Πενθήμερη κράτηση στον γιατρό Αριστοδήμου

Διάταγμα πενθήμερης κράτησης εξέδωσε το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας εναντίον διευθυντή της Ωτορινολαρυγγολογικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας Δάφνη Αριστοδήμου.
 
Ο κ. Αριστοδήμου συνελήφθη αναφορικά με διερευνώμενες υποθέσεις συνωμοσίας για καταδολίευση, κατάχρησης εξουσίας, δόλου και κατάχρησης εμπιστοσύνης από δημόσιο λειτουργό και δεκασμού δημόσιου λειτουργού.
 
Συγκεκριμένα, ο Αριστοδήμου επέστρεψε τα ξημερώματα στην Κύπρο και συνελήφθη βάσει του δικαστικού εντάλματος που εκκρεμούσε εναντίον του ως ο τρίτος γιατρός που θεωρείται ύποπτος για χρηματισμό από ιατρικό κέντρο.

Ο κύριος Αριστοδήμου φέρεται να πήρε 2.685 ευρώ κατά την τριετία 2008 - 2011. Ο δρ Σιαχπετεριάν παραδέχθηκε ότι σε τουλάχιστον 3 με 4 περιπτώσεις έλαβε επιταγές με διάφορα ποσά ως «δώρο» για τους ασθενείς που έστελνε στο Ακουολογικό Κέντρο, ενώ ο δρ Κυαμίδης υποστηρίζει ότι είναι αθώος.

Για την υπόθεση, όπως είναι γνωστό, έχουν συλληφθεί από την περασμένη Παρασκευή και τέθηκαν υπό οκταήμερη κράτηση ως ύποπτοι σε υποθέσεις που αφορούν συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος, συνωμοσία προς καταδολίευση, δόλο, κατάχρηση εμπιστοσύνης από δημόσιο λειτουργό, δεκασμό δημόσιου λειτουργού, καθώς και αδικήματα διαφθοράς, ο εκτελεστικός διευθυντής του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας και διευθυντής της Ωτορινολαρυγγολογικής Κλινικής, Γιαννάκης Κυαμίδης και ο γιατρός της ίδιας κλινικής Βασκέν Σιαχπετεριάν.
 
Στην πορεία των ερευνών, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν αποκλείεται να υπάρξουν και άλλες συλλήψεις εαν προκύψουν στοιχεία εις βάρος και άλλων λειτουργών.
Επίσεις, πληροφορίες που διερευνώνται, φέρουν τον Γιαννάκη Κυαμίδη να έχει αποκομίσει το ποσό των 128.147 ευρώ και τον Βασκέν Σιαχπετεριάν 15.000 ευρώ από το 2010 ως το 2014. 
 
 
 
 

Δειτε Επισης

Καλούν τον κόσμο σε εκδήλωση κατά της διαφθοράς οι Οικολόγοι μετά την παύση Οδυσσέα
Συννεφιά, βροχές και καταιγίδες στο καιρικό μενού-Στους 33 βαθμούς η θερμοκρασία
Αυτοί είναι οι μαγικοί αριθμοί του Τζόκερ που μοιράζουν πάνω από 13,4 εκ. ευρώ
Απορρίφθηκε η προσφυγή φαρμακείων κατά Διατάγματος για ωράρια λειτουργίας
Μείωση κατέγραψε ο πληθωρισμός σε Κύπρο και υπόλοιπη Ευρώπη τον Αύγουστο
Προειδοποιήσεις για απεργιακά μέτρα από εργαζόμενους σε εργοστάσια σκυροδέματος
Δύο συμφωνίες για τις μεταμοσχεύσεις υπέγραψαν Ελλάδα και Κύπρος
Προβληματισμοί Βουλευτών για λεωφορειολωρίδα στη Νίκου και Δέσποινας Παττίχη
Ενώπιον 250 Στροβολιώτων, παρουσιάστηκε το έργο αναβάθμισης της Τσερίου
Εξετάζεται βελτίωση δρόμου αεροδρομίου – Πάφου και εναλλακτική όδευση