Ποσό 93,6 δισ. ευρώ θα δαπανήσει η Γερμανία για τους πρόσφυγες

Ποσό ύψους 93,6 δισεκατομμυρίων ευρώ πρόκειται για να δαπανήσει η κυβέρνηση της Γερμανίας για τους πρόσφυγες μέχρι το 2020, σύμφωνα με γερμανικά ΜΜΕ.

Στο κόστος αυτό συμπεριλαμβάνονται δαπάνες για τη στέγαση, την ενσωμάτωση, τα μαθήματα εκμάθησης γερμανικών, τη χορήγηση επιδομάτων κοινωνικής πρόνοιας, καθώς και η χρηματοδότηση πρωτοβουλιών για την αντιμετώπιση των γενεσιουργών αιτίων της μαζικής μετανάστευσης προς την Ευρώπη, έγραψε το γερμανικό εβδομαδιαίο περιοδικό Der Spiegel, επικαλούμενο υπολογισμούς του ομοσπονδιακού υπουργείου Οικονομικών.

Τουλάχιστον 16,1 δισεκατομμύρια ευρώ αναμένεται να δαπανηθούν για τους πρόσφυγες φέτος και οι ετήσιες δαπάνες αναμένεται να αυξηθούν στα 20,4 δισεκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Στα τέλη της περασμένης χρονιάς, υπολογιζόταν ότι τα ομόσπονδα κρατίδια θα δαπανούσαν 16,52 δισεκατομμύρια ευρώ για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης το 2016. Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση φέρεται ότι θα επιστρέψει το ένα τέταρτο του ποσού της δαπάνης στα ομόσπονδα κρατίδια. Ένα ινστιτούτο οικονομικών μελετών της Κολονίας προέβλεψε φέτος ότι θα απαιτηθούν δαπάνες 22 δισεκατομμύρια ευρώ το 2016 μόνο για τα προγράμματα ενσωμάτωσης και εκμάθησης γερμανικών.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Spiegel, τα ομόσπονδα κρατίδια προβλέπουν πως η δαπάνη για τους πρόσφυγες θα είναι 21 δισεκατομμύρια ευρώ φέτος και θα αυξηθεί σε έως και 30 δισεκατομμύρια ευρώ ως το 2020.

Το Βερολίνο περιμένει ότι θα υποδεχθεί άλλους 600.000 πρόσφυγες φέτος, περίπου 400.000 το 2017 και 300.000 τα αμέσως επόμενα χρόνια.

Η Γερμανία υποδέχθηκε το μεγαλύτερος μέρος των προσφύγων που έφθασαν στην ΕΕ πέρυσι, περίπου 1,1 εκατομμύριο ανθρώπους.

Δειτε Επισης

Πώς ο Τραμπ πυροδοτεί την κρίση στο Λος Άντζελες, ενισχύοντας το ηγετικό του προφίλ-«Η κρίση που περίμενε»
Σε ξεχωριστά κελιά οι επιβαίνοντες του Madleen-«Ακτιβισμός για το Instagram, θα επιστρέψουν στην πατρίδα τους»
Ρωσία και Ουκρανία αντάλλαξαν σοβαρά τραυματίες αιχμαλώτους και κάτω των 25 ετών-Η στιγμή της επιστροφής
Κυκλοφόρησε βίντεο με τον εντοπισμό της σορού του Σινουάρ το Ισραήλ-Ήταν σε υπόγειο πέρασμα στην Χαν Γιουνίς
Μαζική επίθεση με 479 ρωσικά drones στην Ουκρανία-Το Κίεβο έπληξε δύο ρωσικά αεροσκάφη σε βάση
Διεθνής κατακραυγή για την ανακοπή του Madleen-«Παραβιάστηκε το διεθνές δίκαιο»
Άνδρας άνοιξε πυρ μέσα στο πλήθος στο Λας Βέγκας-Πληροφορίες για έναν νεκρό
Τα τέσσερα ερωτήματα για τις συγκρούσεις στο Λος Άντζελες-Η μετανάστευση και η κάθοδος της Εθνοφρουράς
Δραματικό βίντεο από βύθιση σκάφους στο Μπαλί-Τουρίστες έσπασαν τα παράθυρα, βούτηξαν στο νερό για να σωθούν
ΒΙΝΤΕΟ: Η στιγμή που πλαστική σφαίρα της αστυνομίας χτυπά στο πόδι δημοσιογράφο στο Λος Άντζελες