Ο εθελοντισμός μέσα από τα μάτια της Παναγιώτας

 
Η μητέρα Τερέζα είπε κάποτε «Διαδώστε την αγάπη όπου κι αν πάτε. Μην αφήσετε ποτέ κανένα που έρχεται κοντά σας να φύγει χωρίς να είναι ευχαριστημένος».
 

Η 26χρονη Παναγιώτα από το Ριζοκάρπασο είναι εθελόντρια στον Ερυθρό Σταυρό και στο Ίδρυμα Σοφία για τα παιδιά και θέλησε να μοιραστεί δημόσια την εμπειρία της ως εθελόντρια.

"Ένα απόγευμα η ψυχολογία μου ήταν χάλια, έκλαιγα, ένιωθα κουρέλι και ξαφνικά την ίδια στιγμή σαν να με είχε τραβήξει κάτι και μ’έκανε να πάρω αυτή την απόφαση, να γίνω εθελόντρια. Ήταν ένας τρόπος να ξεφύγω από την ρουτίνα της καθημερινότητας μου, να κάνω κάτι διαφορετικό, να γεμίσω τον χρόνο μου με κάτι δημιουργικό, να βοηθάω τον κόσμο όταν με έχει ανάγκη!
 

Την πρώτη μέρα που πήγα στον Ερυθρό Σταυρό και είδα τις ζωγραφιές των παιδιών πάνω στους τοίχους, ένιωσα μια συγκίνηση, ένα σκίρτημα, η καρδιά μου χτυπούσε δυνατά. Τότε κατάλαβα πως είναι πολύ όμορφο να είσαι εθελοντής. Νιώθεις ένα υπέροχο συναίσθημα, αφιερώνεις χρόνο από την ψυχή σου και βοηθάς  οικογένειες που το έχουν πραγματικά ανάγκη, προσφέροντας τους φαγητό, ρούχα, παπούτσια", εξηγεί.

 
"Στις μέρες μας, ο εθελοντισμός είναι πολύ σημαντικό πράγμα γιατί σου δίνει την ευκαιρία να έρθεις  σε επαφή με πολλούς ανθρώπους, μαθαίνεις καινούρια πράγματα, κάνεις νέες φιλίες, μαζεύεις χρήματα για καλό σκοπό διοργανώνοντας διάφορα παζαράκια ή συναυλίες, και ξεκινάς τη μέρα σου μ’ ένα χαμόγελο βοηθώντας τον πλησίον σου.
 
Υπάρχουν άνθρωποι που ζουν στο όριο της φτώχειας ή κακοποιημένες γυναίκες και παιδιά που πρέπει να τους βοηθάμε για να αποκτήσουν τα ανθρώπινα τους δικαιώματα.  


Είμαι εθελοντής σημαίνει προσφέρω, αποκτώ εμπειρίες, συμβάλλω σε μια πιο δίκαιη επικοινωνία, μοιράζομαι, συμπαραστέκομαι, συμπονώ – συμπάσχω και αισθάνομαι χρήσιμος. Γι’αυτό το λόγο ο εθελοντισμός είναι ψυχή, είναι φιλοσοφία ζωής, είναι αγάπη, είναι δράση.
 
 
Οι λόγοι που με οδήγησαν να γίνω εθελόντρια είναι επειδή τις πιο πολλές ώρες έμενα σπίτι χωρίς να κάνω τίποτα. 

Βασικά πλεονεκτήματα του εθελοντισμού είναι ότι μαθαίνεις να βάζεις στόχους και να τους πετυχαίνεις, αναπτύσεις νέες δεξιότητες και διευρύνεις τις γνώσεις σου".  
 
Ο απώτερος σκοπός μας είναι να βοηθάμε τους άλλους και αν δεν μπορείς να τους βοηθήσεις, τουλάχιστον μην τους πληγώνεις ~Dalai Lama

 


 
 

Δειτε Επισης

Συννεφιά, βροχές και καταιγίδες στο καιρικό μενού-Στους 33 βαθμούς η θερμοκρασία
Αυτοί είναι οι μαγικοί αριθμοί του Τζόκερ που μοιράζουν πάνω από 13,4 εκ. ευρώ
Απορρίφθηκε η προσφυγή φαρμακείων κατά Διατάγματος για ωράρια λειτουργίας
Μείωση κατέγραψε ο πληθωρισμός σε Κύπρο και υπόλοιπη Ευρώπη τον Αύγουστο
Προειδοποιήσεις για απεργιακά μέτρα από εργαζόμενους σε εργοστάσια σκυροδέματος
Δύο συμφωνίες για τις μεταμοσχεύσεις υπέγραψαν Ελλάδα και Κύπρος
Προβληματισμοί Βουλευτών για λεωφορειολωρίδα στη Νίκου και Δέσποινας Παττίχη
Ενώπιον 250 Στροβολιώτων, παρουσιάστηκε το έργο αναβάθμισης της Τσερίου
Εξετάζεται βελτίωση δρόμου αεροδρομίου – Πάφου και εναλλακτική όδευση
Εκδήλωση διαμαρτυρίας ΑΚΕΛ έξω από το Προεδρικό, μετά την παύση Οδυσσέα