Έστειλαν δικηγόρους αντί να πάνε οι ίδιοι στο δικαστήριο Μπουλούτας και Φόρος

Στο δικαστήριο μεν, αλλά μέσω των δικηγόρων τους, παρουσιάζονται οι Ευθύμιος Μπουλούτας και   Μάρκος  Φόρος, επικαλούμενοι  σύμφωνα με δική τους δήλωση άρθρα και παραγράφους της Ευρωπαϊκής Σύμβασης των δικαιωμάτων του ανθρώπου.
 
Μπουλούτας και Φόρος, εναντίον των οποίων εκκρεμεί ένταλμα έκδοσης για τις έρευνες για την Οικονομία, στην δήλωση τους εξηγούν αναλυτικά τους λόγους της απόφασης τους αναφέροντας ότι:
 
«α. εκκρεμεί ενώπιον της Ελληνικής Δικαιοσύνης επί της ιδίας υποθέσεως προκαταρκτική εξέταση για την διερεύνηση τέλεσης τυχόν ποινικών αδικημάτων από την αρμόδια Εισαγγελέα Εφετών, της οποίας αναμένουμε την έκδοση σχετικής Διάταξης και
 
β. έχει κατατεθεί Αίτηση Ασφαλιστικών Μέτρων ενώπιον του Διεθνούς Διαιτητικού Δικαστηρίου που έχει συσταθεί κατά τις διατάξεις της Διεθνούς Σύμβασης ICSID κατόπιν προσφυγής της MIG και 18 ακόμη ελλήνων επενδυτών, δια της οποίας ζητείται, μεταξύ άλλων, η αναστολή της διαδικασίας ενώπιον των Κυπριακών Δικαστηρίων και η ανάκληση ή αναστολή των Ευρωπαϊκών Ενταλμάτων Σύλληψης, επί της οποίας εκκρεμεί σχετική απόφαση».
 
Η δήλωση των δικηγόρων
 
Οι κύριοι Μπουλούτας και Φόρος απέστειλαν μάλιστα στα ΜΜΕ και την δήλωση των δικηγόρων τους που κατετέθη σήμερα στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας:
 
Επί λέξει αναφέρεται:
 
«Εμφανιζόμαστε και εκπροσωπούμε  τους κατηγορούμενους Ευθύμιο Μπουλούτα και Μάρκο Φόρο.
 
Οι πελάτες μας είχαν ανακοινώσει ότι θα παρίσταντο αυτοπροσώπως σήμερα αλλά τελικά θεώρησαν  αναγκαίο να μην παραστούν παρακαλούν δε αυτό να μην θεωρηθεί σαν περιφρόνηση του δικαστηρίου αλλά σαν μια αναγκαία ενέργεια διαφύλαξης άλλων διαδικασιών και των δικαιωμάτων τους.
 
Συγκεκριμένα έχει  κατατεθεί  Αίτηση Ασφαλιστικών Μέτρων ενώπιον του Διεθνούς Διαιτητικού Δικαστηρίου το οποίο έχει συσταθεί κατά τις διατάξεις της Διεθνούς Σύμβασης ICSID με αντικείμενο, μεταξύ άλλων, την αναστολή αυτής της διαδικασίας ενώπιον των Κυπριακών Δικαστηρίων ,όπως και άλλων, και την ανάκληση ή αναστολή των Ευρωπαϊκών Ενταλμάτων Σύλληψης εις βάρος τους  και εκκρεμεί η λήψη σχετικής απόφασης από το εν λόγω Δικαστήριο.
 
Πρόσθετα διενεργείται τώρα προκαταρκτική εξέταση από την Εισαγγελία Εφετών Αθηνών για τις ίδιες ακριβώς πράξεις για τις οποίες κατηγορούνται οι πελάτες μας στην Κύπρο και αναμένεται η έκδοση της σχετικής Διάταξης και η  Ελληνική Δικαιοσύνη, η οποία  κατά τους πελάτες μας είναι η αρμόδια να κρίνει τις πράξεις τους επί της ιδίας υπόθεσης
 
 
Ζητούμε  από το Δικαστήριό Σας να επανεξετάσει την προσέγγιση του για  την μη αυτοπρόσωπη εμφάνισή των πελατών μας  και να αποδεχθεί την εκπροσώπηση τους από εμάς σύμφωνα με το άρθρο 6 παρ. 1 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και να  προχωρήσει στην πρόοδο της εκκρεμούσας δίκης ενώπιόν Σας, χωρίς την αυτοπρόσωπη εμφάνισή τους».
 
 
 
 
 
 

Δειτε Επισης

Συννεφιά, βροχές και καταιγίδες στο καιρικό μενού-Στους 33 βαθμούς η θερμοκρασία
Αυτοί είναι οι μαγικοί αριθμοί του Τζόκερ που μοιράζουν πάνω από 13,4 εκ. ευρώ
Απορρίφθηκε η προσφυγή φαρμακείων κατά Διατάγματος για ωράρια λειτουργίας
Μείωση κατέγραψε ο πληθωρισμός σε Κύπρο και υπόλοιπη Ευρώπη τον Αύγουστο
Προειδοποιήσεις για απεργιακά μέτρα από εργαζόμενους σε εργοστάσια σκυροδέματος
Δύο συμφωνίες για τις μεταμοσχεύσεις υπέγραψαν Ελλάδα και Κύπρος
Προβληματισμοί Βουλευτών για λεωφορειολωρίδα στη Νίκου και Δέσποινας Παττίχη
Ενώπιον 250 Στροβολιώτων, παρουσιάστηκε το έργο αναβάθμισης της Τσερίου
Εξετάζεται βελτίωση δρόμου αεροδρομίου – Πάφου και εναλλακτική όδευση
Εκδήλωση διαμαρτυρίας ΑΚΕΛ έξω από το Προεδρικό, μετά την παύση Οδυσσέα