Επ’ αόριστον η Κύπρος χωρίς θαλάσσια σπορ

Επ’ αόριστον έκλεισαν 70 περίπου Κέντρα Θαλασσίων Αθλημάτων παγκύπρια. Ντόπιοι και ξένοι ενημερώνονται σχετικά με  φυλλάδια στα ελληνικά και αγγλικά από τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Ιδιοκτητών Μέσων Θαλασσίων Αθλημάτων – Ψυχαγωγίας και τη ΓΣ ΠΟΒΕΚ. Μεταξύ άλλων στο φυλλάδιο αναφέρεται ότι παρ’ όλες τις προσπάθειες να λειτουργήσουν τα κέντρα θαλάσσιων αθλημάτων σε συνθήκες ομαλότητας και νομιμότητας, κάποια κέντρα αποφάσεων που εξυπηρετούν συμφέροντα δεν εφάρμοσαν τους νόμους και τους κανονισμούς λειτουργίας των κέντρων αυτών.
 

 
Αν και η διαμάχη αφορά τη διαδικασία προσφορών για τα πόστα θαλασσίων αθλημάτων στην περιοχή της Αγίας Νάπας τα κέντρα των άλλων επαρχιών έκλεισαν προς συμπαράσταση ενώ εκπρόσωποί τους βρίσκονται έξω από το Δημοτικό Μέγαρο Αγίας Νάπας. Ο πρόεδρος του Παγκύπριου Σύνδεσμου Ιδιοκτητών Μέσων Θαλασσίων Αθλημάτων – Ψυχαγωγίας, Δημήτρης Χ’’Δημητρίου, εξέφρασε την λύπη του για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί και τόνισε ότι δεν θα ήθελε να θεωρηθεί ότι και οι άλλες επαρχίες έχουν σχετικό πρόβλημα, γιατί όπως είπε όλοι οι άλλοι δήμοι ακολουθούν την νομοθεσία και ότι οι συνάδελφοι των άλλων περιοχών έχουν κλείσει τα κέντρα τους καθαρά για λόγους συμπαράστασης. Εξέφρασε και την λύπη του για τον τουρισμό ο οποίος επηρεάζεται που είναι ο «πνεύμονας» της οικονομίας ωστόσο θα περιμένουν να επιλυθεί το πρόβλημά τους γιατί δεν μπορεί όπως ανέφερε στον ΡΕΠΟΡΤΕΡ να συνεχιστεί ο ετσιθελισμός αλλά να τηρούνται οι νόμοι. Ο Σύνδεσμος διατυπώνει τη θέση πως η διαδικασία προσφορών για τα πόστα θαλασσίων αθλημάτων στο Δήμο Αγ. Νάπας «στηρίχθηκε σε λανθασμένη ερμηνεία της Νομοθεσίας, των Κανονισμών, των οδηγιών της Κ.Ε. Παραλιών».

Από την πλευρά του ο Δήμος Αγίας Νάπας αναφέρει ότι οι εκδηλώσεις του Συνδέσμου και της ΠΟΒΕΚ έχουν στόχο να διαμορφώσουν το αποτέλεσμα της συνεδρίας του Δημοτικού Συμβουλίου Αγίας Νάπας, το οποίο θα συζητήσει το συγκεκριμένο θέμα την ερχόμενη Δευτέρα 23 Μαΐου. Το Δημοτικό Συμβούλιο, αναμένεται να συζητήσει μεταξύ άλλων και την ολοκλήρωση της διαδικασίας των προσφορών για τα εναπομείναντα δύο σημεία παροχής διευκολύνσεων σε παραλίες της Αγίας Νάπας .Σε γραπτή του ανακοίνωσή του ο Δήμος Αγίας Νάπας, αναφέρει ότι «ο Δήμος έχει διεξαγάγει προσφορές και έχει κατοχυρώσει άδειες παροχής διευκολύνσεων στους ψηλότερους προσφοροδότες που υπέβαλαν νομότυπες και έγκυρες προσφορές και δεσμεύτηκαν να εφαρμόζουν αυστηρότατους κανονισμούς ασφάλειας και διαφάνειας στο πλαίσιο της παροχής των σχετικών υπηρεσιών. Στο πλαίσιο αυτό, συνεχίζει η ανακοίνωση, «ο Δήμος Αγίας Νάπας, με τη συμβολή της Ελεγκτικής Υπηρεσίας, του Γενικού Εισαγγελέα του Γενικού Λογιστηρίου και του Υπουργείου Εσωτερικών και με την καθοδήγηση από ανεξάρτητους νομικούς συμβούλους, έχει εφαρμόσει πιστά τη νέα νομοθεσία παροχής διευκολύνσεων σε παραλίες, με την οποία για πρώτη φορά καθιερώθηκε η υποχρέωση των Δήμων να διεξάγουν προσφορές και καταργήθηκαν διαχρονικές στρεβλώσεις που ήθελαν συγκεκριμένα άτομα να λυμαίνονται παραλιακά πόστα χωρίς προσφορές έναντι ονομαστικών δικαιωμάτων χρήσης».

«Ζητούμε την εφαρμογή της υφιστάμενης Νομοθεσίας και των Κανονισμών του 2014 και όχι την κατά δοκούν ερμηνεία του από τον οποιονδήποτε» απαντούν ο Παγκύπριος Σύνδεσμος και η Γ.Σ ΠΟΒΕΚ.

«Η ολιγόλεπτη συνάντηση που έγινε χθες 17 Μαΐου  μεταξύ του Παγκυπρίου Συνδέσμου Ιδιοκτητών Μέσων Θαλασσίων Αθλημάτων – Ψυχαγωγίας, της Γ.Σ. ΠΟΒΕΚ και του Δημάρχου Αγ. Νάπας, επιβεβαίωσε την ορθότητα των εκτιμήσεων και των μέτρων που έχουμε πάρει αναφορικά με την όλη στάση και συμπεριφορά του Δημάρχου Αγ. Νάπας.  Δύο προηγούμενες συναντήσεις το τελευταίο δεκαπενθήμερο με τον Δήμαρχο Αγ. Νάπας για συναντίληψη, γεφύρωση και επίλυση του όλου προβλήματος, αποδεικνύεται σήμερα ότι δεν απέδωσαν» αναφέρει σχετική ανακοίνωση.
  
 

Δειτε Επισης

Συννεφιά, βροχές και καταιγίδες στο καιρικό μενού-Στους 33 βαθμούς η θερμοκρασία
Αυτοί είναι οι μαγικοί αριθμοί του Τζόκερ που μοιράζουν πάνω από 13,4 εκ. ευρώ
Απορρίφθηκε η προσφυγή φαρμακείων κατά Διατάγματος για ωράρια λειτουργίας
Μείωση κατέγραψε ο πληθωρισμός σε Κύπρο και υπόλοιπη Ευρώπη τον Αύγουστο
Προειδοποιήσεις για απεργιακά μέτρα από εργαζόμενους σε εργοστάσια σκυροδέματος
Δύο συμφωνίες για τις μεταμοσχεύσεις υπέγραψαν Ελλάδα και Κύπρος
Προβληματισμοί Βουλευτών για λεωφορειολωρίδα στη Νίκου και Δέσποινας Παττίχη
Ενώπιον 250 Στροβολιώτων, παρουσιάστηκε το έργο αναβάθμισης της Τσερίου
Εξετάζεται βελτίωση δρόμου αεροδρομίου – Πάφου και εναλλακτική όδευση
Εκδήλωση διαμαρτυρίας ΑΚΕΛ έξω από το Προεδρικό, μετά την παύση Οδυσσέα