Απίστευτο: Το e-mail για κλείσιμο του μετρό των Βρυξελλών, εστάλη σε λάθος διεύθυνση

Η εντολή εκκένωσης του μετρό των Βρυξελλών λίγα λεπτά πριν την τρομοκρατική επίθεση στο σταθμό του Μόλενμπεκ, στο κέντρο της πόλης, απέτυχε να φτάσει στις αρμόδιες αρχές, καθώς το σχετικό email από την Ομοσπονδιακή αστυνομία του Βελγίου εστάλη σε λάθος διεύθυνση.

Αυτό αποκαλύφθηκε στην κοινοβουλευτική επιτροπή που εξετάζει την υπόθεση. Επισημάνθηκε ότι η ειδοποίηση από το Ομοσπονδιακό Κέντρο Κρίσης εκδόθηκε στις 08:50 της 22ας Μαρτίου, την ημέρα των επιθέσεων με εντολή για κλείσιμο του μετρό και των βασικών σιδηροδρομικών σταθμών στις Βρυξέλλες. Περίπου μία ώρα νωρίτερα είχε γίνει το τρομοκρατικό χτύπημα στο αεροδρόμιο.
 
Δεκαεπτά λεπτά αργότερα, στις 09:07, η Ομοσπονδιακή αστυνομία έστειλε email να κλείσει το μετρό, ωστόσο αυτό δεν έφτασε ποτέ στους υπεύθυνους, καθώς εστάλη σε λάθος διεύθυνση και πιο συγκεκριμένα στο προσωπικό email του επικεφαλής της αστυνομίας των ΜΜΜ σταθερής τροχιάς της περιφέρειας των Βρυξελλών.
 
Αυτός, όπως δήλωσε στην επιτροπή, δεν το είδε παρά μόνο μετά την επίθεση, σημειώνοντας ότι χρειάζονται τουλάχιστον 30 λεπτά για να εκκενωθεί το δίκτυο του μετρό.
 
Το Ομοσπονδιακό Κέντρο Κρίσης ενημερώθηκε στις 09:11 για την έκρηξη στο σταθμό του Μόλενμπεκ, κατά την οποία σκοτώθηκαν 20 άτομα.
 
Πηγή: CNN 

Δειτε Επισης

Πενήντα αρχηγοί κρατών παρόντες στην κηδεία του Πάπα Φραγκίσκου
Διαρροή 82.000 λίτρων πετρελαίου από διυλιστήριο στον Δούναβη
Ο Ντόναλντ Τραμπ καταφέρεται ξανά κατά του Χάρβαρντ με κατηγορίες ότι απειλεί τη Δημοκρατία
Στους 44 οι νεκροί στη Γάζα από τους νέους ισραηλινούς βομβαρδισμούς
Οργή για τις μακάβριες selfies με τον νεκρό Πάπα-Πιστοί φωτογραφίζονται με τη σορό του
Θυμωμένος και με τον Πούτιν δηλώνει τώρα ο Τραμπ-«Βλαδίμηρε, σταμάτα!»
Διιστάμενες εκτιμήσεις ειδικών στην Τουρκία για το αν έπεται άλλος μεγάλος σεισμός
Εκκενώθηκε τερματικός σταθμός σε αεροδρόμιο του Καναδά μετά από αναφορές για πυροβολισμούς
Επίθεση με μαχαίρι σε σχολείο της Γαλλίας-Νεκρός ένας μαθητής, τραυμάτισε κι άλλους
Διώκουν στην Τουρκία για συνήγορο οικογενειών Τ/κ θυμάτων του σεισμού του 2023