5νθήμερη κράτηση στον τρίτο ιατρό για τις μίζες

Διάταγμα πενθήμερης κράτησης εξέδωσε το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας εναντίον του διευθυντή της Ωτορινολαρυγγολογικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας, Δάφνη Αριστοδήμου, σε σχέση με διερευνώμενες υποθέσεις  που αφορούν συνωμοσία για καταδολίευση, κατάχρηση εξουσίας, δόλο, κατάχρηση εμπιστοσύνης από δημόσιο λειτουργό και δεκασμό δημόσιου λειτουργού.
 
Ο Δρ Αριστοδήμου, ο οποίος καταζητείτο από την αστυνομία για την πολύκροτη  υπόθεση με τις μίζες, έφτασε τα ξημερώματα στην Κύπρο και συνελήφθη.
Ο Αριστοδήμου φέρεται να έλαβε συνολικά 2.685 ευρώ κατά την τριετία 2008 - 2011.

Για την υπόθεση, όπως είναι γνωστό, έχουν συλληφθεί από την περασμένη Παρασκευή και τέθηκαν υπό οκταήμερη κράτηση, ο εκτελεστικός διευθυντής του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας και διευθυντής της Ωτορινολαρυγγολογικής Κλινικής, Γιαννάκης Κυαμίδης και ο γιατρός της ίδιας κλινικής Βασκέν Σιαχπετεριάν.
 
Στο μεταξύ, ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Ανδρέας Αγγελίδης, ανέφερε ότι «υπάρχει και μια δεύτερη καταγγελία από Ακουολογικό Κέντρο στη Λεμεσό και στο πλαίσιο διερεύνησης της καταγγελίας η Αστυνομία θα λάβει καταθέσεις για να διευκρινιστεί τι ακριβώς υπάρχει».
 
Όπως εξήγησε ο κ. Αγγελίδης «η Αστυνομία έχει στενή συνεργασία τόσο με την Ελεγκτική Υπηρεσία όσο και με την Νομική Υπηρεσία της Δημοκρατίας για διερεύνηση οποιονδήποτε καταγγελιών. Ωστόσο μέχρι στιγμής στο Αρχηγείο Αστυνομίας δεν έχουν διαβιβαστεί οποιεσδήποτε οδηγίες για διερεύνηση πιθανών αδικημάτων ή άλλων θεμάτων που ενδεχομένως να έγιναν».
  

Δειτε Επισης

Συννεφιά, βροχές και καταιγίδες στο καιρικό μενού-Στους 33 βαθμούς η θερμοκρασία
Αυτοί είναι οι μαγικοί αριθμοί του Τζόκερ που μοιράζουν πάνω από 13,4 εκ. ευρώ
Απορρίφθηκε η προσφυγή φαρμακείων κατά Διατάγματος για ωράρια λειτουργίας
Μείωση κατέγραψε ο πληθωρισμός σε Κύπρο και υπόλοιπη Ευρώπη τον Αύγουστο
Προειδοποιήσεις για απεργιακά μέτρα από εργαζόμενους σε εργοστάσια σκυροδέματος
Δύο συμφωνίες για τις μεταμοσχεύσεις υπέγραψαν Ελλάδα και Κύπρος
Προβληματισμοί Βουλευτών για λεωφορειολωρίδα στη Νίκου και Δέσποινας Παττίχη
Ενώπιον 250 Στροβολιώτων, παρουσιάστηκε το έργο αναβάθμισης της Τσερίου
Εξετάζεται βελτίωση δρόμου αεροδρομίου – Πάφου και εναλλακτική όδευση
Εκδήλωση διαμαρτυρίας ΑΚΕΛ έξω από το Προεδρικό, μετά την παύση Οδυσσέα