Οι 4 πυλώνες πολιτικής της Αλληλεγγύης

Τους τέσσερις πυλώνες της πολιτικής πρότασης της Αλληλεγγύης, παρουσίασε η Πρόεδρος του Κινήματος Ελένη Θεοχάρους μιλώντας σε προεκλογική συγκέντρωση στο Συνεδριακό Κέντρο, παρουσία των υποψηφίων Βουλευτών του Κινήματος και Ευρωβουλευτών του Κόμματος των Ευρωπαίων Συντηρητικών και Μεταρρυθμιστών (ECR) στο οποίο έχει ενταχθεί. Στην συγκέντρωση προβλήθηκε οπτικογραφημένο μήνυμα του Προέδρου του ECR, ο οποίος είπε ότι είναι έτοιμος να στηρίξει την Ελένη Θεοχάρους στις Προεδρικές Εκλογές.
 

H κ. Θεοχάρους στην 34αρων σελίδων ομιλία της ανέφερε μεταξύ άλλων ότι η Αλληλεγγύη θέλει να βάλει τέλος στο σάπιο παλαιοκομματικό κατεστημένο και στο διπολισμό και να αποτελέσει τη νέα ελπίδα για το λαό και το ανάχωμα στα σχέδια όσων θέλουν να διαλύσουν την Κυπριακή Δημοκρατία. Καταφέρθηκε εναντίον του ΔΗΣΥ και του ΑΚΕΛ, λέγοντας ότι τα δύο κόμματα και οι ηγέτες τους είναι θιασώτες της όποιας λύσης, καλλιεργούν το φόβο στο λαό και επενδύουν στην απειλή της διχοτόμησης.
 

Ανέφερε ότι η Αλληλεγγύη είναι αποφασισμένη να φέρει το φως της ελπίδας, το νέο όραμα στον κυπριακό λαό, να δώσει μάχη για ελευθερία, δημοκρατία και δικαιοσύνη, χωρίς υποχωρήσεις, συμβιβασμούς και εκπτώσεις. “Σήμερα τα όνειρα αρχίζουν να παίρνουν σάρκα και οστά. Σήμερα τα όνειρα παίρνουν εκδίκηση. Σήμερα εντείνουμε τον αγώνα εναντίον του διεφθαρμένου παλαιοκομματικού συστήματος, εναντίον της διαπλοκής, της υποταγής, της ηττοπάθειας, της παράδοσης στον εχθρό”, ανέφερε.
 
Η κ. Θεοχάρους ανέφερε ότι στις εκλογές της 22ας Μαΐου η Αλληλεγγύη θα αλλάξει τον πολιτικό χάρτη της Κύπρου και θα είναι η μεγάλη νικήτρια των εκλογών χωρίς βαρίδια και με προτάσεις και θα γίνει η σάρισα, το δόρυ και η ασπίδα για μια ριζοσπαστική επανεκκίνηση και για ανατροπή.
Για το Κυπριακό και τις προσπάθειες λύσης δήλωσε ότι κακώς κάποιοι κατατάσσουν την Αλληλεγγύη στο απορριπτικό μέτωπο γιατί η Αλληλεγγύη έχει εναλλακτικές προτάσεις.
 
“Το Ευρωπαϊκό Κεκτημένο, οι Αρχές και οι Αξίες της ΕΕ έχουν ενσωματωθεί στη λειτουργία των 28 κρατών εταίρων μας. Διέπουν τη ζωή σχεδόν μισού δισεκατομμυρίου ανθρώπων. Αυτές οι αρχές και αξίες, μπορούν να γίνουν το θεμέλιο για να κτίσουμε και στην Κύπρο μια λειτουργική, ευημερούσα και ασφαλή πολιτεία. Για να γίνει αυτό, πρέπει να εγκαταλειφθούν λογικές για αποδοχή ρατσιστικών και φυλετικών διαχωρισμών όπως η Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία που θα διαιωνίσει το κυπριακό πρόβλημα αντί να το λύσει. Οι πολίτες ζητούν ειρήνη, ασφάλεια, προοπτική, ευημερία, πρόοδο”, ανέφερε.
 

Επέκρινε τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ και την Κυβέρνηση ότι εξαπέλυσαν το προεκλογικό πυροτέχνημα για την μείωση της στρατιωτικής θητείας και ότι ο κόσμος δεν πρέπει να παγιδεύεται από προεκλογικές ψευδολογίες και κάλπικες υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα, για να εξαπατηθούν άνεργοι απελπισμένοι νέοι πως δήθεν θα προσληφθούν στην Εθνική Φρουρά. Σημείωσε ακόμη ότι όσο διαρκεί η κατοχή πρέπει να έχουμε στρατό και να νοιώθουμε ασφάλεια.
 
Σε άλλο σημείο της ομιλίας της είπε ότι η Αλληλεγγύη απαιτεί όπως η βάση των συνομιλιών είναι το ευρωπαϊκό δίκαιο και η αντιδήλωση της 21ης Σεπτεμβρίου του 2005, χωρίς εκπτώσεις,δημοκρατικά ελλείμματα και αποκλίσεις. “Ο Αβέρωφ Νεοφύτου και ο Άντρος Κυπριανού, που είναι οι κύριοι θιασώτες της όποιας λύσης, δεν θέλουν το λαό να ελπίζει. Θέλουν τους πολίτες φοβισμένους. Επενδύουν στην απειλή της διχοτόμησης. Καλλιεργούν τον φόβο της τελευταίας ευκαιρίας γιατί μόνο έτσι θα σύρουν τον λαό μας να αποδεχτεί μια κακή διευθέτηση” , ανέφερε και κάλεσε το λαό να στηρίξει την ελπίδα για να νικηθεί ο φόβος και ο εκβιασμός, οι «σειρήνες» και τα ψευτοδιλήμματα.
 
