ΡΙΚ: Λανθασμένη και επικίνδυνη η απόφαση για Σφακιανάκη

Λανθασμένη, μεροληπτική και αντίθετη προς το Σύνταγμα και την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων θεωρεί το ΔΣ του ΡΙΚ την απόφαση της Επιτροπής Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας για το περιεχόμενο της εκπομπής «Τετ-α-Τετ» στην οποία είχε φιλοξενηθεί ο τραγουδιστής Νότης Σφακιανάκης.
 
Οι απόψεις του ΡΙΚ για το θέμα έχουν παραγνωριστεί πλήρως, αναφέρει σχετική ανακοίνωση. "Καμία αναφορά δεν γίνεται στη σύγχρονη νομολογία του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων,  όπου παρόμοιες και χειρότερες εκφράσεις θεωρήθηκαν ως προστατευόμενες από τις πρόνοιες για την ελευθερία του λόγου και της έκφρασης".
 
Πέραν των πιο πάνω, προστίθεται, το ΡΙΚ θεωρεί "επιεικώς απαράδεκτη την αναφορά σε «χιτλερική προπαγάνδα» και στο ότι η κυπριακή κοινωνία αποτελείται από ανθρώπους που είναι παντελώς ανίκανοι να ασκήσουν κριτική σκέψη και/ή να αξιολογήσουν κάποιο πρόγραμμα". Θεωρεί επίσης ότι η Επιτροπή Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας έχει καταλήξει σε μια ολότελα λανθασμένη και επικίνδυνη απόφαση, η οποία συνιστά λογοκρισία εναντίον της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Τραγωδία στην Αίγπυτο-Φορτηγό συγκρούστηκε με μικρό λεωφορείο, 18 νεκρές εργάτριες
Η Γερουσία δίνει στον Τραμπ την εξουσία να διατάξει νέες στρατιωτικές επιχειρήσεις στο Ιράν χωρίς την άδεια του Κογκρέσου
Πρώτες πράξεις Βουλευτικών στον ΔΗΣΥ-Συνάντηση με υποψήφιους… υποψήφιους και κατευθυντήριες γραμμές
Στο Δικαστήριο για καταχώρηση οι υποθέσεις κατά Ησαΐα-Περιμένει ενημέρωση για το κατηγορητήριο η υπεράσπιση
Στα βαθιά ο διάλογος για το νέο σχέδιο αξιολόγησης-Περιμένουν κλήση από Μιχαηλίδου οι εκπαιδευτικοί
Προτάσεις νόμου για αλλαγές στις δημοσκοπήσεις από Γιακουμή-Εισηγείται να σταματούν ένα μήνα πριν τις εκλογές
Πλησιάζει η ώρα της ποινής για την ανθρωποκτονία του Δωρόθεου στα Λατσιά-«Πρόκειται για αθέλητη ανθρωποκτονία»
Χάθηκαν τα ίχνη 57χρονου από το χώρο διαμονής του στη Λευκωσία (pic)
Ξεκίνησε η συζήτηση για δημοσίευση των σημείων που τοποθετούν κάμερες-Στόχος η μείωση της καχυποψίας
Συγκάλεσε Εθνικό Συμβούλιο την ερχόμενη Πέμπτη ο Χριστοδουλίδης-Προετοιμασία πριν την διευρυμένη