Μογκερίνι: Ισχυρή δέσμευση για ισότητα όλων ανήμερα της Παγκόσμιας μέρας κατά της ομοφοβίας

  Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ομοφοβίας, της Τρανσφοβίας και της Αμφιφοβίας, η ΕΕ επαναλαμβάνει την ισχυρή δέσμευσή της για την ισότητα και αξιοπρέπεια όλων των ανθρώπων ανεξαρτήτως του γενετήσιου προσανατολισμού και της ταυτότητας φύλου.

Παρά την πρόοδο που έχει σημειωθεί τελευταία σε όλο τον κόσμο, 80 περίπου δικαστήρια θεωρούν ακόμη αξιόποινες τις ομοφυλόφιλες σχέσεις. Σε πολλά μέρη, οι διακρίσεις και η βία κατά των λεσβιών, ομοφυλοφίλων, αμφιφίλων, διεμφυλικών και μεσοφιλικών ατόμων είναι καθημερινή πρακτική. Η ΕΕ επαναλαμβάνει την έκκληση της προς όλες τις κυβερνήσεις του κόσμου να συμμορφωθούν προς τις διεθνείς τους δεσμεύσεις σχετικά με τα ανθρώπινα δικαιώματα, να αποκηρύξουν τη μισαλλοδοξία και να προαγάγουν την ισότητα, όπως κατοχυρώνεται στην Οικουμενική Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και άλλες πράξεις.

Την ημέρα αυτή, η ΕΕ επιθυμεί, επίσης, να αποδώσει τίτλο στις προσπάθειες των υπερασπιστών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, των μαχητών, των δημοσιογράφων και των οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών που ορθώνουν το ανάστημά τους για να αποκατασταθεί η βία που αντιμετωπίζουν τα άτομα ΛΟΑΔΜ. Το έργο τους είναι σημαντικό για να τεθούν επί τάπητος αυτά τα ζητήματα, να τεκμηριωθούν οι καταχρήσεις και να γίνει εκστρατεία για την αποτελεσματική προστασία των θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Σύμφωνα με τις Κατευθυντήριες γραμμές της ΕΕ για τα δικαιώματα των ΛΟΑΔΜ ατόμων και το σχέδιο δράσης της ΕΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τη Δημοκρατία, θα εξακολουθήσουμε να συνεργαζόμαστε με όλους τους εταίρους για την προαγωγή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε ολόκληρο τον κόσμο.

 

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Σε 21 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών από την πυρκαγιά σε σχολείο στην Κένυα
Συναγερμός από CIA και ΜΙ6-Η παγκόσμια τάξη πραγμάτων απειλείται όπως δεν έχουμε ξαναδεί από τον Ψυχρό Πόλεμο
Γιατί είναι σημαντικό να κοιμάστε πριν από τα μεσάνυχτα
Ζελένσκι: Έχουμε ένα ειρηνευτικό σχέδιο και θέλω να το παρουσιάσω στον Μπάιντεν
Η κραυγή απελπισίας της κόρης του Ντομινίκ Πελικό-Πώς να έχουμε φυσιολογική σεξουαλική ζωή;
Πόλεμος 12 μηνών στη Γάζα, χωρίς να φαίνεται ελπίδα για εκεχειρία
Αποκλεισμένες συνοριακές διαβάσεις ανάμεσα στη Σερβία και το Κόσοβο
Στη Γαλλία εκπαιδεύουν κοράκια για να καθαρίζουν το πάρκο
Χιλιάδες πολίτες στους δρόμους, της Γαλλίας-Διαμαρτύρονται για τον διορισμό του Μπαρνιέ στην πρωθυπουργία
Εκφράζει ανησυχίες η Ουκρανία για πιθανή μεταφορά ιρανικών βαλλιστικών πυραύλων στη Ρωσία