Σκόνη και ζέστη τα χαρακτηριστικά του σημερινού καιρού

Ασθενής ψηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή.    Στην ατμόσφαιρα θα παρατηρείται κατά διαστήματα σκόνη. Σήμερα θα παρατηρούνται κατά διαστήματα αυξημένες ψηλές και μέσες νεφώσεις.  Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοανατολικοί ως νοτιοδυτικοί, αρχικά ασθενείς,  3   μποφόρ,   για να καταστούν από το μεσημέρι και μετά,  ασθενείς ως μέτριοι,  3  με  4  μποφόρ και τοπικά στα νότια παράλια μέχρι ισχυροί,   5   μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά λίγο ταραγμένη και αργά το απόγευμα στα νότια παράλια,  μέχρι ταραγμένη.  Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους  33  βαθμούς στο εσωτερικό,   στους   27   στα δυτικά,   γύρω στους   29   στα υπόλοιπα παράλια και στους   24 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
 
Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος,  ενώ παροδικά θα εμφανίζονται αυξημένες ψηλές νεφώσεις. Τοπικά αναμένεται να σχηματιστεί χαμηλή νέφωση ή και αραιή ομίχλη.  Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοανατολικοί ως νοτιοδυτικοί,  αρχικά ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3  με  4  μποφόρ και αργότερα ασθενείς, 3  μποφόρ.  Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη, αλλά στα προσήνεμα νότια θα παραμείνει λίγο ταραγμένη.   Η θερμοκρασία θα πέσει στους   16 βαθμούς στα δυτικά παράλια,  γύρω στους  18  στο εσωτερικό και τα υπόλοιπα παράλια και στους 15  βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
 
Το Σαββατοκύριακο και τη ∆ευτέρα θα παρατηρούνται παροδικά αυξημένες ψηλές ή και μέσες νεφώσεις.   Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακή άνοδο μέχρι την Κυριακή και μη αξιόλογη μεταβολή τη ∆ευτέρα.
 
 

Δειτε Επισης

Συννεφιά, βροχές και καταιγίδες στο καιρικό μενού-Στους 33 βαθμούς η θερμοκρασία
Αυτοί είναι οι μαγικοί αριθμοί του Τζόκερ που μοιράζουν πάνω από 13,4 εκ. ευρώ
Απορρίφθηκε η προσφυγή φαρμακείων κατά Διατάγματος για ωράρια λειτουργίας
Μείωση κατέγραψε ο πληθωρισμός σε Κύπρο και υπόλοιπη Ευρώπη τον Αύγουστο
Προειδοποιήσεις για απεργιακά μέτρα από εργαζόμενους σε εργοστάσια σκυροδέματος
Δύο συμφωνίες για τις μεταμοσχεύσεις υπέγραψαν Ελλάδα και Κύπρος
Προβληματισμοί Βουλευτών για λεωφορειολωρίδα στη Νίκου και Δέσποινας Παττίχη
Ενώπιον 250 Στροβολιώτων, παρουσιάστηκε το έργο αναβάθμισης της Τσερίου
Εξετάζεται βελτίωση δρόμου αεροδρομίου – Πάφου και εναλλακτική όδευση
Εκδήλωση διαμαρτυρίας ΑΚΕΛ έξω από το Προεδρικό, μετά την παύση Οδυσσέα