Θέλω να πιστεύω πως οι δυσκολίες μπροστά μας θα ξεπεραστούν

Την πεποίθηση ότι οι δυσκολίες που είναι μπροστά μας θα ξεπεραστούν έτσι ώστε το συντομότερο να παρουσιάσει μια λύση που δεν θα γίνεται αποδεκτή μόνο από μερικούς αλλά και από τη συντριπτική πλειοψηφία του λαού, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, ενώ ευχήθηκε παράλληλα να μην είναι μακρύς ο χρόνος που θα μας επιτραπεί επιτέλους να έχουμε το δικαίωμα της επιστροφής στις πατρογονικές μας εστίες.

Η τοποθέτηση του Προέδρου Αναστασιάδης έγινε κατά την ομιλία του στα εγκαίνια του Ε΄ Δημοτικού Σχολείου Πάφου, στο Μούταλο.

Όπως καλά γνωρίζετε, είπε ο Πρόεδρος, "καταβάλλουμε προσπάθειες, δίνουμε δίκαιους αγώνες προκειμένου να επιτύχουμε μια λύση που να απαλλάσσει την πατρίδα μας από τα κατοχικά στρατεύματα, που να επανενώνει την πατρίδα μας, που να διασφαλίζει τις βασικές ελευθερίες, τα ανθρώπινα δικαιώματα, το ευρωπαϊκό κεκτημένο".
 
Ο κ. Αναστασιάδης σημείωσε πως είναι καιρός να συνειδητοποιήσουμε όλοι πως η ιστορική μας υποχρέωση δεν είναι να επιτρέψουμε τα τετελεσμένα της κατοχής να θεωρηθούν και ως η τελική λύση.
 
Κανένα δεν γνωρίζω, είπε, σε όποιο ιδεολογικό χώρο και αν ανήκει που να δεχόταν ποτέ αυτή να είναι η κατάληξη της διαχείρισης από την πολιτική ηγεσία που παρέλαβε το 1960 ένα ενιαίο κράτος και που σαν αποτέλεσμα της προδοσίας του ’74 εδώ και 42 χρόνια βιώνουμε απαράδεκτη για την Ευρώπη και για όλο τον κόσμο κατοχή.
 
“Θέλω να πιστεύω πως οι δυσκολίες μπροστά μας θα ξεπεραστούν έτσι ώστε να μπορώ το συντομότερο να μπορώ να σταθώ ενώπιον του κυπριακού Ελληνισμού και να παρουσιάσω μια λύση που δεν θα γίνεται αποδεκτή μόνο από μερικούς αλλά και από τη συντριπτική πλειοψηφία του λαού,” κατέληξε.
 
 
 
 

Δειτε Επισης

Στεφάνου: Το ΑΚΕΛ διεκδικεί επέκταση συλλογικών συμβάσεων και ΑΤΑ για όλους
Επιμένει με την αναγνώριση του ψευδοκράτους ο Ερντογάν-«Θα εντείνουμε τις προσπάθειες»
Επανεκκίνηση για το καλώδιο χωρίς τουρκικά εμπόδια βλέπει η Αθήνα-Απαισιόδοξος για το Κυπριακό ο Γεραπετρίτης
Έπεσαν οι υπογραφές για τη μεταφορά των κινητών μονάδων αφαλάτωσης στην Κύπρο από τα ΗΑΕ
Με τα επιτεύγματα της Κυβέρνησης για τους εργαζόμενους το μήνυμα του ΠτΔ για την Εργατική Πρωτομαγιά
Εικοσιένα χρόνια από την ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ-«Το ισχυρότερο εφόδιο στον αγώνα για επίλυση του Κυπριακού»
Λετυμπιώτης: Εργαζόμαστε αδιάκοπα για βιώσιμη λύση του Κυπριακού
Για απόπειρα δημιουργίας εντυπώσεων με ψευδείς ειδήσεις κατηγόρησε τον Ερχιουμάν ο Τατάρ
ΑΚΕΛ: Διεκδικούμε πραγματική βελτίωση στα εισοδήματα των εργαζομένων
Στον κόσμο του το τουρκικό ΥΠΑΜ-Υποστηρίζει πως επιχειρείται αναβίωση της... «τρομοκρατικής νοοτροπίας της ΕΟΚΑ»