Τα πιο «βρόμικα» και «καθαρά» φρούτα και λαχανικά του 2016!
20:07 - 18 Μαΐου 2016

Το EWG αναφέρει ότι ο μέσος αμερικανός καταναλώνει 3,5 κιλά φρέσκων φραουλών κάθε χρόνο. Το πρόβλημα είναι ότι τα φρούτα αυτά περιέχουν χημικές ουσίες «που συνδέονται με καρκίνους και στειρότητα ή που έχουν απαγορευθεί στην Ευρώπη». Η οργάνωση συνιστά να τρώμε φράουλες -και τα υπόλοιπα φρούτα που συμπεριλαμβάνονται στη «Βρώμικη Ντουζίνα»- όταν είναι προϊόντα οργανικής καλλιέργειας. Η λίστα έχει καταρτιστεί με βάση στοιχεία της αμερικανικής κυβέρνησης που δείχνουν ποια προϊόντα συγκεντρώνουν μεγαλύτερες ποσότητες φυτοφαρμάκων.
- Φράουλες
- Μήλα
- Νεκταρίνια
- Ροδάκινα
- Σέλερι
- Σταφύλια
- Κεράσια
- Σπανάκι
- Ντομάτες
- Πιπεριές
- Ντοματίνια
- Αγγούρια
- Αβοκάντο
- Καλαμπόκι
- Ανανάς
- Λάχανο
- Κατεψυγμένος αρακάς
- Κρεμμύδια
- Σπαράγγια
- Μάνγκο
- Παπάγια
- Ακτινίδιο
- Μελιτζάνα
- Πεπόνι χάνεϊντιου
- Γκρέιπφρουτ
- Πεπόνι
- Κουνουπίδι
πηγή: econews.gr