Ποινή χάδι στον Κατσαρή λόγω γήρατος

Σε ποινή φυλάκισης έξι χρόνων  καταδικάστηκε  από το Κακουργιοδικείο Λάρνακας ο Γιάγκος Κατσαρής, 80 χρόνων από τη Λάρνακα, ο οποίος βρέθηκε ένοχος, για την ανθρωποκτονία της συζύγου του Ζωής 77 χρόνων στα Περβόλια της Λάρνακας.
Στην απόφαση του Δικαστηρίου αναφέρεται ότι παρόλο που η ποινή για την ανθρωποκτονία είναι η φυλάκιση διά βίου, το δικαστήριο έλαβε υπόψη την προχωρημένη ηλικία του θύτη.

Το Δικαστήριο στην απόφασή του ανέφερε ακόμα ότι ο νομοθέτης ακόμα και στην περίπτωση της επιβολής της ποινής της δια βίου φυλάκισης, μεριμνά ώστε αυτός που θα καταδικαστεί στην ποινή αυτή, να έχει την δυνατότητα να περάσεις μετά την έκτιση της ποινής  του κάποια χρόνια εκτός φυλακής. Με το σκεπτικό αυτό το Δικαστήριο αποφάσισε να επιβάλει στον κατηγορούμενο την ποινή των έξι χρόνων φυλάκισης.

Οι συγγενείς της 77 Χρόνης Ζωής μετά την ανακοίνωση της ποινής από το δικαστήριο ξέσπασαν σε διαμαρτυρίες  για την ελάχιστη ποινή που επιβλήθηκε στον Κατσαρή.

Ο  Γιάγκος Κατσαρής στις 3 περασμένου Μαρτίου, πυροβόλησε κατ επανάληψη και δολοφόνησε την σύζυγο του Ζωή 77 χρόνων, με την οποία βρισκόταν σε διάσταση, στο περιβόλι που διατηρούσε το θύμα με την δικαιολογία ότι του αυθαδίασε.
Το πιστόλι που χρησιμοποίησε ο Κατσαρής για την δολοφονία της συζύγου του το κατείχε από την εποχή του Εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα της ΕΟΚΑ
 
 
 
 
 
  
 

Δειτε Επισης

Συννεφιά, βροχές και καταιγίδες στο καιρικό μενού-Στους 33 βαθμούς η θερμοκρασία
Αυτοί είναι οι μαγικοί αριθμοί του Τζόκερ που μοιράζουν πάνω από 13,4 εκ. ευρώ
Απορρίφθηκε η προσφυγή φαρμακείων κατά Διατάγματος για ωράρια λειτουργίας
Μείωση κατέγραψε ο πληθωρισμός σε Κύπρο και υπόλοιπη Ευρώπη τον Αύγουστο
Προειδοποιήσεις για απεργιακά μέτρα από εργαζόμενους σε εργοστάσια σκυροδέματος
Δύο συμφωνίες για τις μεταμοσχεύσεις υπέγραψαν Ελλάδα και Κύπρος
Προβληματισμοί Βουλευτών για λεωφορειολωρίδα στη Νίκου και Δέσποινας Παττίχη
Ενώπιον 250 Στροβολιώτων, παρουσιάστηκε το έργο αναβάθμισης της Τσερίου
Εξετάζεται βελτίωση δρόμου αεροδρομίου – Πάφου και εναλλακτική όδευση
Εκδήλωση διαμαρτυρίας ΑΚΕΛ έξω από το Προεδρικό, μετά την παύση Οδυσσέα