Ακυρώθηκε η παραπομπή Ρουσέφ

Ο ασκών χρέη προέδρου της Κάτω Βουλής της Βραζιλίας ακύρωσε τη διαδικασία παραπομπής σε βάρος της προέδρου της χώρας Ντίλμα Ρουσέφ, που είχε εγκριθεί από τους βουλευτές στις 17 Απριλίου, όπως έγινε γνωστό από επίσημη πηγή.
 
Ο Βαλντίρ Μαρανιάου, που ανέλαβε την προεδρία της Κάτω Βουλής την περασμένη εβδομάδα, υποστηρίζει ότι υπήρξαν διαδικαστικά λάθη στην ψηφοφορία της 17ης Απριλίου με την οποία εγκρίθηκε η παραπομπή της Ρουσέφ.
 
Η απόφαση αυτή αναμένεται ότι θα περιπλέξει ακόμη περισσότερο την υπόθεση, δεδομένου ότι εντός της εβδομάδας η Γερουσία της Βραζιλίας θα ψήφιζε και αυτή με τη σειρά της για να εγκρίνει ή να απορρίψει την επίσημη έναρξη της διαδικασίας αποπομπής της Ρουσέφ. Την Παρασκευή, μια Επιτροπή της Γερουσίας είχε εισηγηθεί την παραπομπή της Ρουσέφ σε δίκη για παραβίαση της νομοθεσίας κατανομής δημόσιων πιστώσεων.
 
Ο Μαρανιάου ζητά η διαδικασία παραπομπής να επιστρέψει στην Κάτω Βουλή για να επαναληφθεί η πρώτη ψηφοφορία. Προς το παρόν παραμένει αδιευκρίνιστο αν η απόφαση αυτή του προέδρου της Κάτω Βουλής μπορεί να ανατραπεί από το Ανώτατο Δικαστήριο, τη Γερουσία ή την ίδια την Κάτω Βουλή.
 
Το χρηματιστήριο της Βραζιλίας έκανε απότομη βουτιά μετά την ανακοίνωση της απρόσμενης απόφασης του Μαρανιάου.
 
Η Ρουσέφ, που αρνείται κατηγορηματικά ότι παραβίασε τη νομοθεσία, παλεύει εδώ και αρκετούς μήνες για την πολιτική επιβίωσή της.
 
Η ψηφοφορία στη Γερουσία ήταν προγραμματισμένη για την Τετάρτη. Εάν η πρόταση για παραπομπή της Ρουσέφ εγκρινόταν, αυτό θα σήμαινε αυτομάτως ότι η πρόεδρος θα απομακρυνόταν από τα καθήκοντά της όσο θα διαρκούσε η δίκη της. Στο διάστημα αυτό -μέχρι και έξι μήνες- καθήκοντα προέδρου θα αναλάμβανε ο νυν αντιπρόεδρος Μισέλ Τέμερ.
 
 

Δειτε Επισης

Σε 21 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών από την πυρκαγιά σε σχολείο στην Κένυα
Συναγερμός από CIA και ΜΙ6-Η παγκόσμια τάξη πραγμάτων απειλείται όπως δεν έχουμε ξαναδεί από τον Ψυχρό Πόλεμο
Γιατί είναι σημαντικό να κοιμάστε πριν από τα μεσάνυχτα
Ζελένσκι: Έχουμε ένα ειρηνευτικό σχέδιο και θέλω να το παρουσιάσω στον Μπάιντεν
Η κραυγή απελπισίας της κόρης του Ντομινίκ Πελικό-Πώς να έχουμε φυσιολογική σεξουαλική ζωή;
Πόλεμος 12 μηνών στη Γάζα, χωρίς να φαίνεται ελπίδα για εκεχειρία
Αποκλεισμένες συνοριακές διαβάσεις ανάμεσα στη Σερβία και το Κόσοβο
Στη Γαλλία εκπαιδεύουν κοράκια για να καθαρίζουν το πάρκο
Χιλιάδες πολίτες στους δρόμους, της Γαλλίας-Διαμαρτύρονται για τον διορισμό του Μπαρνιέ στην πρωθυπουργία
Εκφράζει ανησυχίες η Ουκρανία για πιθανή μεταφορά ιρανικών βαλλιστικών πυραύλων στη Ρωσία