσε, έγιναν σχετικές εκπομπές σε όλους τους τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς και στα διαδικτυακά ΜΜΕ αλλά και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της Αστυνομίας.
 
Ενθαρρυντικά ήταν δε τα μηνύματα και η ευαισθητοποίηση απο τους πολίτες, αφού όπως είπε,  το κοινό ζητούσε να ενημερωθεί ή έδινε πληροφορίες που αξιοποιούνταν απο την Αστυνομία.
 
"Φαίνεται ότι ο κόσμος έχει αλλάξει αυτή τη νοοτροπία που υπήρχε μέχρι σήμερα" είπε ο Ανδρέας Αγγελίδης", ενώ αναφερόμενος στον τομέα της πάταξης του φαινομένου, ανέφερε πως έγιναν έλεγχοι με εντάλματα έρευνας σε διάφορα υποστατικά και ανοικτούς χώρους, χωρίς να εντοπιστούν μεγάλες ποσότητες κροτίδων.
 
Επίσης, σε ό,τι αφορά στις λαμπρατζιές, ο κ.Αγγελίδης δήλωσε ότι, αν και υπήρξαν αρκετές κλήσεις, δεν παρατηρήθηκαν τα προβλήματα των περασμένων χρόνων.
 
Τα αποτελέσματα της εκστρατείας θα αξιολογηθούν για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα του χρόνου, κατέληξε στις δηλώσεις του ο εκπρόσωπος της Αστυνομίας.
 

Δειτε Επισης

Μύρισε απότομα φθινόπωρο-Κίτρινη προειδοποίηση για καταιγίδες, χαλάζι και δυνατούς ανέμους
Καλούν τον κόσμο σε εκδήλωση κατά της διαφθοράς οι Οικολόγοι μετά την παύση Οδυσσέα
Συννεφιά, βροχές και καταιγίδες στο καιρικό μενού-Στους 33 βαθμούς η θερμοκρασία
Αυτοί είναι οι μαγικοί αριθμοί του Τζόκερ που μοιράζουν πάνω από 13,4 εκ. ευρώ
Απορρίφθηκε η προσφυγή φαρμακείων κατά Διατάγματος για ωράρια λειτουργίας
Μείωση κατέγραψε ο πληθωρισμός σε Κύπρο και υπόλοιπη Ευρώπη τον Αύγουστο
Προειδοποιήσεις για απεργιακά μέτρα από εργαζόμενους σε εργοστάσια σκυροδέματος
Δύο συμφωνίες για τις μεταμοσχεύσεις υπέγραψαν Ελλάδα και Κύπρος
Προβληματισμοί Βουλευτών για λεωφορειολωρίδα στη Νίκου και Δέσποινας Παττίχη
Ενώπιον 250 Στροβολιώτων, παρουσιάστηκε το έργο αναβάθμισης της Τσερίου