Δεν παραλάβαμε απλά ένα κράτος με έλλειμμα αλλά σε κατάσταση άτακτης χρεωκοπίας"

Η Κυβέρνηση είναι αποφασισμένη, με την ίδια συνέπεια και την ίδια δημοσιονομική περισυλλογή, να επιτύχει πολύ περισσότερα, χαράσσοντας το δρόμο της προοπτικής και του μέλλοντος, ανέφερε το βράδυ της Δευτέρας ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, σημειώνοντας πως δεν θα πρέπει κανείς να απολογείται για τα επιτεύγματα αυτά.
 
Σε χαιρετισμό του στην Πανεπαρχιακή Πολιτική Συνέλευση του ΔΗΣΥ στη Λεμεσό, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε πως τρία χρόνια μετά την ανάληψη της εξουσίας και "μέσα από τη στήριξη του ΔΗΣΥ, μέσα στη Βουλή και τις συνέργειες έτσι ώστε να συμβαδίσουν και άλλα κόμματα μαζί μας, κάναμε κατορθωτό, όχι απλά να στεκόμαστε στα πόδια μας, αλλά περήφανα να λέμε ότι επιτέλους χαράσσουμε το δρόμο της προοπτικής και του μέλλοντος".
 
Δημιουργούμε, συνέχισε, τη σταθερότητα και την ασφάλεια στον κάθε πολίτη, έχουμε αποκαταστήσει την αξιοπιστία του κράτους, έχουμε αποκαταστήσει την αξιοπιστία του χρηματοπιστωτικού συστήματος και το ένα μετά το άλλο τα κοινωνικά παντοπωλεία κλείνουν.
 
Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε πως η κυβέρνησή του παρέλαβε "όχι απλά ένα κράτος με δημοσιονομικό έλλειμμα, αλλά σε κατάσταση άτακτης χρεωκοπίας" και υπέδειξε ότι "κάναμε κατορθωτό - μέσα από μεταρρυθμίσεις, μέσα από προγραμματισμό, τον εξορθολογισμό των δημοσίων δαπανών, τα κίνητρα που δώσαμε για ανάπτυξη, την μη παραγνώριση των ευάλωτων ομάδων - να στεκόμαστε σήμερα και να μπορούμε να βλέπουμε τον άλλο κατάματα".
 
Μέσα σε 3 χρόνια, πρόσθεσε, έγινε κατορθωτό αυτό που όλοι ανεξαίρετα οι δανειστές μας θεωρούσαν αδύνατον, "διαψεύσαμε όλες τις προβλέψεις, πήραμε τις καλύτερες κριτικές από τους Οίκους Αξιολόγησης, που είναι οι ίδιοι Οίκοι που υποβάθμισαν 22 φορές την κυπριακή οικονομία προτού αναλάβουμε".
 
"Από την ανάληψη (της διακυβέρνησης) έχουμε συνεχώς αναβαθμίσεις και αυτό δεν αποτελεί ντροπή αλλά περηφάνια", είπε και υπενθύμισε ότι σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat, η ανάπτυξη το πρώτο τρίμηνο του 2016 ήταν 2,7%, ανεβήκαμε 13 θέσεις όσον αφορά το επενδυτικό κλίμα, με βάση στοιχεία της Διεθνούς Τράπεζας και κατατασσόμαστε στις 10 καλύτερες χώρες προσέγγισης επενδύσεων, με βάση στοιχεία και πάλι της Διεθνούς Τράπεζας, ενώ η ανεργία από 16,6% είναι σήμερα στο 12,1%.
 
Είπε ακόμη πως το νοικοκύρεμα και η στοχευόμενη κοινωνική πολιτική έφεραν το κοινωνικό κράτος, "ενοποιήθηκαν οι διάφορες υπηρεσίες επιδομάτων και υπάρχει τώρα μια και μέσα από αυτό έχουμε επιτύχει την εισαγωγή του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος. 11,900 και πλέον συμπολίτες μας που δεν δικαιούνταν προηγουμένως της βοήθειας του κράτους, σήμερα τυγχάνουν αυτής της συμπαράστασης".
 
Υπενθύμισε δε ότι από πέρσι η κυβέρνηση έχει εξαγγείλει πέραν των 610 εκατομμυρίων ευρώ έργα ανάπτυξης και εξέφρασε τη βεβαιότητα του ότι μέσα από τον εξορθολογισμό των δημοσίων οικονομικών "θα είμαστε σε θέση να αντιμετωπίσουμε προβλήματα, που κάτω από τις συνθήκες που παραλάβαμε, ήταν αδύνατον ακόμα και να διανοηθούμε ότι υπήρχε η περίπτωση να γίνουν έργα ανάπτυξης".
 
 
Όλα αυτά δεν είναι τυχαία, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και πρόσθεσε ότι "δεν είναι κάτι για το οποίο θα πρέπει ο οποιοσδήποτε να είναι υποχρεωμένος να απολογείται ή και να εμπλέκεται σε μια διχαστική αντιπαράθεση με όσους δεν το αναγνωρίζουν.".
 
Απευθυνόμενος προς τον κόσμο του ΔΗΣΥ, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε πως "θα πρέπει να δούμε πώς κινητοποιούμαστε ώστε η αδιαφορία να μετατραπεί σε ενδιαφέρον, η ψήφος να είναι ψήφος εμπιστοσύνης προς την παράταξη, αλλά και στο έργο που έχει παραχθεί, η ψήφος να είναι ψήφος εμπιστοσύνης στο ΔΗΣΥ αλλά και στις δυνάμεις που μπορεί να στηρίξουν κυβερνητικές επιλογές που θα φέρουν ακόμα καλύτερες μέρες σε μια προδιαγραμμένη η πορεία".
 
 
 
 
 

Δειτε Επισης

Χειροπέδες σε 14χρονο για τις μονταρισμένες γυμνές φωτογραφίες-Παραδέχθηκε ενοχή
Ανακατεύει την τράπουλα ο Αρναούτης-Αλλάζουν Αστυνομικούς Διευθυντές η Πάφος και η Λάρνακα
Η Ολομέλεια κύρωσε τη συμφωνία Κύπρου-ΗΠΑ για συνεργασία στην καταπολέμηση εγκλήματος
Από το βράδυ κυκλοφόρησαν οι μονταρισμένες φωτογραφίες-Άρχισε η λήψη καταθέσεων
Βρήκε εν μέρει λύση ο ΟΚΥπΥ για την υποστελέχωση της Νεφρολογικής Κλινικής στο νοσοκομείο Λάρνακας
Ανέλαβε ο νέος «πρόεδρος της βουλής» στα κατεχόμενα-Για «πραξικόπημα» μιλά το ΡΤΚ
Προχωρούν με αγωγές κατά του ΟΑΥ τα διαγνωστικά κέντρα-Ανακοίνωσαν και δίωρη στάση εργασίας
Αυξητική τάση στην αγορά κατοικιών παρά τα περί στεγαστικής κρίσης-Αύξηση 19,2% στις πωλήσεις σε εννέα μήνες
«Αν δεν τον σκότωνα, θα με σκότωνε»-Όσα καταγράφει ο Τ/κ που παραδέχθηκε ρόλο ηθικού αυτουργού για Δημητρούι
«Ηayir» Τατάρ στην πρόταση για τα τρία τραπέζια-Θεωρεί ότι οδηγούν σε συνολική διαπραγμάτευση