Έτοιμο να «πιάσει» τους εκλογικούς του στόχους το ΔΗΚΟ

Το στοίχημα της συσπείρωσης και της επίτευξης των στόχων που έχει θέσει για τις βουλευτικές εκλογές της ερχόμενης Κυριακής φαίνεται να κερδίζει το ΔΗΚΟ. Αυτό προκύπτει από τις δημοσκοπήσεις που το τελευταίο διάστημα είδαν το φως της δημοσιότητας, όπου καταγράφεται μια σταθερή ανοδική τάση που καταδεικνύει την πορεία ανάκαμψης στην οποία δείχνει να βρίσκεται το ΔΗΚΟ. Η ηγεσία του κόμματος έχει θέσει ως στόχο την εξασφάλιση ενός ποσοστού που θα κυμαίνεται πλησίον της επίδοσης που είχε καταγράψει το 2011(16%). Ο στόχος αυτός, που μέχρι πριν από μερικούς μήνες έμοιαζε άπιαστος, φαντάζει πλέον πολύ εφικτός, καθότι όλες οι σφυγμομετρήσεις αποτυπώνουν την επιστροφή του ΔΗΚΟ σε ένα εξαιρετικά θετικό μομέντουμ. Κάτι που δείχνει πως οι κραδασμοί των ενδοκομματικών κλυδωνισμών, δηλαδή της τεράστιας εσωστρέφειας με την οποία το ΔΗΚΟ ξεκίνησε και για μακρύ χρονικό διάστημα έτρεξε στην κούρσα των βουλευτικών, μάλλον δεν θα αποτελέσουν το τροχοπέδι που αρκετοί υπολόγιζαν στην προσπάθεια του ΔΗΚΟ να υλοποιήσει τους εκλογικούς του στόχους.  
 
Η ακτινογραφία της πορείας
Ενδεικτική είναι η ακτινογραφία της πορείας του ΔΗΚΟ προς την κάλπη, όπως διαφαίνεται στις τέσσερις μεγάλες δημοσκοπήσεις της IMR για τον ΡΕΠΟΡΤΕΡ, που δημοσιεύτηκαν στο διάστημα 6 Μαρτίου-15 Μαΐου 2016.
Συγκεκριμένα, στις αρχές του περασμένου Μάρτη το ΔΗΚΟ βρισκόταν στο 6,4%, με τη συσπείρωσή του μόλις και μετά βίας να ξεπερνά το 40% (41%). Τον Απρίλιο, το ΔΗΚΟ ανέβηκε στο 8,8%, ενώ  η συσπείρωσή του βρέθηκε στο 54%. Η ανοδική πορεία του κόμματος συνεχίστηκε και τον Μάιο, καθώς στις αρχές του μήνα έσπασε το ψυχολογικό φράγμα του 10%, φθάνοντας το 10,5%. Την ίδια ώρα, η συσπείρωση του ΔΗΚΟ ανέβηκε στο 58%.  Για να φθάσουμε μια  βδομάδα πριν από τις βουλευτικές εκλογές, το περασμένο Σαββατοκύριακο, οπόταν η δημοσκόπηση του ΡΕΠΟΡΤΕΡ έδειξε το ΔΗΚΟ να πλησιάζει το 11%(10,7%) και τη συσπείρωσή του να βρίσκεται στο 60%.  Ταυτοχρόνως, βάσει της εκτίμησης του αποτελέσματος, το ΔΗΚΟ φαίνεται να κινείται μεταξύ 12%-15%. Δεδομένης της εντατικοποίησης της προσπάθειας συσπείρωσης που θα καταβληθεί κατά την παρούσα τελευταία εβδομάδα πριν από τις εκλογές, από την ηγεσία του κόμματος εκφράζεται η πεποίθηση και η βεβαιότητα πως το βράδυ της ερχόμενης Κυριακής το ΔΗΚΟ θα είναι, αν όχι ο απόλυτος νικητής, σίγουρα ένας εκ των νικητών των εκλογών.
 
Αισιόδοξος ο Νικόλας
Την αισιοδοξία του όσον αφορά την υλοποίηση των εκλογικών στόχων του ΔΗΚΟ άλλωστε, δεν έκρυψε, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ΡΕΠΟΡΤΕΡ, ο πρόεδρος του κόμματος, Νικόλας Παπαδόπουλος. Ο κ. Παπαδόπουλος, ερωτηθείς με ποιο ποσοστό του κόμματός του στις βουλευτικές εκλογές, θα είναι ικανοποιημένος, απάντησε χαρακτηριστικά: «Με το ποσοστό που θα επιτρέψει την υλοποίηση των προτάσεών μας. Έμεινε μόνο μια βδομάδα. Κάντε υπομονή μερικές ακόμα μέρες και θα εκπλαγείτε από το πόσο καλά θα πάει το Δημοκρατικό Κόμμα σε αυτές τις εκλογές».
 
 

Δειτε Επισης

Πρόσωπα με συνδέσεις σε Κύπρο και Ελλάδα προστέθηκαν στη λίστα κυρώσεων ΗΠΑ
Ο οδικός χάρτης με Κύπρο δεν στρέφεται κατά τρίτων επισήμανε ο Αμερικανός επιτετραμμένος στην Άγκυρα
Στο Στρασβούργο ο Κώστας Καδής για άτυπες συναντήσεις
Εμμένει στη θέση του ο Τατάρ-«Δεν μπορεί να υπάρξει οπισθοχώρηση από τα δύο κράτη»
Θέματα εγκλωβισμένων συζήτησε με Περδίκη η Επικεφαλής Ανθρωπιστικών Θεμάτων
Διορία 15 ημερών για τους διαχειριστές Συλλογικών Επενδύσεων έδωσε η Επιτροπή Οικονομικών
Για τις προετοιμασίες της 2ης Κυπριακής Προεδρίας ενημέρωσε η Ραουνά τον Αρμεύτη
Ψάχνει τη φόρμουλα για λύση στο θέμα των πολλαπλών συντάξεων η Επιτροπή Οικονομικών
Ποινικούς ανακριτές για το σκάνδαλο των διαβατηρίων ζητά το ΑΚΕΛ από τον Πρόεδρο
Καρφιά ΔΗΣΥ σε Χαρτσιώτη-«Δεν υπάρχει κατατεθειμένο νομοσχέδιο στη Βουλή»