Τριάντα χιλιάδες τ.μ. πευκοδάσους έγιναν στάχτη στον Πύργο Τηλλυρίας

Τριάντα δεκάρια (30 χιλιάδες τ.μ.)  πευκοδάσους και άλλης άγριας βλάστησης έκαψε πυρκαγιά, που εκδηλώθηκε γύρω στις 15.20 σήμερα, σε δασική περιοχή κοντά στον υδατοφράκτη της κοινότητας Πύργου Τηλλυρίας.
 
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Τμήματος Δασών, η πυρκαγιά έγινε αντιληπτή άμεσα από το τοπικό δασικό πυροφυλάκιο «Ακόνης» και τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο στις 1730.
 
Για την κατάσβεσή της ασχολήθηκαν συνολικά 40 άνδρες πυρόσβεσης του Τμήματος Δασών με εφτά πυροσβεστικά οχήματα, καθώς και ένα πυροσβεστικό όχημα του τοπικού αγροτικού πυροσβεστικού σταθμού. Λόγω της επικινδυνότητας του επεισοδίου, στην περιοχή επιχείρησαν με ρίψεις νερού και αφρού πυρόσβεσης το αεροπλάνο του Τμήματος Δασών και τα δύο ενοικιαζόμενα ελικόπτερα της Δημοκρατίας.
 
`Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, στην περιοχή θα παραμείνουν δυνάμεις πυρόσβεσης καθ’ όλη τη διάρκεια της νύκτας, λόγω του υψηλού κινδύνου αναζωπύρωσης. Τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνώνται από την αστυνομία.
 

Δειτε Επισης

Εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών του Κατάρ μιλά για παράθυρο ευκαιρίας στη Γάζα
Για «παραπλανητική εκστρατεία» στην Κύπρο με αναφορές σε αρχηγό κόμματος κάνει λόγο Πρέσβης του Ισραήλ
Διαβουλεύσεις Κυβέρνησης με ΗΕ για καθορισμό ημερομηνίας της πολυμερούς κατά το δεύτερο δεκαπενθήμερο Ιουλίου
Ραγδαίες εξελίξεις στη Νέα Δημοκρατία-Άλλες δύο παραιτήσεις για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ
Έργα για επίλυση των προβλημάτων στο αλιευτικό καταφύγιο Κάτω Πύργου-«Έχουν παγιδευτεί σκάφη μέσα»
Ξεκινούν κατασκευαστικές εργασίες στο πλαίσιο έργου ανάπλασης του πυρήνα Γεροσκήπου
Ο Τραμπ διαψεύδει συνομιλίες με Ιράν για… ακίνδυνο πυρηνικό πρόγραμμα-«Ποιος λεχρίτης λέει ότι θα τους δώσω 30 δις»
ΒΙΝΤΕΟ: Γυναίκα καθόταν σε καρέκλα στη μέση του αυτοκινητόδρομου και με όπλο απειλούσε να δώσει τέλος στη ζωή της
Ο Μητσοτάκης αποφασίζει τις επόμενες κινήσεις και τους αντικαταστάτες μετά τις παραιτήσεις για το σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ
Για «μαξιμαλιστικές διεκδικήσεις» Ελλάδας-Κύπρου κάνει λόγο η Τουρκία με φόντο το τουρκολιβυκό μνημόνιο