Υποψήφιοι βουλευτές δεσμεύονται να προστατεύσουν τη φύση

 Με μια ιδιαίτερη εκστρατεία  ο Πτηνολογικός Σύνδεσμος Κύπρου καταγράφει την στήριξη των υποψήφιων βουλευτών για την προστασία της φύσης. Σήμερα ανακοίνωσε τα αποτελέσματα της   #WeNatureCy 
 
Η εκστρατεία #WeNatureCy κάλεσε τους υποψήφιους βουλευτές να δεσμευτούν για την προστασία της φύσης, με βάση ένα μανιφέστο που υιοθέτησαν, και παράλληλα έδωσε στους πολίτες την ευκαιρία να ενώσουν τη φωνή τους για την προστασία της στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης.
 
Αν και η ανταπόκριση των πολιτών ήταν εντυπωσιακή αναφέρει ο Σύνδεσμος, με περισσότερες από 600 κοινοποιήσεις του βίντεο της εκστρατείας, το οποίο παρακολούθησαν περισσότεροι από 30.000 πολίτες, εντούτοις στο σύνολο των υποψηφίων, μόνο 139 από τους 493 υποψήφιους βουλευτές ανταποκρίθηκαν θετικά στην εκστρατεία του Πτηνολογικού, ποσοστό που αντιστοιχεί στο 28%. Τα αποτελέσματα υποδηλώνουν ότι η τοποθέτηση κάποιων κομμάτων σε θέματα που αφορούν την προστασία της φύσης καταδεικνύεται και μέσα από τη δέσμευση των υποψηφίων τους, ενώ σε άλλες περιπτώσεις, οι υποψήφιοι που υπέγραψαν φαίνεται να αποτελούν την εξαίρεση. Οι υποψήφιοι κλήθηκαν να υποστηρίξουν το μανιφέστο του Πτηνολογικού και να δεσμευτούν πάνω σε 7 θέσεις που αφορούν στην προστασία της φύσης, εφόσον εκλεγούν στη νέα Βουλή.
 

 Πιο συγκεκριμένα, οι 139 υποψήφιοι που υπέγραψαν το μανιφέστο του Πτηνολογικού, δεσμεύτηκαν να εργαστούν για την προώθηση της εκπαίδευσης και γνώσης γύρω από τη φύση, την προώθηση θέσεων εργασίας που σχετίζονται με τη φύση, την τήρηση και την εφαρμογή όλων των νομοθεσιών για την προστασία της φύσης, ειδικά αυτών που αφορούν στη θανάτωση μεταναστευτικών πουλιών, για τη διαχείριση όλων των περιοχών Natura 2000 και για τη μακροπρόθεσμη προστασία της Χερσονήσου του Ακάμα από οποιαδήποτε υποβάθμιση. Επίσης, δεσμεύτηκαν να εργαστούν για τη μείωση χημικών ουσιών και την ανάπτυξη της βιώσιμης γεωργίας.
 

Αναλυτικότερα, έχουν δεσμευτεί 56/56 (100%) υποψήφιοι του ΑΚΕΛ (μέσω κεντρικής τοποθέτησης του κόμματος), 56/56 (100%) υποψήφιοι από το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, 4/14 (21%) από το Κόμμα για τα Ζώα, 4/21 (19%) από το Σημαία, 8/56 (14%) από την Αλληλεγγύη, 5/56 (9%) από τη Συμμαχία Πολιτών, 1/16 (6%) από την Ο.Α.Δ, 2/56 (4%) από τον ΔΗΣΥ, 2/56 (4%) από το ΕΔΕΚ και 1/36 (3%) από το ΕΛΑΜ. Τα ονόματα των υποψηφίων που έχουν δεσμευτεί για την προστασία της φύσης έχουν αναρτηθεί στο www.wenaturecy.com/signatures 
 
Η Εκτελεστική Διευθύντρια του Πτηνολογικού Δρ. Κλαίρη Παπάζογλου ανέφερε ότι «Η νέα Βουλή χρειάζεται πολιτικούς με όραμα, οι οποίοι έχουν ψηλά στις προτεραιότητές τους την προστασία της φύσης, και του περιβάλλοντος γενικότερα, και που αμερόληπτα προσβλέπουν στη μακροπρόθεσμη ευημερία του τόπου και των ανθρώπων του μέσα από αυτή την προστασία.».

Ο Πτηνολογικός αναφέρει ότι υποστηρίζει όλους τους υποψήφιους που έχουν δεσμευτεί υπογράφοντας αυτό το μανιφέστο και καλεί τους ψηφοφόρους να ψηφίσουν ώστε να νικήσει και η προστασία της φύσης, στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές. 
 
 
 
 
 

Δειτε Επισης

Χειροπέδες σε 14χρονο για τις μονταρισμένες γυμνές φωτογραφίες-Παραδέχθηκε ενοχή
Ανακατεύει την τράπουλα ο Αρναούτης-Αλλάζουν Αστυνομικούς Διευθυντές η Πάφος και η Λάρνακα
Η Ολομέλεια κύρωσε τη συμφωνία Κύπρου-ΗΠΑ για συνεργασία στην καταπολέμηση εγκλήματος
Από το βράδυ κυκλοφόρησαν οι μονταρισμένες φωτογραφίες-Άρχισε η λήψη καταθέσεων
Βρήκε εν μέρει λύση ο ΟΚΥπΥ για την υποστελέχωση της Νεφρολογικής Κλινικής στο νοσοκομείο Λάρνακας
Ανέλαβε ο νέος «πρόεδρος της βουλής» στα κατεχόμενα-Για «πραξικόπημα» μιλά το ΡΤΚ
Προχωρούν με αγωγές κατά του ΟΑΥ τα διαγνωστικά κέντρα-Ανακοίνωσαν και δίωρη στάση εργασίας
Αυξητική τάση στην αγορά κατοικιών παρά τα περί στεγαστικής κρίσης-Αύξηση 19,2% στις πωλήσεις σε εννέα μήνες
«Αν δεν τον σκότωνα, θα με σκότωνε»-Όσα καταγράφει ο Τ/κ που παραδέχθηκε ρόλο ηθικού αυτουργού για Δημητρούι
«Ηayir» Τατάρ στην πρόταση για τα τρία τραπέζια-Θεωρεί ότι οδηγούν σε συνολική διαπραγμάτευση