Αντίδραση ΠΕΟ για τις δηλώσεις Προδρόμου περί οικονομίας

 Ανακοίνωση με την οποία απαντά σε χθεσινές δηλώσεις του Εκπροσώπου Τύπου του ΔΗΣΥ Πρόδρομου Προδρόμου εξέδωσε η ΠΕΟ.

Στην ανακοίνωσή της η ΠΕΟ αναφέρει ότι ο κ. Προδρόμου «επιχείρησε να υποβάλει στους ψηφοφόρους ότι, στην περίοδο διακυβέρνησης του κ. Αναστασιάδη δεν έχουμε οικονομική κατολίσθηση, κάτι που βλέπει όλος ο κόσμος, αλλά έχουμε άνοδο» και πως «επειδή γνωρίζει ότι με αυτό τον ισχυρισμό κάνει το άσπρο μαύρο και δεν πρόκειται να γίνει πιστευτός, προσπαθεί να τον στηρίξει διαστρεβλώνοντας στοιχεία από την έκθεση για την οικονομία και την απασχόληση του ΙΝΕΚ-ΠΕΟ, προφανώς γιατί θεωρεί ότι αποδίδοντας αυτή τη διαπίστωση στη ΠΕΟ γίνεται πιο πιστευτός».
 
«Ότι η ύφεση και η κρίση εκδηλώθηκαν από τα μέσα του 2011 όταν ο Δημήτρης Χριστόφιας ήταν στην προεδρία, αυτό δεν είναι ανακάλυψη» αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΠΕΟ, προσθέτει ωστόσο ότι «η διαχείριση της κρίσης όμως, συμπεριλαμβανομένου του μνημονίου και του κουρέματος, έγιναν από την κυβέρνηση του ΔΗΣΥ και είναι ξεκάθαρο ότι η επιδείνωση σε όλους τους τομείς αυτή την περίοδο είναι ραγδαία».

«Αυτό δείχνουν ξεκάθαρα και τα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας τα οποία παραθέτει στην έκθεσή του το ΙΝΕΚ, την οποία ο κ. Προδρόμου επικαλείται» προσθέτει.
 
«Αυτή η ραγδαία επιδείνωση η οποία έχει μετατρέψει την Κύπρο στη χώρα με το μεγαλύτερο ρυθμό διεύρυνσης της κοινωνικής ανισότητας στην ΕΕ, δεν έχει καμιά σχέση με τις υποσχέσεις και τις δεσμεύσεις του κ. Αναστασιάδη, τις οποίες αφειδώλευτα σκορπούσε όταν ήταν υποψήφιος, για να υφαρπάξει την ψήφο των πολιτών» αναφέρει η ΠΕΟ.
 
Και καταλήγει πως «θα ήταν ευχής έργο ο ΔΗΣΥ και το οικονομικό του επιτελείο να μελετούν την έκθεση του ΙΝΕΚ όχι για να την διαστρεβλώνουν και να εξυπηρετούν επικοινωνιακές σκοπιμότητες, αλλά για να την αξιοποιούν δημιουργικά ώστε να ανακοπεί όσο γίνεται γρηγορότερα ο κατήφορος της διάλυσης της κοινωνικής συνοχής και της φτωχοποίησης».

Δειτε Επισης

Συννεφιά, βροχές και καταιγίδες στο καιρικό μενού-Στους 33 βαθμούς η θερμοκρασία
Αυτοί είναι οι μαγικοί αριθμοί του Τζόκερ που μοιράζουν πάνω από 13,4 εκ. ευρώ
Απορρίφθηκε η προσφυγή φαρμακείων κατά Διατάγματος για ωράρια λειτουργίας
Μείωση κατέγραψε ο πληθωρισμός σε Κύπρο και υπόλοιπη Ευρώπη τον Αύγουστο
Προειδοποιήσεις για απεργιακά μέτρα από εργαζόμενους σε εργοστάσια σκυροδέματος
Δύο συμφωνίες για τις μεταμοσχεύσεις υπέγραψαν Ελλάδα και Κύπρος
Προβληματισμοί Βουλευτών για λεωφορειολωρίδα στη Νίκου και Δέσποινας Παττίχη
Ενώπιον 250 Στροβολιώτων, παρουσιάστηκε το έργο αναβάθμισης της Τσερίου
Εξετάζεται βελτίωση δρόμου αεροδρομίου – Πάφου και εναλλακτική όδευση
Εκδήλωση διαμαρτυρίας ΑΚΕΛ έξω από το Προεδρικό, μετά την παύση Οδυσσέα