Για την οικονομία και τα όσα οδήγησαν στο μνημόνιο, η κ. Θεοχάρους είπε ότι είχαν χαθεί αξίες και ιδανικά και ότι είχαμε επιτρέψει στους προνομιούχους να εκμεταλλεύονται τον πλούτο της χώρας μας και τον ιδρώτα των έντιμων και εργατικών ανθρώπων, αφήσαμε τη διαφθορά να ριζώνει και ο κομματικός πατριωτισμός αντικατέστησε την αγάπη για την πατρίδα, προσθέτοντας ότι ο λαός έχει να επιλέξει ανάμεσα στο χρεοκοπημένο κατεστημένο του παλαιοκομματισμού, σε ένα σύστημα διεφθαρμένων μηχανισμών που υπηρετούν συμφέροντα και σκεπάζουν σκάνδαλα και στους έντιμους, άφθαρτους, ικανούς και ενεργούς πολίτες που είναι αποφασισμένοι να καταπολεμήσουν τη διαφθορά, τη διαπλοκή, την ατιμωρησία, την αναξιοκρατία και την ανικανότητα.
 

Οι πυλώνες της πολιτικής πρότασης της Αλληλεγγύης περιλαμβάνουν την απονομή Δικαιοσύνης, την επανίδρυση του κράτους, την ανάπτυξη της οικονομίας και τη σωστή και ασφαλή λύση του κυπριακού.
 
“Οι βουλευτές μας θα εργαστούν σκληρά μέσα από τη Βουλή για την επίτευξη των θεσμικών, οικονομικών, κοινωνικών και πολιτικών μεταρρυθμίσεων που χρειάζεται σήμερα η Κύπρος, ώστε να καταστεί ένα σύγχρονο, ασφαλές, ευρωπαϊκό κράτος δικαίου. Ένα κράτος, ανταγωνιστικό σε επενδύσεις, με θέσεις εργασίας, εύρωστη οικονομία, ευημερία και ανάπτυξη. Ένα κοινωνικό κράτος συνοχής που να διαθέτει αξιόπιστους διαφανείς, δημοκρατικούς θεσμούς και μηχανισμούς πρόνοιας”, ανέφερε.
 

Μήνυμα Προέδρου ECR
Σε οπτικογραφημένο μήνυμά του ο Πρόεδρος του ECR ανέφερε ότι η Ελένη Θεοχάρους έχει καταφέρει να κερδίσει μια πολύ καλή φήμη στο ΕΚ τα τελευταία χρόνια, ειδικότερα με την ανθρωπιστική προσφορά της και ότι αποτελεί έναν πολύτιμο συνάδελφο. Προσδοκούμε, είπε, να παρέχουμε την στήριξή μας στην Ελένη στις επόμενες προεδρικές εκλογές.
 
Παρόντες στην εκδήλωση ήταν και δύο Ευρωβουλευτές του ECR, οι οποίοι επίσης εξήραν την προσφορά της στο ΕΚ και τους αγώνες της για την Κύπρο και για μια λύση λειτουργική και δημοκρατική. Ανέφεραν ότι εργάζεται για να ενώσει την πατρίδα της και είναι προσηλωμένη στο στόχο της για να ξεπεράσει η χώρα της τα προβλήματα που την ταλανίζουν.
 
Κάλεσαν το κόσμο να δει αυτά τα χαρακτηριστικά της και να την στηρίξει. Αναφορές έγιναν και στους αγώνες της για τον αρμενικό λαό και για αναγνώριση της γενοκτονίας και των εγκλημάτων των Οθωμανών και της Τουρκίας, σημειώνοντας πως δεν πρέπει να σταματήσουμε να μιλάμε για τα εγκλήματα αυτά όσο συνεχίζεται η κατοχή της Κύπρου.
 
 

Δειτε Επισης

Ανακοίνωσε στήριξη αθλητών Ολυμπιακών/Παραολυμπιακών Αγώνων ο ΠτΔ
Εξέφρασε έντονη προσήλωση για λύση ο ΠτΔ-«Διασφαλίζεται η προοπτική της Κύπρου με επίλυση Κυπριακού»
Πρόσωπα με συνδέσεις σε Κύπρο και Ελλάδα προστέθηκαν στη λίστα κυρώσεων ΗΠΑ
Ο οδικός χάρτης με Κύπρο δεν στρέφεται κατά τρίτων επισήμανε ο Αμερικανός επιτετραμμένος στην Άγκυρα
Στο Στρασβούργο ο Κώστας Καδής για άτυπες συναντήσεις
Εμμένει στη θέση του ο Τατάρ-«Δεν μπορεί να υπάρξει οπισθοχώρηση από τα δύο κράτη»
Θέματα εγκλωβισμένων συζήτησε με Περδίκη η Επικεφαλής Ανθρωπιστικών Θεμάτων
Διορία 15 ημερών για τους διαχειριστές Συλλογικών Επενδύσεων έδωσε η Επιτροπή Οικονομικών
Για τις προετοιμασίες της 2ης Κυπριακής Προεδρίας ενημέρωσε η Ραουνά τον Αρμεύτη
Ψάχνει τη φόρμουλα για λύση στο θέμα των πολλαπλών συντάξεων η Επιτροπή Οικονομικών