Σε ίχνη κυκλώματος εμπορίας αγρινού η αστυνομία

Στα ίχνη κυκλώματος εμπορίας αγρινών φαίνεται πως βρίσκονται οι αστυνομικές αρχές μετά τον εντοπισμό σε σπίτι στην περιοχή Παναγιάς και συγκεκριμένα στην Κανναβιού ενός ολόκληρου αγρινού σε καταψύκτη.
Να θυμίσουμε πως στην κατοικία που ερεύνησαν δυνάμει δικαστικού εντάλματος, τα μέλη της υπηρεσίας θήρας, εντόπισαν ένα ολόκληρο αγρινό γδαρμένο, τεμαχισμένα κομμάτια αγρινού, καθώς και δέρματα και κρανία του προστατευόμενου ζώου σε παρακείμενη χαράδρα. Από τις έρευνες της αστυνομίας εντοπίστηκαν επίσης και ειδικά μαχαίρια και άλλα όργανα που χρησιμοποιούνται σε σφαγεία και κρεοπωλεία για εμπορία ζώων.
Μετά και τον εντοπισμό του υποστατικού, οι αστυνομικές αρχές στρέφουν πλέον τις έρευνες τους και σε άλλα πρόσωπα που πιθανόν να εμπλέκονται στη συγκεκριμένη υπόθεση αφού σύμφωνα με πληροφορίες του «Ρεπόρτερ Online», το συγκεκριμένο υποστατικό λειτουργούσε ως κανονικό σφαγείο από το οποίο αφού γινόταν η επεξεργασία, γινόταν διανομή κρέατος αγρινού σε άλλα σημεία τα οποία αναζητά η αστυνομία σε συνεργασία με την υπηρεσία θήρας.
Για την υπόθεση, όπως γράψαμε και προχθές, έχει εκδοθεί διάταγμα κράτησης 5 ημερών εναντίον 60χρονης και του 26χρονου εγγονού της από το Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου.
Τόσο η 60χρονη όσο και ο εγγονός της αρνούνται κάθε σχέση με την υπόθεση, μη συνεργαζόμενοι με την Αστυνομία μετά τη σύλληψη τους.
Στην κυπριακή νομοθεσία ορίζεται ως αυστηρά προστατευόμενο υποείδος και κατατάσσεται στο παράρτημα IV της Οδηγίας Περί Προστασίας των Βιοτόπων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (92/43 - Habitats Directive) ως είδος που χρήζει αυστηρής προστασίας.
Το Ταμείο Θήρας του Υπουργείου Εσωτερικών που  είναι υπεύθυνο για τη διαχείριση του είδους αυτού δραστηριοποιείται  στη εντατική  διαχείριση του αγρινού για περισσότερα από 15 χρόνια.


Δειτε Επισης

Συννεφιά, βροχές και καταιγίδες στο καιρικό μενού-Στους 33 βαθμούς η θερμοκρασία
Αυτοί είναι οι μαγικοί αριθμοί του Τζόκερ που μοιράζουν πάνω από 13,4 εκ. ευρώ
Απορρίφθηκε η προσφυγή φαρμακείων κατά Διατάγματος για ωράρια λειτουργίας
Μείωση κατέγραψε ο πληθωρισμός σε Κύπρο και υπόλοιπη Ευρώπη τον Αύγουστο
Προειδοποιήσεις για απεργιακά μέτρα από εργαζόμενους σε εργοστάσια σκυροδέματος
Δύο συμφωνίες για τις μεταμοσχεύσεις υπέγραψαν Ελλάδα και Κύπρος
Προβληματισμοί Βουλευτών για λεωφορειολωρίδα στη Νίκου και Δέσποινας Παττίχη
Ενώπιον 250 Στροβολιώτων, παρουσιάστηκε το έργο αναβάθμισης της Τσερίου
Εξετάζεται βελτίωση δρόμου αεροδρομίου – Πάφου και εναλλακτική όδευση
Εκδήλωση διαμαρτυρίας ΑΚΕΛ έξω από το Προεδρικό, μετά την παύση Οδυσσέα