Mια αριστίνδην υποψήφια βουλευτής θα βραβευθεί από τη βασίλισσα Ελισάβετ

Μια ιδιαίτερα τιμητική διάκριση θα λάβει στις 23 Ιουνίου η αριστίνδην υποψήφια βουλευτής της Συμμαχίας Πολιτών, Κατερίνα Γαβριηλίδου. Η 27χρονη Κατερίνα θα βρεθεί στα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και θα βραβευθεί από τη Βασίλισσα Ελισάβετ για το έργο της ως πρέσβειρα νεολαίας στην Κύπρο και το εξωτερικό. Σε συνέντευξή της στον ΡΕΠΟΡΤΕΡ, μοιράζεται τα συναισθήματά της γι’ αυτή τη μεγάλη τιμή τόσο για την ίδια όσο και για τη χώρα μας.

Τον Ιούνιο θα μεταβείς στο Ηνωμένο Βασίλειο για μια μεγάλη τιμητική διάκριση. Τι είδους βραβείο είναι το Queen’s Young Leaders Award και πώς προέκυψε αυτή η διάκριση;
Το βραβείο Queen’s Young Leaders Award απονέμεται από τη Βασίλισσα Ελισάβετ σε 60 νέους από την Κοινοπολιτεία, κάθε χρόνο, και για τέσσερα χρόνια, από το 2014 - 2018. Το βραβείο αυτό απονέμεται σε νεαρούς ηγέτες, οι οποίοι έχουν αποδεδειγμένα δράση στη χώρα τους και προσφέρουν στην κοινωνία στην οποία ζουν. Αυτή η διάκριση προέκυψε για εμένα έπειτα από πρόταση της Βαρόνης Flather -μέλος της Βουλής των Λόρδων του Αγγλικού Κοινοβουλίου- η οποία με γνωρίζει προσωπικά και γνωρίζει το έργο μου σε θέματα νεολαίας στην Κύπρο και στο εξωτερικό. Στη συνέχεια, οι υποψηφιότητες περνούν μέσα από διάφορες επιτροπές και διαδικασίες επιλογής, στις οποίες εξετάζεται το έργο τού κάθε υποψηφίου, ενώ η τελική επιλογή γίνεται από το ανώτατο συμβούλιο του υπεύθυνου οργανισμού.

Ποια κριτήρια πρέπει να πληροί κάποιος για να λάβει αυτή τη διάκριση;
Όλοι οι νεαροί ηγέτες που βραβεύονται από τη Βασίλισσα Ελισάβετ πρέπει να έχουν αποδεδειγμένα ηγετικό ρόλο στη χώρα τους, όπως έχω προαναφέρει. Αυτή είναι η πρώτη φορά που θα βραβευθεί κάποιος νέος από την Κύπρο. Το βραβείο αυτό είναι μια αναγνώριση για το έργο μου σε θέματα πολιτικής για τη νεολαία, ενδυνάμωσης των νέων και εκπροσώπησης της κυπριακής νεολαίας σε συνέδρια στο εξωτερικό. Μέσω της συμμετοχής μου στο Συμβούλιο Νεολαίας Κύπρου ως Πρέσβειρα Νεολαίας για την ενεργό συμμετοχή των νέων και τον διαρθρωμένο διάλογο συμμετείχα στην Ευρωπαϊκή Σύνοδο Νεολαίας στη Λιθουανία, στο Παγκόσμιο Συνέδριο Νεολαίας στη Σρι Λάνκα, στο παγκόσμιο συνέδριο One Young World στη Νότιο Αφρική και σε πολλά άλλα προγράμματα για νέους. Ως αποτέλεσμα αυτών των συμμετοχών, η υπογραφή μου βρίσκεται σε διάφορες ανακηρύξεις για τα δικαιώματα των νέων στην εργασία, στην παιδεία και στην κοινωνική ενσωμάτωση σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ήταν έκπληξη για σένα ή το περίμενες;
Σίγουρα γνώριζα ότι το έργο μου ήταν σημαντικό, αλλά δεν γνώριζα ποιο ήταν το έργο των άλλων υποψηφίων. Έτσι δεν μπορούσα να ξέρω από την αρχή αν θα κέρδιζα. Ήξερα μόνο ότι θα τα πάω καλά.

Πώς αισθάνεσαι που θα βρεθείς στο Μπάκιγχαμ και θα βραβευθείς από τη Βασίλισσα;
Είμαι πάρα πολύ χαρούμενη, επειδή είναι μια μεγάλη τιμή όχι μόνο για μένα αλλά και για τη χώρα μας. Έχω επισκεφθεί διάφορα παλάτια στο εξωτερικό αλλά είναι η πρώτη φορά που θα παρευρεθώ στο Μπάκιγχαμ και θα βραβευθώ από τη Βασίλισσα της Αγγλίας, τη χώρα στην οποία πήγα για σπουδές σε ηλικία 17 ετών, και έτσι χαίρομαι πολύ γι’ αυτό.

