Οδηγίες να γίνουν πιο σκληροί έλαβαν οι υποψήφιοι του ΔΗΣΥ

Τα… ρέστα του κτυπά ο ΔΗΣΥ στην τελευταία βδομάδα πριν από τις βουλευτικές εκλογές, επιλέγοντας να παίξει φουλ επίθεση σε όλα τα επίπεδα προκειμένου να ανακτήσει τη δυναμική που απαιτείται για να επιτύχει τους στόχους του. Οι οδηγίες που έχουν δοθεί από την Πινδάρου στους υποψήφιους, καθώς και σε όσα στελέχη εκπροσωπούν την παράταξη στις διάφορες δημόσιες συζητήσεις, είναι να μην αφήνουν να πέφτει τίποτα στο έδαφος και ν’ ανεβαίνουν, όπου απαιτείται, οι τόνοι.
 
Η στρατηγική αυτή διόλου τυχαία δεν είναι, μιας και στην Πινδάρου βλέπουν από την μια το κόμμα τους να βάλλεται από πάσα κατεύθυνση, δεχόμενο τα πυρά όλων των πολιτικών δυνάμεων της αντιπολίτευσης, ενώ την ίδια ώρα ο βαθμός συσπείρωσης του ΔΗΣΥ δεν βρίσκεται στο βαθμό που η ηγεσία του κόμματος θα ήθελε. Στο πλαίσιο αυτό, η προσπάθεια συσπείρωσης  της τελευταίας εβδομάδας δεν αφορά μόνο στην επικοινωνιακή πολιτική που θα ακολουθηθεί σε επίπεδο δημόσιας παρουσίας, αλλά πολύ περισσότερο στην προσωπική επαφή με όσους ψηφοφόρους στήριξαν το 2011 τον ΔΗΣΥ, όμως σήμερα είτε αρνούνται να προσέλθουν στην κάλπη είτε εμφανίζονται αποφασισμένοι να ψηφίσουν άλλο κόμμα.
 
Πληροφορίες του ΡΕΠΟΡΤΕΡ ON LINE, που δεν επιδέχονται καμία αμφισβήτηση, κάνουν λόγο για ύπαρξη δημοσκοπήσεων που αποτυπώνουν μια μαύρη τρύπα διαρροών προς άλλα πολιτικά σχήματα, εξ’ ου και στην Πινδάρου έχει κυριολεκτικά τις τελευταίες ημέρες σημάνει συναγερμός. Σαφής στόχος, στην μάχη αυτή που ο ΔΗΣΥ δίνει έχοντας μεταξύ άλλων ως αντίπαλο τον χρόνο, δεν είναι άλλος από το να κλείσει η τρύπα αυτή στις λίγες ημέρες που απομένουν μέχρι τις εκλογές και να περιοριστούν φυσικά οι όποιες απώλειες στον μικρότερο δυνατό βαθμό.
 
Από 31% έως 35%...
Όπως πάντως κατέδειξε η τελευταία μεγάλη δημοσκόπηση της IMR για τον ΡΕΠΟΡΤΕΡ, που δημοσιεύθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο, ο ΔΗΣΥ βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο 24,4%, με τη συσπείρωση του να ανέρχεται στο 69%. Βάσει της εκτίμησης του αποτελέσματος, η εκλογική δύναμη του ΔΗΣΥ την προσεχή Κυριακή μπορεί να κυμανθεί από 31% έως 35%. Στις αρχές του περασμένου Μαρτίου, σύμφωνα με την πρώτη δημοσκόπηση του ΡΕΠΟΡΤΕΡ, ο ΔΗΣΥ βρισκόταν στο 21,1%, ενώ η συσπείρωσή του στο 55%. Στα μέσα Απριλίου, η συσπείρωση του ΔΗΣΥ ανέβηκε στο 63% και το ποσοστό του στο 23,5%, ενώ στις αρχές Μαΐου το ποσοστό της παράταξης ανέβηκε στο 24,2% και η συσπείρωσή του στο 69%. Εκεί όπου παραμένει μέχρι και σήμερα, παρά την ανεπαίσθητη αύξηση 0,2% της εκλογικής του δύναμης (24,4%).  

Δειτε Επισης

Ανακοίνωσε στήριξη αθλητών Ολυμπιακών/Παραολυμπιακών Αγώνων ο ΠτΔ
Εξέφρασε έντονη προσήλωση για λύση ο ΠτΔ-«Διασφαλίζεται η προοπτική της Κύπρου με επίλυση Κυπριακού»
Πρόσωπα με συνδέσεις σε Κύπρο και Ελλάδα προστέθηκαν στη λίστα κυρώσεων ΗΠΑ
Ο οδικός χάρτης με Κύπρο δεν στρέφεται κατά τρίτων επισήμανε ο Αμερικανός επιτετραμμένος στην Άγκυρα
Στο Στρασβούργο ο Κώστας Καδής για άτυπες συναντήσεις
Εμμένει στη θέση του ο Τατάρ-«Δεν μπορεί να υπάρξει οπισθοχώρηση από τα δύο κράτη»
Θέματα εγκλωβισμένων συζήτησε με Περδίκη η Επικεφαλής Ανθρωπιστικών Θεμάτων
Διορία 15 ημερών για τους διαχειριστές Συλλογικών Επενδύσεων έδωσε η Επιτροπή Οικονομικών
Για τις προετοιμασίες της 2ης Κυπριακής Προεδρίας ενημέρωσε η Ραουνά τον Αρμεύτη
Ψάχνει τη φόρμουλα για λύση στο θέμα των πολλαπλών συντάξεων η Επιτροπή Οικονομικών