Αν υπάρχει μια χώρα που δικαιούται χρήματα για μεταναστευτικό αυτή είναι η Ελλάδα

Στα μέχρι τώρα αποτελέσματα της συμφωνίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Τουρκία αλλά και στη μεταναστευτική πίεση που δέχεται η χώρα μας αναφέρθηκε ο Ιταλός Πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι, μιλώντας σε εκπομπή του δημόσιου τηλεοπτικού καναλιού Rai Uno.
 
"H συμφωνία με την Τουρκία έχει φέρει ένα κάποιο αποτέλεσμα. Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί διότι, αντικειμενικά, το μεταναστευτικό ρεύμα μειώθηκε. Με την Τουρκία πρέπει να επαληθεύσουμε και ένα μεγάλο θέμα: αν μετά την παραίτηση του Πρωθυπουργού της η συμφωνία αυτή μπορεί να συνεχίσει να εφαρμόζεται, όπως εύχομαι", δήλωσε ο Ιταλός Πρωθυπουργός.
 
Στη συνέχεια, αναφερόμενος στην χώρα μας, ο Ματέο Ρέντσι τόνισε: "Αν υπάρχει μια χώρα που δικαιούται να λάβει χρήματα για τον αριθμό μεταναστών που φιλοξενεί, αυτή είναι η Ελλάδα. `Οταν κάποιος βλέπει τις εικόνες της Ειδομένης, πρέπει να ντρέπεται για την ανθρώπινη υπόστασή του". Ο Ρέντσι θεωρεί, επίσης, ότι "δεν πρέπει πλέον να σπαταλώνται χρήματα της Ευρώπης σε τόσα προγράμματα που δεν είναι χρήσιμα" και δηλώνει ότι "θα πρέπει να δοθούν στην Αφρική, σε χώρες όπως τη Γκάνα και τον Νίγηρα".
 
Σε ό,τι αφορά την πρόσφατη έγκριση των συμφώνων συμβίωσης για τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια, η οποία προκάλεσε την αντίδραση συντηρητικών καθολικών οργανώσεων και μέρους των επισκόπων Ιταλίας, ο Ιταλός κεντροαριστερός Πρωθυπουργός υπογράμμισε: "Είμαι χριστιανός καθολικός, αλλά ορκίστηκα στο Σύνταγμα και όχι στο Ευαγγέλιο. `Ηξερα ότι θα υπήρχαν κάποιες αντιδράσεις και σέβομαι, επίσης, όποιον δήλωσε πως διαφωνεί με τον νόμο". "`Οταν ένας νόμος, όμως, είναι σωστός, πρέπει να τον ψηφίσεις, έστω και αν κάποιοι εναντιώνονται στην έγκρισή του", είπε στην συνέχεια ο Ματέο Ρέντσι.
 
Σε σχέση με το μέτωπο της οικονομίας, τέλος, δεσμεύθηκε ότι "και το 2017 οι φόροι θα συνεχίσουν να μειώνονται", αλλά επιφυλάχθηκε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες, παρά μόνο όταν θα έχει στα χέρια του λεπτομερέστερα στοιχεία σε σχέση με την πορεία της δημόσιας οικονομίας της χώρας του.
 

Δειτε Επισης

Λύση στην Ουκρανία μόνο με αναγνώριση νέων εδαφικών πραγματικοτήτων το μήνυμα Πούτιν σε Μακρόν
Aσύλληπτη τραγωδία με νεκρό δίχρονο στην Ισπανία-Πατέρας το ξέχασε στο όχημα εν μέσω καύσωνα
Έξαλλος ο Ερντογάν για τη γελοιογραφία του Μώαμεθ-«Άθλια προβοκάτσια»
Νεκρός γνωστός βιομήχανος χάλυβα και η οικογένειά του από πτώση αεροσκάφους στις ΗΠΑ
Διαμαρτύρεται για τις συλλήψεις Ρώσων δημοσιογράφων στο Αζερμπαϊτζάν η Μόσχα
Δεν αποκλείει απέλαση Μασκ ο Τραμπ-«Δεν ξέρω, θα πρέπει να ρίξουμε μια ματιά»
Σαρώνει την Ευρώπη ο καύσωνας-Κλείνουν σχολεία στη Γαλλία, περιορίζονται οι υπαίθριες εργασίες στην Ιταλία
Εν μέσω κλιμάκωσης στη Γάζα Ισραηλινοί θα έχουν συνομιλίες στις ΗΠΑ για πιθανή κατάπαυση πυρός
1.200 παιδιά θα εξεταστούν για ασθένειες μετά τη σύλληψη υπαλλήλου βρεφονηπιακών σταθμών για σεξουαλική κακοποίηση
Για τρίτη μέρα εκτός ελέγχου η πυρκαγιά στη Σμύρνη-Κάηκαν σπίτια