ΑΝΚΑ: Πράσινο φως από AKP για τον Γιλντιρίμ στην πρωθυπουργία

Πράσινο φως για την θέση του Μπιναλί Γιλντιρίμ ως πρωθυπουργού της Τουρκίας δίδεται μετά την δημοσκόπηση που διενεργήθηκε στο κυβερνών κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης για την εκλογή νέου αρχηγού του κόμματος, ο οποίος θα αντικαταστήσει και τον Αχμέτ Νταβούτογλου στις 22 Μαϊου.  
 
Σύμφωνα με πληροφορίες των τουρκικών ΜΜΕ, ο υπουργός Μεταφορών προηγείται και μάλιστα κατά πολύ στην σφυγμομέτρηση που έγινε στους προέδρους των Επαρχιακών επιτροπών, οι οποίοι συναντήθηκαν το βράδυ της Δευτέρας. Στην συνάντηση, που διήρκεσε δύο ώρες, συμμετείχαν 329 κομματικά στελέχη από από 81 πόλεις της Τουρκίας. Στο ερώτημα που τους τέθηκε το ποιον θέλουν για πρόεδρο του κόμματος, την απάντηση του οποίου έγραψαν σε χαρτί που παρέδωσαν μέσα σε φάκελο, οι περισσότεροι απάντησαν τον Μπιναλί Γιλντιρίμ. 
 
Το τουρκικό ειδησεογραφικό πρακτορείο ΑΝΚΑ αναφέρει ότι νέος πρωθυπουργός θα είναι ο Μπιναλί Γιλντιρίμ, είδηση που αναδημοσίευσε αμέσως και η Cumhuriyet, ενώ και τα περισσότερα από τα υπόλοιπα τουρκικά μέσα τονίζουν ότι το ενδεχόμενο ο Ερντογάν να κάνει πρωθυπουργό τον γαμπρό του απομακρύνεται, ωστόσο είναι πολύ πιθανόν να λάβει σημαντικό χαρτοφυλάκιο στην νέα κυβέρνηση και δεν υπάρχει πιθανότητα να μην έχει ενεργό ρόλο.  
 
Το όνομα του νέου υποψηφίου για την αρχηγία του κόμματος ο οποίος θα είναι και ο νέος Πρωθυπουργός της χώρας θα ανακοινωθεί την ερχόμενη Πέμπτη. 

Δειτε Επισης

Σε 21 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών από την πυρκαγιά σε σχολείο στην Κένυα
Συναγερμός από CIA και ΜΙ6-Η παγκόσμια τάξη πραγμάτων απειλείται όπως δεν έχουμε ξαναδεί από τον Ψυχρό Πόλεμο
Γιατί είναι σημαντικό να κοιμάστε πριν από τα μεσάνυχτα
Ζελένσκι: Έχουμε ένα ειρηνευτικό σχέδιο και θέλω να το παρουσιάσω στον Μπάιντεν
Η κραυγή απελπισίας της κόρης του Ντομινίκ Πελικό-Πώς να έχουμε φυσιολογική σεξουαλική ζωή;
Πόλεμος 12 μηνών στη Γάζα, χωρίς να φαίνεται ελπίδα για εκεχειρία
Αποκλεισμένες συνοριακές διαβάσεις ανάμεσα στη Σερβία και το Κόσοβο
Στη Γαλλία εκπαιδεύουν κοράκια για να καθαρίζουν το πάρκο
Χιλιάδες πολίτες στους δρόμους, της Γαλλίας-Διαμαρτύρονται για τον διορισμό του Μπαρνιέ στην πρωθυπουργία
Εκφράζει ανησυχίες η Ουκρανία για πιθανή μεταφορά ιρανικών βαλλιστικών πυραύλων στη Ρωσία