Καταγγελίες ΚΙΣΑ κατά αστυνομίας για τα επεισόδια στην Κοφίνου

Η ΚΙΣΑ ζητά από τις αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους τη λήψη μέτρων μετά τα επεισόδια του περασμένου Σαββάτου στο κέντρο υποδοχής στην Κοφίνου. Σε ανακοίνωση η ΚΙΣΑ υποστηρίζει ότι η Αστυνομία έφτασε στο Κέντρο με καθυστέρηση περίπου δυο ωρών και ότι μεγάλος αριθμός ατόμων που διέτρεχαν κίνδυνο εγκλωβίστηκαν στο Κέντρο, αφού ο φρουρός, σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλει η οργάνωση, όταν αντιλήφτηκε τις συμπλοκές, έτρεξε έξω πανικόβλητος, κλειδώνοντας την πύλη. 

Η ΚΙΣΑ καταγγέλλει ότι εγείρονται ερωτήματα για την δράση της Αστυνομίας και του Φρουρού και υποστηρίζει ότι το Κέντρο παρουσιάζει εικόνα εγκατάλειψης. "Η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην Κοφίνου οφείλεται κυρίως στην ανυπαρξία αποτελεσματικής Διοίκησης στο Κέντρο και τη μη εφαρμογή των κατάλληλων πολιτικών διαχείρισης και εξισορρόπησης των δυναμικών που δημιουργούνται στο χώρο, λόγω του μεγάλου αριθμού ατόμων καθώς και της εθνοτικής και πολιτιστικής πολυμορφίας", υποστηρίζει η ΚΙΣΑ.

Η ΚΙΣΑ καλεί τις Αρμόδιες Αρχές να διασφαλίσουν την αποτελεσματική διαχείριση του Κέντρου, η οποία να λαμβάνει υπόψη όλες τις παραμέτρους, ανάγκες, δεδομένα και ιδιαιτερότητες των διαφόρων ομάδων που φιλοξενούνται σε αυτό, καθώς και τη στελέχωση από κατάλληλα εκπαιδευμένους και ευαισθητοποιημένους επαγγελματίες και την άμεση απομάκρυνση όλων των οικογενειών (συμπεριλαμβανομένου των μονογονεϊκών) που έχουν στοχοποιηθεί και βιώσει βία και τη μεταφορά τους σε μέρος όπου θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες τους, καθώς και τη διασφάλιση άμεσης πρόσβαση τους σε δημόσιο βοήθημα ώστε να μπορούν να ζήσουν με ασφάλεια και αξιοπρέπεια.

Απευθύνει επίσης έκκληση για σχεδιασμό και εφαρμογή κατάλληλων προγραμμάτων δημιουργικής απασχόλησης, εκπαίδευσης και προετοιμασίας για ομαλή ένταξη στην κοινωνία των αιτητών ασύλου, που θα είναι προσβάσιμα σε όλους τους διαμένοντες στο Κέντρο, ανεξαρτήτως  εθνικότητας, φύλου ή οποιασδήποτε άλλης ιδιαιτερότητας.   
 
ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Συννεφιά, βροχές και καταιγίδες στο καιρικό μενού-Στους 33 βαθμούς η θερμοκρασία
Αυτοί είναι οι μαγικοί αριθμοί του Τζόκερ που μοιράζουν πάνω από 13,4 εκ. ευρώ
Απορρίφθηκε η προσφυγή φαρμακείων κατά Διατάγματος για ωράρια λειτουργίας
Μείωση κατέγραψε ο πληθωρισμός σε Κύπρο και υπόλοιπη Ευρώπη τον Αύγουστο
Προειδοποιήσεις για απεργιακά μέτρα από εργαζόμενους σε εργοστάσια σκυροδέματος
Δύο συμφωνίες για τις μεταμοσχεύσεις υπέγραψαν Ελλάδα και Κύπρος
Προβληματισμοί Βουλευτών για λεωφορειολωρίδα στη Νίκου και Δέσποινας Παττίχη
Ενώπιον 250 Στροβολιώτων, παρουσιάστηκε το έργο αναβάθμισης της Τσερίου
Εξετάζεται βελτίωση δρόμου αεροδρομίου – Πάφου και εναλλακτική όδευση
Εκδήλωση διαμαρτυρίας ΑΚΕΛ έξω από το Προεδρικό, μετά την παύση Οδυσσέα