Λευκός Οίκος: Είναι ακόμη πολύ νωρίς για να προσδιοριστούν τα αίτια της συντριβής στη Μεσόγειο

  Η Αίγυπτος θα τεθεί επικεφαλής της επίσημης επιτροπής που θα αναλάβει να ερευνήσει τη συντριβή του αεροσκάφους της EgyptAir που εκτελούσε την πτήση από το Παρίσι για το Κάιρο, ανακοίνωσε ο Αϊμάν αλ Μοκάντεμ, ο επικεφαλής της υπηρεσίας Ερευνών Αεροπορικών Δυστυχημάτων της χώρας.

Στην επιτροπή αυτή θα συμμετέχουν επίσης εμπειρογνώμονες από τη Γαλλία, την κατασκευάστρια χώρα του Airbus A320. 

Στο μεταξύ, ο Λευκός Οίκος επανέλαβε απόψε ότι είναι ακόμη πολύ νωρίς για να προσδιοριστούν τα αίτια της συντριβής του αεροσκάφους της EgyptAir στη Μεσόγειο καθώς οι έρευνες για το θέμα αυτό συνεχίζονται.

"Είναι πάρα πολύ νωρίς για να πούμε οριστικά τι μπορεί να προκάλεσε αυτήν την καταστροφή", δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζος Ερνεστ κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων. "Η έρευνα είναι σε εξέλιξη. Και οι ερευνητές θα εξετάσουν όλους τους πιθανούς παράγοντες που θα μπορούσαν να έχουν συμβάλει στη συντριβή", πρόσθεσε.

Η Ουάσινγκτον εξέφρασε τα συλλυπητήριά της στις οικογένειες των θυμάτων και προσφέρθηκε να παράσχει βοήθεια στις χώρες που ερευνούν την υπόθεση.

Το Airbus A320 της Egypt Air που εκτελούσε την πτήση από το Παρίσι για το Κάιρο εξαφανίστηκε από τα ραντάρ σήμερα τα ξημερώματα, νότια της Κρήτης.

 

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Λύση στην Ουκρανία μόνο με αναγνώριση νέων εδαφικών πραγματικοτήτων το μήνυμα Πούτιν σε Μακρόν
Aσύλληπτη τραγωδία με νεκρό δίχρονο στην Ισπανία-Πατέρας το ξέχασε στο όχημα εν μέσω καύσωνα
Έξαλλος ο Ερντογάν για τη γελοιογραφία του Μώαμεθ-«Άθλια προβοκάτσια»
Νεκρός γνωστός βιομήχανος χάλυβα και η οικογένειά του από πτώση αεροσκάφους στις ΗΠΑ
Διαμαρτύρεται για τις συλλήψεις Ρώσων δημοσιογράφων στο Αζερμπαϊτζάν η Μόσχα
Δεν αποκλείει απέλαση Μασκ ο Τραμπ-«Δεν ξέρω, θα πρέπει να ρίξουμε μια ματιά»
Σαρώνει την Ευρώπη ο καύσωνας-Κλείνουν σχολεία στη Γαλλία, περιορίζονται οι υπαίθριες εργασίες στην Ιταλία
Εν μέσω κλιμάκωσης στη Γάζα Ισραηλινοί θα έχουν συνομιλίες στις ΗΠΑ για πιθανή κατάπαυση πυρός
1.200 παιδιά θα εξεταστούν για ασθένειες μετά τη σύλληψη υπαλλήλου βρεφονηπιακών σταθμών για σεξουαλική κακοποίηση
Για τρίτη μέρα εκτός ελέγχου η πυρκαγιά στη Σμύρνη-Κάηκαν σπίτια