Σε βιομηχανία κοτόπουλων εργάζονται με πάνες επειδή τους αρνούνται το διάλειμμα για τουαλέτα

Οι βιομηχανίες κοτόπουλου απαγορεύουν στους εργαζόμενούς τους να κάνουν διάλειμμα για τουαλέτα, καταγγέλλει η ΜΚΟ Oxfam America, με αποτέλεσμα πολλοί από αυτούς να καταφεύγουν στις πάνες.
Η κατανάλωση του κρέατος στις ΗΠΑ έχει αυξηθεί και οι Αμερικανοί καταναλώνουν 30% περισσότερα κοτόπουλα από ό,τι πριν από 20 χρόνια.
Οι τέσσερις κολοσσοί του κοτόπουλου στις ΗΠΑ (Tyson Foods, Perdue Farms, Sanderson Farms, Pilgrim's Pride) έχουν ως στόχο τη μεγαλύτερη παραγωγή κοτόπουλου. 
Οι συνθήκες για τους εργαζόμενους στις εταιρείες αυτές είναι άθλιες, όπως καταγγέλλει σε έκθεσή της η οργάνωση: οι εργαζόμενοι αναλαμβάνουν πολύωρες βάρδιες με ένα και μοναδικό διάλειμμα μισής ώρας και μισθούς κάτω από 10 δολάρια την ώρα.
Όπως σημειώνει σε έκθεσή της η οργάνωση, συχνά οι επικεφαλής αρνούνται στους εργαζόμενους το δικαίωμα να κάνουν διάλειμμα για τουαλέτα. 
Θέλοντας να αποφύγουν την ντροπή ενός ατυχήματος, πολλοί από τους εργαζόμενους παραδέχονται ότι φορούν πάνες στη δουλειά. «Φοράω Pampers» είπε ένας εργαζόμενος στην Oxfam. «Εγώ και πολλοί, πολλοί άλλοι πρέπει να φοράμε Pampers» σημείωσε.  Μάλιστα, πολλοί έχουν φτάσει στο σημείο να θεωρούν ότι το να κάνουν διάλειμμα για τουαλέτα είναι προνόμιο και όχι δικαίωμα. Για να κάνει κάποιος το πολυπόθητο διάλειμμα, θα πρέπει να βρεθεί κάποιος να τον αντικαταστήσει στην γραμμή παραγωγής. Συχνά αντικαταστάτης δεν βρίσκεται ή αργεί πολύ να βρεθεί.
Οι εργαζόμενοι μπορούν να πάνε στην τουαλέτα μόνο στη διάρκεια του ημίωρου διαλείμματός τους. Στο διάστημα αυτό, ανέφερε εργαζόμενος σε βιομηχανία κοτόπουλων στην Αλαμπάμα, ο εργαζόμενος θα πρέπει να αλλάξει, να φάει μεσημεριανό, να περιμένει στην ουρά για τουαλέτα μαζί με εκατοντάδες άλλους εργαζόμενους και να προλάβει να φορέσει και πάλι τη στολή εργασίας του.  

Δειτε Επισης

Πενήντα αρχηγοί κρατών παρόντες στην κηδεία του Πάπα Φραγκίσκου
Διαρροή 82.000 λίτρων πετρελαίου από διυλιστήριο στον Δούναβη
Ο Ντόναλντ Τραμπ καταφέρεται ξανά κατά του Χάρβαρντ με κατηγορίες ότι απειλεί τη Δημοκρατία
Στους 44 οι νεκροί στη Γάζα από τους νέους ισραηλινούς βομβαρδισμούς
Οργή για τις μακάβριες selfies με τον νεκρό Πάπα-Πιστοί φωτογραφίζονται με τη σορό του
Θυμωμένος και με τον Πούτιν δηλώνει τώρα ο Τραμπ-«Βλαδίμηρε, σταμάτα!»
Διιστάμενες εκτιμήσεις ειδικών στην Τουρκία για το αν έπεται άλλος μεγάλος σεισμός
Εκκενώθηκε τερματικός σταθμός σε αεροδρόμιο του Καναδά μετά από αναφορές για πυροβολισμούς
Επίθεση με μαχαίρι σε σχολείο της Γαλλίας-Νεκρός ένας μαθητής, τραυμάτισε κι άλλους
Διώκουν στην Τουρκία για συνήγορο οικογενειών Τ/κ θυμάτων του σεισμού του 2023