Στις 540,000 το κόστος της κόντρας στον ΟΣΕΛ

Στις  540 χιλιάδες ευρώ ανέρχεται, σύμφωνα με πληροφορίες του «Ρεπόρτερ Online», η ζημιά στον Οργανισμό Συγκοινωνιών Επαρχίας Λευκωσίας (ΟΣΕΛ), λόγω της διαφοράς που υπάρχει μεταξύ των μετόχων της εταιρείας από τον Νοέμβριο του 2015.
Όπως πληροφορούμαστε, το θέμα μεταξύ της εταιρείας και ενός εκ των μετόχων της δεν έχει λήξει, με αποτέλεσμα 17 λεωφορεία του ΟΣΕΛ να βρίσκονται ακόμη καθηλωμένα στο σταθμό μετεπιβίβασης στο Αρεδιού. Λόγω της κατάστασης αυτής, ο ΟΣΕΛ είχε προχωρήσει στην ενοικίαση άλλων λεωφορείων έτσι ώστε να είναι σε θέση να εκπληρώνει τις συμβατικές του υποχρεώσεις προς το κράτος. Με βάση τα δεδομένα αυτά, η ζημιά έχει ανέλθει μέχρι σήμερα στις 540 χιλιάδες ευρώ το οποίο όπως είναι λογικό θα πληρωθεί από το κράτος.

Επιτέλους η τηλεματική  
Σε μια άλλη εξέλιξη, οριστικό τέλος μπαίνει στο θέμα των διαφορών που προκύπτουν μεταξύ εταιρειών και υπουργείου Μεταφορών αναφορικά με τα ποσά που δίνονται προς τις εταιρείες δημοσίων μεταφορών. Το υπουργείο Μεταφορών υπέγραψε σήμερα τα συμβόλαια για την εγκατάσταση και λειτουργία του συστήματος τηλεματικής στις δημόσιες συγκοινωνίες. Η αρχή θα γίνει με την εγκατάσταση του συτήματος, στα μέσα Ιουνίου, στα λεωφορεία του ΟΣΕΛ και στη συνέχεια θα εγκατασταθεί και στις υπόλοιπες επαρχίες. Πρόκειται για το πολυπόθητο σύστημα με το οποίο το κράτος θα έχει πλέον τον έλεγχο των ποσών τα οποία δίδονται προς τις εταιρείες στη βάση υπάρχουσας σύμβασης.
Με την εφαρμογή του συστήματος το κράτος θα έχει τη δυνατότητα να λαμβάνει πληροφορίες για τις εισπράξεις των λεωφορείων, για τα καύσιμα που καταναλώνουν τα λεωφορεία, για τα πληρώματα των λεωφορείων, για τα ενοίκια των λεωφορείων, για τη συντήρηση και για τα δρομολόγια. Το σύστημα θα εγκατασταθεί σε όλα τα λεωφορεία, στέλνοντας το στίγμα του λεωφορείου κατά τη διάρκεια της διαδρομής, κάτι που στη συνέχεια θα μπορεί να αξιοποιηθεί για την πληροφόρηση του κοινού αναφορικά με την ακριβή ώρα άφιξης των λεωφορείων, μέσω ίντερνετ ή μέσω ηλεκτρονικών πινάκων που θα εγκατασταθούν στις στάσεις.
 
 
 

Δειτε Επισης

Συννεφιά, βροχές και καταιγίδες στο καιρικό μενού-Στους 33 βαθμούς η θερμοκρασία
Αυτοί είναι οι μαγικοί αριθμοί του Τζόκερ που μοιράζουν πάνω από 13,4 εκ. ευρώ
Απορρίφθηκε η προσφυγή φαρμακείων κατά Διατάγματος για ωράρια λειτουργίας
Μείωση κατέγραψε ο πληθωρισμός σε Κύπρο και υπόλοιπη Ευρώπη τον Αύγουστο
Προειδοποιήσεις για απεργιακά μέτρα από εργαζόμενους σε εργοστάσια σκυροδέματος
Δύο συμφωνίες για τις μεταμοσχεύσεις υπέγραψαν Ελλάδα και Κύπρος
Προβληματισμοί Βουλευτών για λεωφορειολωρίδα στη Νίκου και Δέσποινας Παττίχη
Ενώπιον 250 Στροβολιώτων, παρουσιάστηκε το έργο αναβάθμισης της Τσερίου
Εξετάζεται βελτίωση δρόμου αεροδρομίου – Πάφου και εναλλακτική όδευση
Εκδήλωση διαμαρτυρίας ΑΚΕΛ έξω από το Προεδρικό, μετά την παύση Οδυσσέα