Φόβοι για συντριβή του Airbus 320 της Egyptair στη θάλασσα

Σε συνεργασία με τις ελληνικές αρχές και την ελληνική Πολεμική Αεροπορία, η Αίγυπτος διεξάγει έρευνες στην περιοχή απ’ όπου ελέηφθη το τελευταίο σήμα του Airbus πριν χαθεί από τα ραντάρ.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από την EgyptAir, η πτήση MS804 έχασε επαφή με τα ραντάρ πάνω από την Μεσόγειο περίπου 280 χιλιόμετρα (175 μίλια) από τα αιγυπτιακά παράλια στις 2:30 π.μ., ώρα Καίρου, όταν το Airbus Α320 βρισκόταν σε υψόμετρο 37.000 ποδιών (11.300 μέτρα ). Η πτήση αναμενόταν να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο του Καΐρου στις 3.15 π.μ.
 

Η πληροφορία αυτή έρχεται σε αντίθεση με τις προηγούμενες εκθέσεις από την αεροπορική εταιρεία, η οποία ανέφερε ότι η τελευταία γνωστή επαφή μέσω ασυρμάτου με το αεροπλάνο ήταν περίπου 50 χιλιόμετρα βόρεια της αιγυπτιακής ακτογραμμής.

Αντικρουόμενες εκθέσεις έχουν αναδειχθεί ως προς τον αριθμό των ατόμων επί του αεροπλάνου. Ο Ahmed Abdel, αντιπρόεδρος της Egypt Air είπε σε συνέντευξή του στο CNN ότι υπήρχαν 56 επιβάτες, 3 προσωπικό ασφαλείας, 2 μέλη του πληρώματος θαλάμου διακυβέρνησης, και 5 μέλη του πληρώματος θαλάμου επιβατών επί του πλοίου - 66 άτομα συνολικά - σε αντίθεση με τους προηγούμενους υπολογισμούς. Δήλωσε επίσης ότι κανένα σήμα κινδύνου εστάλη από το αεροπλάνο πριν χαθεί.

Η EgyptAir επιβεβαίωσε επίσης ότι όλες οι αρχές έχουν ενημερωθεί για το περιστατικό, ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης.

Στις έρευνες αυτές συμμετέχουν αιγυπτιακές ομάδες διάσωσης μαζί με Έλληνες συναδέλφους τους.

Συγκεκριμένα ένα C-130 της ελληνικής πολεμικής αεροπορίας έχει σπεύσει στην περιοχή, ενώ και μια ελληνική φρεγάτα κατευθύνεται στο σημείο. Σε ετοιμότητα βρίσκονται εξάλλου και ελικόπτερα στο νησί της Καρπάθου.
 
Στο μεταξύ, ο υπουργός Μεταφορών της Αιγύπτου Sherif Fathi, διέκοψε την επίσκεψή του στη Σαουδική Αραβία και επιστρέφει εσπευσμένα στην Αίγυπτο.
 
Από την άλλη εκπρόσωπος της αιγυπτιακής αρχής πολιτικής αεροπορίας, Ihab Raslan, είπε στο SkyNews ότι το αεροπλάνο πιθανότατα έχει πέσει στη Μεσόγειο. Το ίδιο ανέφεραν και πηγές τις Egyptair σε Λιβανέζικο κανάλι.

Πάντως ο κυβερνήτης του συγκεκριμένου αεροσκάφους έχει πραγματοποιήσει πέραν των 6.000 ωρών πτήσων, ενώ ο συν-κυβερνήτης έχει πάνω από 2.000 ώρες.
 
 

Δειτε Επισης

Σε 21 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών από την πυρκαγιά σε σχολείο στην Κένυα
Συναγερμός από CIA και ΜΙ6-Η παγκόσμια τάξη πραγμάτων απειλείται όπως δεν έχουμε ξαναδεί από τον Ψυχρό Πόλεμο
Γιατί είναι σημαντικό να κοιμάστε πριν από τα μεσάνυχτα
Ζελένσκι: Έχουμε ένα ειρηνευτικό σχέδιο και θέλω να το παρουσιάσω στον Μπάιντεν
Η κραυγή απελπισίας της κόρης του Ντομινίκ Πελικό-Πώς να έχουμε φυσιολογική σεξουαλική ζωή;
Πόλεμος 12 μηνών στη Γάζα, χωρίς να φαίνεται ελπίδα για εκεχειρία
Αποκλεισμένες συνοριακές διαβάσεις ανάμεσα στη Σερβία και το Κόσοβο
Στη Γαλλία εκπαιδεύουν κοράκια για να καθαρίζουν το πάρκο
Χιλιάδες πολίτες στους δρόμους, της Γαλλίας-Διαμαρτύρονται για τον διορισμό του Μπαρνιέ στην πρωθυπουργία
Εκφράζει ανησυχίες η Ουκρανία για πιθανή μεταφορά ιρανικών βαλλιστικών πυραύλων στη Ρωσία