Η αποδέσμευσή του στα μέσα της περιόδου ήταν ένα από τα γεγονότα του διμήνου Δεκεμβρίου-Ιανουαρίου που μετέτρεψε την Ανόρθωση από διεκδικήτρια του τίτλου σε ακόμη μια φορά απούσα από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Με το πέσιμο της αυλαίας του πρωταθλήματος ο Σταν Φαλξ αποφάσισε να δώσει -μέσα από συνέντευξή του στην εφημερίδα SportDay- τη δική του θεώρηση των καταστάσεων που οδήγησαν την «Κυρία» σε κατάρρευση μέσα στο 2016.
Ο Ολλανδός κατονόμασε ως βασικό (ου μην και αποκλειστικό) υπεύθυνο τον Χρίστο Πουλλαΐδη, ο οποίος πήρε όλες τις αποφάσεις στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου και προχώρησε άστοχα σε προς τα πάνω διόρθωση του επίσημου στόχου της περιόδου (σ.σ. από την έξοδο στην Ευρώπη στην κατάκτηση του τίτλου).
Αναλυτικά όσα είπε ο Φαλξ για…
…τον Πουλλαΐδη: «Από τον Δεκέμβριο και μετά ίσως να πίστεψε ότι έμαθε τα πάντα για το ποδόσφαιρο ή να είχε κακούς συμβούλους. Πήρε όλες τις αποφάσεις και η ευθύνη είναι δική του. Περίμενε να κερδίσουμε το πρωτάθληνα και κάποιοι παίκτες δεν μπορούσαν να διαχειριστούν την πίεση, είναι διαφορετικό να μπορείς να το πάρεις από το να πρέπει να το πάρεις. Αχρείαστα μπήκε μεγάλη πίεση στην ομάδα. Λανθασμένη απόφαση ήταν και η απομάκρυνση του Πάους, έκανε καλή δουλειά».
…τον Γιαννιώτα: «Ήταν μια επιλογή, αλλά όχι η καλύτερη. Ψάχνανε για αριστεροπόδαρο ή δεξιοπόδαρο που να παίζει από αριστερά. Ο Γιαννιώτας δεν το κάνει. Είχαμε καλύτερες υποψηφιότητες από αυτόν».
…τον Μανζορό: «Ο πρόεδρος αποφάσισε να τον φέρει, ήταν 100% απόφασή του, εγώ τον είχα απορρίψει, ούτε ο προπονητής Αντρέ Πάους πίστευε ότι μπορούσε να προσφέρει. Μόνον ο Κώστας Κωνσταντίνου και ο πρόεδρος το πίστευαν».
…τον Γκονσάλβες: «Δεν είναι κακός παίκτης, αλλά δεν τον χρειαζόμασταν, καθώς είχαμε Ντλοβού, Κουλούρη, Μακρή για την κορυφή της επίθεσης».
..τον Πίντο: «Είχα συμφωνήσει μαζί του, αν ο πρόεδρος είχε συμφωνήσει νωρίτερα στο οικονομικό, όλα θα είχαν πάει καλά».
…την προοπτική της Ανόρθωσης: «Αν είχαμε υπογράψει κάποιους καλούς παίκτες κι έμενε ο Πάους, ίσως μπορούσαμε και για τον τίτλο. Αν παίρναμε έναν καλό παίκτη, θα παλεύαμε για το πρωτάθλημα».
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Πριν 7 λεπτά| OMADA
Διπλασιάζει τα τέρματα της Μπριζ ο Τζόλης με τελείωμα από τη μικρή περιοχή
Πριν 15 λεπτά| OMADA
Ήττα με 109-69 για Εθνική Κύπρου από το Ισραήλ στην πρεμιέρα του ECOMMBX Cup
Πριν 30 λεπτά| ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Από προειδοποίηση σε προειδοποίηση μας πάει ο καύσωνας-Πρώτα κίτρινη και μετά πορτοκαλί
Πριν 42 λεπτά| ΔΙΕΘΝΗ
Απαίτηση Φιντάν να ενωθούν οι μουσουλμανικές χώρες κατά του σχεδίου συνολικής κατάληψης της Γάζας από Ισραήλ
Πριν 53 λεπτά| ΕΛΛΑΔΑ
Μεγάλη αναζωπύρωση της πυρκαγιάς στο Χελιδόνι Αρχαίας Ολυμπίας (vid)
Πριν 1 ώρα| ΕΛΛΑΔΑ
ΒΙΝΤΕΟ: Η ηρωική πτήση πιλότου Canadair που έκανε νυχτερινή ρίψη νερού στην Κερατέα
Πριν 1 ώρα| ΔΙΕΘΝΗ
Τουλάχιστον 11 νεκροί και πάνω από 40 τραυματίες σε σύγκρουση λεωφορείου με φορτηγό στη Βραζιλία


Τρία τουριστικά χωράφια στη Μαρίνα Αγίας Νάπας
€5,000,000
14:34 - 06 Αυγουστου 2025

Πέντε οικιστικά οικόπεδα στην περιοχή «Πεύκου», Λακατάμεια
Από €127,000
14:36 - 06 Αυγουστου 2025

Οικιστικό οικόπεδο κοντά στο “K-Cineplex” στον Στρόβολο
€395,000
14:39 - 06 Αυγουστου 2025

Οικιστικό χωράφι στην Πάνω Δευτερά
€310,000
14:39 - 06 Αυγουστου 2025