ΠτΔ: «Δεν θα κάνουμε αποδεκτή την όποια λύση»

Ή θα είμαστε αντάξιοι της εμπιστοσύνης του λαού και της εντολής που πήραμε να πολιτευτούμε κατά τρόπο που να ελευθερώσουμε και να επανενώσουμε την Κύπρο ή θα είμαστε ανάξιοι να ηγούμαστε, τόνισε το βράδυ της Πέμπτης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, διαβεβαιώνοντας παράλληλα ότι θα πολιτευτεί με τόλμη, «μακριά και πέρα από συνθήματα».

Σε χαιρετισμό του στην τελετή αποκαλυπτηρίων της προτομής του Γρηγόρη Αυξεντίου στο Σωματείο «Σταυραετός Αγλαντζιάς», ο Πρόεδρος Αναστασιάδης υπογράμμισε ότι «είναι ευθύνη όλων μας με αποφασιστικότητα, με γνώμονα πάντα τις βασικές αρχές δικαίου, το ευρωπαϊκό κεκτημένο, να δημιουργήσουμε προοπτικές και προϋποθέσεις να διεκδικήσουμε μια υπό τις περιστάσεις δίκαιη λύση, να δημιουργήσουμε συνθήκες ελεύθερης διακίνησης, ελεύθερης εγκατάστασης, χωρίς κατοχικά στρατεύματα».

«Τότε και μόνο θα είμαστε αντάξιοι και των ηρώων και των αγωνιστών της ελευθερίας, διαφορετικά μπορεί ο καθένας από μας να πολιτεύεται για να περάσει, να ωραιολογεί για να αρέσει», επισήμανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Αλλά αμφιβάλλω, συνέχισε, «αν μπροστά στην ιστορία μπροστά στις ευθύνες θα είναι έτοιμος να πει πως έπραξε το καθήκον του. Απλά ικανοποίησε τις φιλοδοξίες του».

«Ή θα είμαστε αντάξιοι της εμπιστοσύνης του λαού και της εντολής που πήραμε να πολιτευτούμε κατά τρόπο που να ανορθώσουμε αυτή την πατρίδα, που να ελευθερώσουμε αυτή την πατρίδα, που να επανενώσουμε την Κύπρο μας, που να την απαλλάσσουμε από το άγος της κατοχής, διαφορετικά θα είμαστε ανάξιοι να ηγούμαστε», τόνισε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας διαβεβαίωσε ότι θα πολιτευτεί με τόλμη, «μακριά και πέρα από συνθήματα διότι, είναι καλό να λες ωραία για να αρέσεις, είναι, όμως, την ίδια ώρα εθνικά πρέπον να αναλαμβάνεις τις ευθύνες σου».

«Με αυτά που λέγω δεν σημαίνει πως θα ήταν ποτέ δυνατόν να κάνουμε αποδεκτή την όποια λύση. Θα πρέπει όμως να δώσουμε με αποφασιστικότητα αυτή τη μάχη», υπογράμμισε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.

Θα πρέπει με αποφασιστικότητα, σύμφωνα με τον ίδιο, «να προσμετρήσουμε δυνάμεις και δυνατότητες, θα πρέπει να προσμετρήσουμε τι μέχρι σήμερα έχει καταγράψει εις βάρος της πατρίδας μας ο χρόνος».

Δειτε Επισης

Νέα έκκληση Ζελένσκι να ασκηθεί «ισχυρή πίεση» στη Ρωσία για εκεχειρία
Ξεπέρασαν τις 400 οι συλλήψεις στην Κωνσταντινούπολη από τις συγκεντρώσεις για την Εργατική Πρωτομαγιά
Συνεχίζεται η μάχη με τις πυρκαγιές στο Ισραήλ-Τραυματίστηκαν 17 πυροσβέστες
Ακινητοποίηση οχημάτων FORD που βρίσκονται υπό ανάκληση λόγω αερόσακων ΤΑΚΑΤΑ-Στη δημοσιότητα η λίστα
Ανάλυση BBC: Επτά συμπεράσματα για τη συμφωνία των ΗΠΑ με την Ουκρανία για τα ορυκτά-Ποιος κερδίζει τι
Γυναίκα απεβίωσε τον περασμένο Σεπτέμβρη στην Πάφο και κηδεύθηκε σήμερα
Ηλεκτρονικές συνταγές και ιατρικά δεδομένα ταξιδεύουν με τους Κύπριους πολίτες-Εντός Μαΐου οι ανακοινώσεις
Η φυλακή στην οποία κρατήθηκε η Ουκρανή δημοσιογράφος-Η υποδοχή με ξυλοδαρμούς, τα βασανιστήρια και τα «ανθρώπινα έπιπλα»
Κύπρος, Ελλάδα και Ιταλία στέλνουν αεροσκάφη στο Ισραήλ για τις πυρκαγιές
Πάνω από 200 συλλήψεις σε πορείες για την Εργατική Πρωτομαγιά στην Κωνσταντινούπολη (vids)