Θέλω να πιστεύω πως οι δυσκολίες μπροστά μας θα ξεπεραστούν

Την πεποίθηση ότι οι δυσκολίες που είναι μπροστά μας θα ξεπεραστούν έτσι ώστε το συντομότερο να παρουσιάσει μια λύση που δεν θα γίνεται αποδεκτή μόνο από μερικούς αλλά και από τη συντριπτική πλειοψηφία του λαού, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, ενώ ευχήθηκε παράλληλα να μην είναι μακρύς ο χρόνος που θα μας επιτραπεί επιτέλους να έχουμε το δικαίωμα της επιστροφής στις πατρογονικές μας εστίες.

Η τοποθέτηση του Προέδρου Αναστασιάδης έγινε κατά την ομιλία του στα εγκαίνια του Ε΄ Δημοτικού Σχολείου Πάφου, στο Μούταλο.

Όπως καλά γνωρίζετε, είπε ο Πρόεδρος, "καταβάλλουμε προσπάθειες, δίνουμε δίκαιους αγώνες προκειμένου να επιτύχουμε μια λύση που να απαλλάσσει την πατρίδα μας από τα κατοχικά στρατεύματα, που να επανενώνει την πατρίδα μας, που να διασφαλίζει τις βασικές ελευθερίες, τα ανθρώπινα δικαιώματα, το ευρωπαϊκό κεκτημένο".
 
Ο κ. Αναστασιάδης σημείωσε πως είναι καιρός να συνειδητοποιήσουμε όλοι πως η ιστορική μας υποχρέωση δεν είναι να επιτρέψουμε τα τετελεσμένα της κατοχής να θεωρηθούν και ως η τελική λύση.
 
Κανένα δεν γνωρίζω, είπε, σε όποιο ιδεολογικό χώρο και αν ανήκει που να δεχόταν ποτέ αυτή να είναι η κατάληξη της διαχείρισης από την πολιτική ηγεσία που παρέλαβε το 1960 ένα ενιαίο κράτος και που σαν αποτέλεσμα της προδοσίας του ’74 εδώ και 42 χρόνια βιώνουμε απαράδεκτη για την Ευρώπη και για όλο τον κόσμο κατοχή.
 
“Θέλω να πιστεύω πως οι δυσκολίες μπροστά μας θα ξεπεραστούν έτσι ώστε να μπορώ το συντομότερο να μπορώ να σταθώ ενώπιον του κυπριακού Ελληνισμού και να παρουσιάσω μια λύση που δεν θα γίνεται αποδεκτή μόνο από μερικούς αλλά και από τη συντριπτική πλειοψηφία του λαού,” κατέληξε.
 
 
 
 

Δειτε Επισης

Πρόσωπα με συνδέσεις σε Κύπρο και Ελλάδα προστέθηκαν στη λίστα κυρώσεων ΗΠΑ
Ο οδικός χάρτης με Κύπρο δεν στρέφεται κατά τρίτων επισήμανε ο Αμερικανός επιτετραμμένος στην Άγκυρα
Στο Στρασβούργο ο Κώστας Καδής για άτυπες συναντήσεις
Εμμένει στη θέση του ο Τατάρ-«Δεν μπορεί να υπάρξει οπισθοχώρηση από τα δύο κράτη»
Θέματα εγκλωβισμένων συζήτησε με Περδίκη η Επικεφαλής Ανθρωπιστικών Θεμάτων
Διορία 15 ημερών για τους διαχειριστές Συλλογικών Επενδύσεων έδωσε η Επιτροπή Οικονομικών
Για τις προετοιμασίες της 2ης Κυπριακής Προεδρίας ενημέρωσε η Ραουνά τον Αρμεύτη
Ψάχνει τη φόρμουλα για λύση στο θέμα των πολλαπλών συντάξεων η Επιτροπή Οικονομικών
Ποινικούς ανακριτές για το σκάνδαλο των διαβατηρίων ζητά το ΑΚΕΛ από τον Πρόεδρο
Καρφιά ΔΗΣΥ σε Χαρτσιώτη-«Δεν υπάρχει κατατεθειμένο νομοσχέδιο στη Βουλή»