Με τα τσαρούχια στον προεκλογικό αγώνα η Κυβέρνηση, λέει ο Γ. Λιλλήκας

Πολύ άσχημα πρέπει να είναι τα πράγματα για τον ΔΗΣΥ για να μπει η Κυβέρνηση "με τα τσαρούχια" στον προεκλογικό αγώνα, ανέφερε σήμερα ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργος Λιλλήκας, οποίος εξέφρασε τη θέση ότι οι δημοσκοπήσεις χρησιμοποιούνται για χειραγώγηση της κοινής γνώμης και θα διαψευστούν.
 
Σε δηλώσεις στο περιθώριο επίσκεψης του στη Λαϊκή Λαχαναγορά Λεμεσού, ο κ. Λιλλήκας είπε ότι είναι πολύ θετικό ότι η αποχή τελικά θα είναι μειωμένη και πρόσθεσε πως τα πράγματα πρέπει να είναι άσχημα για τον ΔΗΣΥ "για να μπει πλέον η Κυβέρνηση με τα τσαρούχια στον προεκλογικό αγώνα".
 
Διερωτήθηκε τι άλλο θα αποφασίσει το Υπουργικό Συμβούλιο την ερχόμενη εβδομάδα, παραμονές των εκλογών, την ώρα που ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δηλώνει ότι δεν συμμετέχει η Κυβέρνηση στον προεκλογικό αγώνα.
 
"Ό,τι και να αποφασίσει το Υπουργικό Συμβούλιο, το κυβερνών κόμμα θα έχει σοβαρές απώλειες από αυτές τις εκλογές", είπε και πρόσθεσε ότι οι δημοσκοπήσεις αντί να χρησιμοποιούνται ως εργαλείο, χρησιμοποιούνται για χειραγώγηση της κοινής γνώμης.
 
Εξέφρασε τη θέση ότι, " όπως και στις προεδρικές όπως και στις ευρωεκλογές, έτσι και σε αυτές τις εκλογές, οι δημοσκοπήσεις θα διαψευστούν από τους πολίτες και από την κάλπη" και πως "σε αυτή την τελευταία εβδομάδα γίνεται ακόμα πιο έντονο το μήνυμα των πολιτών ότι με τη ψήφο τους θα ανατρέψουν πλέον το παλαιοκομματικό κατεστημένο και θα ενισχύσουν τη Συμμαχία Πολιτών".
 
"Εμάς ιδεολογία μας είναι η Κύπρος, δεν ανήκουμε στα παραδοσιακά ιδεολογικά δόγματα, φιλοσοφία μας είναι η διεκδίκηση των εθνικών μας δικαιωμάτων και των δικαιωμάτων του πολίτη και η μόνη φιλοδοξία μας είναι να είμαστε η ισχυρή και ρυθμιστική  φωνή των πολιτών μέσα στη Βουλή", συμπλήρωσε.
 
Αναφερόμενος στο Κυπριακό, ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών είπε πως, ενώ όλα δείχνουν ότι η Τουρκία καθίσταται ακόμα πιο αδιάλλακτη και επιθετική, οι πληροφορίες που η ίδια η Κυβέρνηση αφήνει να διαρρεύσουν στα ΜΜΕ, "οδηγούν στην καλλιέργεια και πάλι ενός πλασματικού θετικού κλίματος".
 
Η πρόοδος που οι κυβερνώντες λένε ότι επιτεύχθηκε στο κεφάλαιο της διακυβέρνησης, πρόσθεσε, "ακούει στο όνομα μονομερείς υποχωρήσεις της ελληνοκυπριακής πλευράς".
 
"Δεν έχει συζητηθεί ακόμη σε βάθος το περιουσιακό, το θέμα της αποχώρησης των στρατευμάτων και των εποίκων και όμως η Κυβέρνηση επιμένει να καλλιεργεί εντυπώσεις μέσα στο λαό", είπε ο Γιώργος Λιλλήκας και διερωτήθηκε αν αυτό αποσκοπεί στο να μην παραδεχτεί ο ΠτΔ ότι η πολιτική του έχει χρεοκοπήσει ή αν τελικά αποσκοπεί στο "να συντηρεί τις δικές του αυταπάτες ότι κάποια στιγμή ο κ.Ερντογάν, που τον θεωρούσε ως προοδευτικό και εκσυγχρονιστή, θα εγκαταλείψει τους επεκτατικούς στόχους έναντι της Κύπρου".
 
"Όποιο από τα δυο και να συμβαίνει, είναι καταστροφικό για το εθνικό μας ζήτημα", κατέληξε στις δηλώσεις του ο κ.Λιλλήκας.
 
 

Δειτε Επισης

Ανακοίνωσε στήριξη αθλητών Ολυμπιακών/Παραολυμπιακών Αγώνων ο ΠτΔ
Εξέφρασε έντονη προσήλωση για λύση ο ΠτΔ-«Διασφαλίζεται η προοπτική της Κύπρου με επίλυση Κυπριακού»
Πρόσωπα με συνδέσεις σε Κύπρο και Ελλάδα προστέθηκαν στη λίστα κυρώσεων ΗΠΑ
Ο οδικός χάρτης με Κύπρο δεν στρέφεται κατά τρίτων επισήμανε ο Αμερικανός επιτετραμμένος στην Άγκυρα
Στο Στρασβούργο ο Κώστας Καδής για άτυπες συναντήσεις
Εμμένει στη θέση του ο Τατάρ-«Δεν μπορεί να υπάρξει οπισθοχώρηση από τα δύο κράτη»
Θέματα εγκλωβισμένων συζήτησε με Περδίκη η Επικεφαλής Ανθρωπιστικών Θεμάτων
Διορία 15 ημερών για τους διαχειριστές Συλλογικών Επενδύσεων έδωσε η Επιτροπή Οικονομικών
Για τις προετοιμασίες της 2ης Κυπριακής Προεδρίας ενημέρωσε η Ραουνά τον Αρμεύτη
Ψάχνει τη φόρμουλα για λύση στο θέμα των πολλαπλών συντάξεων η Επιτροπή Οικονομικών