 

Χρειάζεται κάποια ειδική προετοιμασία πριν από την τελετή; Τι σας έχουν πει;
Θα υπάρξει σίγουρα προετοιμασία πριν από την τελετή στο Παλάτι του Μπάκιγχαμ κατά την παραμονή των νικητών στο Ηνωμένο Βασίλειο. Επίσης, θα έχουμε συνάντηση με τον Βρετανό Πρωθυπουργό πριν από τη βράβευση, καθώς και επισκέψεις σε διάφορους οργανισμούς και εταιρείες όπως το BBC και το Twitter. Ακόμη, παρακολουθούμε εξειδικευμένο μάθημα από το Cambridge University με θέμα την ηγεσία οργανισμών («Leading Change»), το οποίο θα συνεχιστεί για ένα χρόνο.

Πιστεύεις ότι η διάκριση ήταν και ένας από τους λόγους της υποψηφιότητάς σου ως αριστίνδην βουλευτή με τη Συμμαχία Πολιτών στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές;
Η διάκριση αυτή αποτελεί μια αναγνώριση της πορείας μου μέχρι τώρα. Επομένως, θεωρώ τη δράση μου μέχρι τώρα τον κυριότερο λόγο της επιλογής μου ως αριστίνδην βουλευτής, με το βραβείο αυτό να ενδυναμώνει σημαντικά την υποψηφιότητά μου. Ασχολούμαι με τα κοινά από πάρα πολύ μικρή ηλικία, ενώ στο σχολείο είχα πάρει διάφορα βραβεία για τις εξωσχολικές δραστηριότητές μου. Αποφοιτώντας το 2006 από το Λύκειο Αποστόλου Βαρνάβα με άριστα, κατέλαβα την πρώτη θέση στις Παγκύπριες εξετάσεις στον κλάδο των Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών. Επίσης, στα φοιτητικά μου χρόνια διετέλεσα εκπρόσωπος των φοιτητών της σχολής μου και μέλος των συμβουλίων των κυπριακών και ελληνικών ομίλων του London School of Economics and Political Science (LSE) και του Lancaster University αντίστοιχα. Επιπρόσθετα, τα τελευταία τρία χρόνια συμμετείχα εθελοντικά στο Συμβούλιο Νεολαίας Κύπρου, ενώ είμαι εκλεγμένο μέλος στο Συμβουλευτικό Σώμα Νέων του οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών «UN Habitat» εκπροσωπώντας την Ευρώπη. Οι σπουδές μου στις πολιτικές επιστήμες καθώς και η εμπειρία μου στον κοινοβουλευτισμό, μέσα από τη Βουλή των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, τη Βουλή των Ελλήνων και τη βρετανική Βουλή, ενδυναμώνουν τη δυνατότητά μου να προσφέρω τα μέγιστα στη χώρα μου και ως βουλευτής.

 

 

 

Δειτε Επισης

Ανακοίνωσε στήριξη αθλητών Ολυμπιακών/Παραολυμπιακών Αγώνων ο ΠτΔ
Εξέφρασε έντονη προσήλωση για λύση ο ΠτΔ-«Διασφαλίζεται η προοπτική της Κύπρου με επίλυση Κυπριακού»
Πρόσωπα με συνδέσεις σε Κύπρο και Ελλάδα προστέθηκαν στη λίστα κυρώσεων ΗΠΑ
Ο οδικός χάρτης με Κύπρο δεν στρέφεται κατά τρίτων επισήμανε ο Αμερικανός επιτετραμμένος στην Άγκυρα
Στο Στρασβούργο ο Κώστας Καδής για άτυπες συναντήσεις
Εμμένει στη θέση του ο Τατάρ-«Δεν μπορεί να υπάρξει οπισθοχώρηση από τα δύο κράτη»
Θέματα εγκλωβισμένων συζήτησε με Περδίκη η Επικεφαλής Ανθρωπιστικών Θεμάτων
Διορία 15 ημερών για τους διαχειριστές Συλλογικών Επενδύσεων έδωσε η Επιτροπή Οικονομικών
Για τις προετοιμασίες της 2ης Κυπριακής Προεδρίας ενημέρωσε η Ραουνά τον Αρμεύτη
Ψάχνει τη φόρμουλα για λύση στο θέμα των πολλαπλών συντάξεων η Επιτροπή Οικονομικών